WWC20: Rhyme Dust naar 1

- Hitlijsten

 Dom Dolla
WWC20: Rhyme Dust naar 1

Dom Dolla en MK veroveren de eerste plek in de Worldwide Club 20 met Rhyme Dust.

Een kleine twee jaar geleden stond Dom Dolla ook op nummer 1. Toen stond hij met Pump The Brakes drie weken op de eerste plek. Niet veel later in 2021 pakte MK ook zijn eerste nummer 1 in de lijst met Chemical. Dominic Matheson en Marc Kinchen pakken nu met Rhyme Dust hun tweede nummer 1-hit. De vorige nummer 1, Lay Low van Tiësto, maakt een recordval vanaf de eerste plaats. Deze week levert hij namelijk 13 plaatsen in. De snelste zakker vanaf plek 1 leverde zes plaatsen in. Dat gebeurde meerdere keren en voor het laatst op 2 oktober van 2021; toen zakte Just Feels Tight (Fisher) van 1 naar 7.

De snelste stijger van 2023 zien we op nummer 2: Where You Are. De samenwerking van John Summit en Hayla klimt 16 plaatsen naar nummer 2. De vorige keer dat een track zo snel wist te stijgen in de lijst was op 26 november vorig jaar; toen klom diezelfde John Summit ook van 18 naar 2 met Show Me.

De trance-rammer van dit moment is zonder twijfel Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding. De Britse dj- en producer komt na verschillende muzikale omzwervingen nu met het typische geluid uit de jaren negentig. Voor de vocalen zocht hij een engelachtige stem en wat hem betreft was Ellie Goulding de enige die daar invulling in kon geven. Voor Calvin is het zijn derde nummer 1. By Your Side (met Tom Grennan) stond zes weken op de eerste plek waar hij als Love Regenerator met Live Without Your Love (met Steve Lacy) ook twee weken op nummer 1 stond. Miracle is op nummer 9 de hoogste nieuwe.

Everything You Have Done was een toevallige vondst van de mannen van Meduza. Het Italiaanse drietal zocht naar tracks die ze op hun nieuwe label Aeterna konden uitbrengen. Wel besloten Mattia, Simone en Luca de track van Genesi een beetje onder handen te nemen. Dat resulteerde in de Meduza-remix. Het is niet voor het eerst dat ze met een remix een succes boeken in de Worldwide Club 20; eerder kwam hun versie van Bad Habits (Ed Sheeran) op nummer 1. Daarnaast stonden ze met remixen van Innadadance (Faithless, Suli Breaks en Jazzie B) en Tell Me Why (Supermode) in de lijst.

Jamie Jones dropt via Lose My Mind een nieuwe track op het Helix-label. De dj en producer wilde met zijn nieuwste release het gevoel van My Paradise vasthouden maar daar wel iets origineels met vocal en aan toevoegen. “Deze track is geinspireerd op het gefilterde discogeluid uit het begin van de zeroes”, zo laat hij weten. Die knipoog naar My Paradise is terecht want dat leverde hem vorig jaar een nummer 1-hit op in de lijst. Lose My Mind is zijn vierde notering in de Worldwide Club 20.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 3) RHYME DUST- MK & Dom Dolla

9 (--) MIRACLE- Calvin Harris & Ellie Goulding

12 (--) EVERYTHING YOU HAVE DONE (MEDUZA EDIT)- Genesi

13 (--) LOSE MY MIND- Jamie Jones

15 (--) TAKE ME AWAY- Acraze