Tipparade: Joel Corry & Becky Hill pakken snelste stijger

- Hitlijsten

 S10 Bløf Angèle Central Cee Burna Boy Boef Numidia Cristian D Diquenza Ellie Goulding Big Sean Topic A7S René Karst Joel Corry Becky Hill Quique Dom Dolla Clementine Douglas Ashafar Baby Gang Ed Sheeran Steve Lacy Hailee Steinfeld Anderson .Paak Lizzo Donnie Toppers
Tipparade: Joel Corry & Becky Hill pakken snelste stijger

S10 en BLØF kunnen de oversteek naar de Top 40 maar niet maken. Voor de derde achtereenvolgende week staat Laat Me Los aan de top van de Tipparade.

Er gebeurt deze week niet al teveel spannends bovenin de Tipparade. Angèle gaat met Libre van 3 naar 2, Central Cee met Doja van 4 naar 3 en Burna Boy met Last Last van 5 naar 4. Daarachter maken Boef, Numidia, Cristian D en Diquenza wat meer aanstalten: Flexxen stijgt van 13 naar 5. Ook Ellie Goulding en Big Sean gaan 8 plekken in de plus met Easy Lover. De hekkensluiter van de top 10 is voor Topic & A7S met Kernkraft 400 (A Better Day). Buiten de top 10 gooit René Karst nog hoge ogen met Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet. Met 9 plekken winst is de snelste stijger deze week voor History van Joel Corry & Becky Hill.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

20 (--) CAMINO – Quique
Als je de naam Quique hoort, zou je denken dat je te maken hebt met een buitenlandse artiest. Niets is minder waar. Enrique Ebbink heeft dan wel Colombiaans bloed door zijn aderen stromen, hij groeide toch echt op in Nederland. Hij timmert sinds 2018 aan de weg met vooral Spaanstalige tracks, maar de laatste jaren heeft hij ook Nederlandstalig werk uitgebracht. Daaronder zitten onder andere de nummers Zenuwachtig en Makkelijk. Het Spaanstalige nummer Energia werd afgelopen jaar miljoenen keren gestreamd. Camino lijkt deze zomer de grote doorbraak voor Enrique te betekenen. Het nummer maakt handig gebruik van Chan Chan van Buena Vista Social Club, dat in 1997 vijf weken in de Tipparade stond.

22 (--) MIRACLE MAKER – Dom Dolla & Clementine Douglas
De Australische dj en producer Dom Dolla timmert al vanaf 2013 aan de weg. Sindsdien is het hem met Take It één keer gelukt om de Tipparade te halen. Op zijn nieuwste track Miracle Maker hoor je duidelijk invloeden uit de jaren ’90. Clementine Douglas neemt de vocals voor haar rekening. Deze Britse zangeres heeft sinds 2019 al een behoorlijke schare luisteraars op weten te bouwen. Inmiddels staat de teller op meer dan 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify.

23 (--) MAFFIA – Ashafar x Baby Gang
Het gebeurt niet vaak dat Nederlandse rappers een internationale samenwerking aangaan. Toch heeft Ashafar voor zijn nieuwste track Maffia de Italiaanse Zaccaira Mouhib weten te strikken, ofwel Baby Gang. Eerder dit jaar scoorde Ashafar zijn eerste notering in de enige echte met Cristian D, $hirak en Brysa: Amsterdam kwam tot nummer 18.

25 (--) FOR MY HAND – Burna Boy feat. Ed Sheeran
Burna Boy lijkt een onbekende in de Top 40, maar toch scoorde de Nigeriaanse zanger al een hit in de enige echte: Own It, een collab met Stormzy en Ed Sheeran, kwam in 2020 tot plek 33. Die samenwerking beviel zo goed, dat de twee weer een track hebben opgenomen. For My Hand staat op Burna Boy’s zesde studio album, dat vorige maand verscheen. Tussen de 19 tracks op het album zien we, naast de samenwerking met Ed Sheeran, ook collabs terug met onder meer J Balvin, Khalid en Kehlani.

27 (--) BAD HABIT – Steve Lacy
Maak kennis met Steve Lacy. Deze 24-jarige muzikant uit Amerika maakt R&B en soulmuziek, waarbij invloeden hoorbaar zijn van Prince en Stevie Wonder. Hij werkte al samen met onder meer Kendrick Lamar en Vampire Weekend en bracht 3 jaar geleden zijn debuutalbum Apollo XXI uit. Met de release van opvolger Gemini Rights lijkt Amerika nu definitief te klein te worden. Bad Habit is de tweede single van dit album en scoorde reeds hoge ogen in onder andere Australië, Canada en Engeland.

28 (--) COAST – Hailee Steinfeld feat. Anderson .Paak
Het is alweer 7 jaar geleden dat we kennismaakten met Hailee Steinfeld. Eerst als actrice, maar later ook als zangeres. Haar vertolking van Flashlight van Jessie J voor de film Pitch Perfect 2 was het startschot voor haar zangcarrière, met tot dusver 2 hits in de Lijst der Lijsten: Love Myself (#26) en Starving (#7, met Grey en Zedd). Na een pauze van 2 jaar is ze nu terug met Coast, waarin ook de raps van Anderson .Paak te horen zijn. Ze zegt erover: “This song is deeply personal to me and was influenced by my California roots and the music I grew up listening to with my family.”

29 (--) 2 BE LOVED (AM I READY) – Lizzo
Lizzo is goed bezig. Wanneer we naar haar 3 hits in de Top 40 kijken, dan valt op dat haar meest recente single altijd succesvoller wordt dan de voorgaande. Met About Damn Time scoorde ze eerder dit jaar haar eerste hit in de top 20. De energieke track was de lead single van het in juli verschenen album Special. Op 2 Be Loved (Am I Ready) gaat er niets van die energie verloren. Lizzo trapt eind september haar Amerikaanse tour af: The Special Tour. Vooralsnog staat er geen optreden in Nederland gepland.

30 (--) TOPPIE – Donnie & De Toppers
Bij het horen van Toppie zou je bijna denken dat het al carnaval is, maar niets is minder waar. Wat wel waar is, is dat De Toppers later dit jaar, na 2 afgelaste edities, weer in de Johan Cruijff Arena staan voor een nieuwe concertreeks. Dit jaar is het thema Happy Together: The Flower Power Edition. Voor hun nieuwe single werkten ze samen met niemand minder dan Donnie, die ook aanwezig zal zijn bij de concerten. Naast zijn eigen hits zal hij er natuurlijk ook Toppie zingen met René, Gerard, Jeroen en Jan.