Wereldhits op vakantie: Regi, Jake Reese en OT zakken in België

- Hitlijsten

 Jaap Reesema Jawsh 685 Conkarah Shaggy Ava Max
Wereldhits op vakantie: Regi, Jake Reese en OT zakken in België

Nederland is op vakantie en Wereldhits reist mee. De komende weken check je hier welke tracks je zeker gaat horen in het land waar jij vakantie gaat vieren. Deze week checken in bij een hotel in één van die mooie Vlaamse steden en zoeken uit welke nummers de Belgische Ultratop 50 in de houdgreep houden.

KOM WAT DICHTERBIJ – Regi feat. Jake Reese & OT
Onze eigen Jake Reese, oftewel Jaap Reesema, is mega succesvol in België. In 2018 stond hij al met Ellie bovenaan de hitlijst van onze zuiderburen. Ook toen was dat een samenwerking met producer Regi Penxten, die we in Nederland vooral kennen als de man achter Milk Inc. Kom Wat Dichterbij is origineel van Gene Thomas, maar voor het programma Liefde Voor Muziek maakten Regi, Jake en OT (zangeres Olivia Trappeniers) hun eigen versie. OT is niet voor het eerst op een nummer van Regi en Jake te horen: vorig jaar kwam Summer Life tot de tweede plek. Kom Wat Dichterbij stond 9 weken op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50.

SAVAGE LOVE (LAXED – SIREN BEAT) – Jawsh 685 & Jason Derulo
In België is Savage Love verder dan in Nederland, want de Nieuw-Zeelandse tiener Jawsh 685 en Jason Derulo stegen daar de afgelopen week naar nummer 1 in de Ultratop 50. Heel mooi dat Jason dit succes meepikt, maar wat was er eerder? De beat of de track? Nou, dat eerste. Jawsh 685, die in het dagelijks leven Joshua Styla heet, maakte Laxed (Siren Beat) en zette het op YouTube. Daar ging het nog niet al te hard. Tot TikTok-gebruikers er mee aan de haal gingen. Er verschenen steeds meer video’s op de app met dansende mensen op zijn nummer. En ook Jason Derulo kreeg het onder ogen. Hij besloot een eigen versie te maken en de rest is, zoals dat zo mooi heet, geschiedenis…

BANANA – Conkarah feat. Shaggy
Verwacht niet dat Jawsh 685 en Jason Derulo het makkelijk krijgen op de eerste plek in de Belgische hitlijst, want ook daar krijgen ze concurrentie van Banana van Conkarah en Shaggy. In de laatste chart stijgt die track van 11 naar 7 en daarmee lijken de Jamaicanen een aanval te gaan openen op de top.

KINGS & QUEENS – Ava Max
Eindelijk maakt Kings & Queens van Ava Max ook in Nederland een start. Want wat hebben we de afgelopen maanden lijdzaam moeten toezien dat de track in het buitenland wel scoorde, maar in ons land niet. Wij moesten het doen met Salt, dat afgelopen week van 20 naar 19 steeg in de Top 40. In België is Kings & Queens al een dikke hit. Het nummer steeg afgelopen week van 17 naar 9.

SEÑORITA – Cleymans & Van Geel
Señorita was het afgelopen jaar natuurlijk een grote hit voor Shawn Mendes en Camila Cabello. Bij ons in Nederland was het een nummer 1-hit, in Belgie verbleef het 34 weken in de Ultratop 50 en kwam het nummer niet verder dan de tweede plek. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel maakten er voor Qmusic België een Vlaamse versie van en die viel heel erg in de smaak bij de luisteraars van het station. Dat blijkt nu ook uit de hitlijst van het land, want Señorita was afgelopen week nieuw op 44. Jelle Cleymans is bekend van nummers als Naakt Doe Ik De Afwas, Jozefien en Welk Oog En Hoeveel Tranen en speelde jarenlang in de jeugdserie Spring. Jonas Van Geel kennen we vooral als presentator van onder andere Holland – België, dat hij samen met Art Rooijakkers op RTL 4 presenteert.

De grootste hits van de wereld check je elke week in de Global Top 40!