WWC20: Turn On The Lights Again blijft op 1

- Hitlijsten

 Fred Again.. Swedish House Mafia Future
WWC20: Turn On The Lights Again blijft op 1

Voor de tweede week staan Fred Again.., Swedish House Mafia en Future op de eerste plek van de Worldwide Club 20.

Het vijftal kan inmiddels wel de hete adem voelen van Eliza Rose en Interplanetary Criminal. Hun B.O.T.A. (Baddest Of Them All) klimt vijf plaatsen naar nummer 2. Ondertussen weten ook Dom Dolla en Clementine Douglas zich een beetje te herstellen want na één weekje buiten de top 3 staat Miracle Maker nu voor de vijfde week bij de grootste 3 clubrammers. De meeste winst in de lijst is weggelegd voor Odd Mobb. Left To Right klimt, net als vorige week, 7 plaatsen en komt nu op plek 5.

Misschien wel een van de grootste verrassingen aan het einde van de zomer is Drugs From Amsterdam. De track heeft op Beatport al de eerste plek weten te bereiken en langzaam maar zeker worden ook alle festivals overwonnen met dit anthem. Maker van de track is Mau P die we beter kennen als Maurice West. Drugs From Amsterdam ontstond in de telefoon van Maurice Westveen toen hij onderweg was naar de studio. Voor hem is het een soort dingetje om ideetjes op de telefoon op te nemen. Omdat in Amsterdam iedereen hem ‘Maupie’ noemt besloot hij die bijnaam nu maar als artiestennaam in te zetten; Mau P. Met een groot succes in het vooruitzicht want Drugs From Amsterdam begint heel optimistisch op nummer 8 in de Worldwide Club 20.

History van Joel Corry en Becky Hill hoor je al met grote regelmaat langskomen op de Nederlandse radio. De 33-jarige Britse dj en producer is inmiddels toe aan zijn negende track in de Worldwide Club 20. De nummer 1-hits What Would You Do? (4 weken op 1), Bed (6 weken op 1) en Head & Heart (4 weken op 1) maken hem één van de meest succesvolle artiesten in de lijst. Ook Becky Hill is geen onbekende in de lijst van grootste clubhits. Zij stond eerder met Crazy What Love Can Do (3 weken op 1) bovenaan de lijst en is nu toe aan haar vierde notering.

In de lijst van deze week is Armand Van Helden ongetwijfeld de grootste ‘way-back-machine’ die we kennen. Hij is de grote naam achter floorfillers als Witch Doktor (1995), The Funk Phenomena (1997), You Don’t Know Me (1999) en My My My (2004). En dan hebben we het nog niet eens over de tracks die onder de vlag van Duck Sauce verschenen. De 52-jarige Amerikaan wil niks van stoppen weten en heeft voor zijn nieuwste track de samenwerking opgezocht met Mark Knight. Hij runt al geruime tijd het Toolroom-label waar inmiddels al talloze grote clubhits op zijn verschenen. In 2020 kwamen we hem voor het eerst tegen in de lijst via Tonight dat toen op #14 wist te komen. The Music Began To Play komt binnen op #18.

Van Mark Knight naar MK lijkt een kleine stap maar is toch echt een wereld van verschil. MK is de artiestennaam van Marc Kinchen die in 1991 al zijn eerste track uit mocht brengen met Burning. De in Detroit geboren dj- en producer scoorde sindsdien verschillende Amerikaanse nummer 1-hits in de Billboard Hot Dance Club Chart. In Nederland kennen we zijn sound vooral dankzij Push The Feeling On van The Nightcrawlers dat hij in 1995 van de MK-remix voorzag. Vorig jaar stond hij dankzij Friday (Dopamine Re-Edit) met die track weer vol in de spotlights. Better is een samenwerking met Burns en Teddy Swims.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) TURN ON THE LIGHTS AGAIN..- Fred Again.. & Swedish House Mafia feat. Future

8 (--) DRUGS FROM AMSTERDAM- Mau P

11 (--) HISTORY- Joel Corry & Becky Hill

18 (--) THE MUSIC BEGAN TO PLAY- Mark Knight & Armand Van Helden

19 (--) BETTER- MK & Burns ft. Teddy Swims