Rag 'N' Bone Man en Rondé nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Rag'n'Bone Man Rondé
Rag `N` Bone Man en Rondé nieuw in de Top 40

Skin van Rag 'N' Bone Man is deze week de hoogste van twee binnenkomers in de Top 40. Naast de Britse zanger, debuteert er een Nederlandse band in de lijst: Rondé!

33. SKIN – Rag ‘N’ Bone Man
Een voddenman, die langs de huizen trekt met een kar om oude kleren en andere afgedankte spullen op te halen. Zo iemand noemen ze in het Engels een ‘rag ‘n’ bone man’. Die naam heeft Rory Graham opgepikt uit de Britse sitcom Steptoe And Son uit de jaren ’60. In Nederland werd destijds een remake gemaakt onder de naam Stiefbeen En Zoon. De komedie gaat over een voddenman, vandaar. Terwijl de hit Human inmiddels 21 weken genoteerd staat in de Top 40, komt opvolger Skin de lijst binnen. Je vindt beide hits op het debuutalbum van Rag ‘N’ Bone Man, dat ook Human heet. Er is nog een overeenkomst tussen de twee hits van de 32-jarige Brit: zowel Human als Skin werd door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf.37. NATURALLY – Rondé
Een schoolopdracht. Dat was de aanleiding voor het oprichten van de band Rondé. Die school is geen gewone middelbare of hogere school, maar de Herman Brood Academie in Utrecht. Vervolgens deed het vijftal onder aanvoering van zangeres Rikki Borgelt mee aan een aantal bandcompetities en talentenjachten. Nadat de singles Run, We Are One, Run (East & Young Remix) en Why Do You Care strandden in de Tipparade, lukt het Rondé nu wel om hun eerste Top 40-hit te scoren. Naturally vind je ook op het titelloze debuutalbum dat de band in januari uitbracht. De naam Rondé komt uit het Spaans en betekent ‘samenkomen’. ‘Net als een roedel wolven doen we alles samen’, zei Rikki laatst in een interview over de bandnaam.