Nieuws
Hitlijsten

Wereldhits: Tiësto scoort ook over de grens

Wereldhits: Tiësto scoort ook over de grens
Billie Eilish  Lukas Graham  Wiz Khalifa  Tiësto  Bad Bunny 

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België (Vlaanderen), Denemarken, Ierland en Argentinië.

België (Vlaanderen)
THEREFORE I AM – Billie Eilish

Bij onze zuiderburen blijft Fever van Dua Lipa en Angèle de populairste track van het Vlaamstalige deel van het land. Joel Corry en MNEK gaan op de tweede plek geen kant op, maar winst is er wel voor Jaap Reesema en Pommelien Thijs: Nu Wij Niet Meer Praten sprint van 7 naar 3 en aast nadrukkelijk op de toppositie. Mood van 24kGoldn en Iann Dior zakt van 3 naar 4 en ook Tate McRae doet een stapje terug. You Broke Me First staat deze week op de vijfde plaats. Net als in ons land is Billie Eilish de hoogste binnenkomer, al valt de zangeres in België binnen op nummer 13.

Denemarken
WHERE I’M FROM – Lukas Graham feat. Wiz Khalifa

Waar Mood bij onze zuiderburen juist een stap terug moet doen, stijgt de track van 24kGoldn en Iann Dior in Denemarken juist naar de eerste plaats. Hundo van Branco wordt daardoor terugverwezen naar nummer 2. Jimilian en Fouli moeten daardoor met Dejlig een plek inleveren en staan nu op 3. Justin Bieber en Benny Blanco stijgen van 5 naar 4 met Lonely. Internet Money, Don Toliver, Gunna en Nav zijn verstoten uit de top 3 en klappen van 3 naar 5. Lukas Graham en Wiz Khalifa zijn met Where I’m From nieuw op 24. De Deense groep rondom zanger Lukas Graham Forchhammer scoorde in 2017 een nummer 1-hit met 7 Years. Volgens Lukas is de track persoonlijk. "Het is een lied over het blijven vasthouden van je wortels, zonder uit het oog te verliezen waar je heen wilt. Groei is een noodzakelijk onderdeel van het leven, als je gelukkig wilt zijn en groei komt er in verschillende vormen, voor ieder is dat persoonlijk. Ik heb al een lange weg afgelegd, maar ik woon nog steeds een paar blokken verwijderd van waar ik ben opgegroeid.”

Ierland
THE BUSINESS – Tiësto

Billie Eilish weet in Ierland te stunten. Therefore I Am is daar nieuw op nummer 1. Ariana Grande stond daar al een aantal weken en zakt nu naar de tweede plek. Paradise van Meduza en Dermot Kennedy kwam afgelopen week de Nederlandse Top 40 binnen, maar in Ierland staat de track al drie weken in de chart. Het nummer daalt van 2 naar 3. You Broke Me First van Tate McRae doet ook een stap terug en komt op nummer 4 terecht. Dua Lipa en DaBaby winnen drie plekken en ronden de top 5 af. Tiësto gaat niet alleen in ons land lekker, maar ook in andere landen doet The Business het goed. In de Ierse lijst stijgt zijn rammer van 26 naar 19.

Argentinië
DAKITI – Bad Bunny & Jhay Cortez

Maluma stond in Argentinië al weken op nummer 1 met de originele versie van Hawái en nu de remix met The Weeknd uit is, wordt die nummer 1-positie alleen maar verstevigd. Vida De Rico van Camilo heeft het nakijken. Die track stond eerder al eens op de eerste plek, maar staat nu op flinke afstand op de tweede stek. Dakiti van Bad Bunny en Jhay Cortez knalt in de tweede week in de chart de top 3 binnen, door van 15 naar 3 te stijgen. Het is voor Puerto Ricaanse Bad Bunny zijn derde top 3-hit in het geboorteland van onze koningin. Eerder kwam Mia (met Drake) tot de derde plek in 2018 en stond Yo Perreo Sola dit jaar op 2. Besame van Lira en El Reja daalt in de vijfde week van 3 naar 4, terwijl Ayer Me Llampo Mi Ex van Khea, Natti Natashi, Prince Royce en Lenny Santos van 34 naar 5 vliegt.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube

(22/11/2020)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town