Wereldhits: Mamacita knalt Italiaanse top 3 binnen

- Hitlijsten

 Raye Regard Ozuna Kelvin Jones Zonderling Lost Frequencies
Black Eyed Peas

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Ierland, België (Vlaanderen), Argentinië, Duitsland en Italië.

Ierland
SECRETS – Regard & Raye
We beginnen onze wereldreis in Ierland, waar Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande alweer van de nummer 1-positie is verstoten. De twee supersterren zakken naar de tweede plek, terwijl DaBaby en Roddy Ricch de omgekeerde weg bewandelen. Rockstar keert terug naar de eerste plaats. De derde plek is net als vorige week in handen van de IJslandse Songfestivalinzending Think About Things van Dadi Freyr en ook op 4 komen we een zittenblijver tegen. Rover van S1mba en DTG heeft die positie stevig in handen. De nummer 5 is net als vorige week in handen van Drake’s Toosie Slide. Met zijn megahit Ride It gooide Regard hoge ogen in de wereldwijde hitlijsten en nu lijkt ook Secrets, dat hij maakte met Raye, een schot in de roos. In de UK schiet de track naar 18 en ook in Ierland is het al goed raak, want het nummer stijgt van 28 naar 19.

België (Vlaanderen)
LOVE TO GO – Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones
We vliegen door naar onze zuiderburen. Zij zijn net als Nederland nog niet van Blinding Lights van The Weeknd af. De Canadees staat voor de zeventiende week op nummer 1 in de Ultratop 50 en dat is een evenaring van het record van Dance Monkey van Tones And I. Komende week kan de zanger dat record van de langst op 1 genoteerde single aller tijden op zijn eigen naam schrijven, mits hij  natuurlijk niet wordt verstoten. Kom Wat Dichterbij van Regi, Jake Reese en OT staat onder Blinding Lights stevig op 2 en op 3 komen we Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch tegen. Het nummer komt van de zesde plek. Benee en Gus Dapperton zakken van 3 naar 4 met Supalonely en Topic en A7s blijven zich vasthouden aan de vijfde plek. Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones maken een enorme sprong: zij gaan met Love To Go van 29 naar 13.

Argentinië
COLOCAO – Nicki Nicole
Er zit maar weinig beweging in de top 10 van de Argentijnse hitlijst. De nummers 1 t/m 9 blijven allemaal staan en dat betekent dat Tusa van Karol G en Nicki Minaj op 1 staat, Favorito van Camilo op 2 en Yo Perreo Sola van Bad Bunny op 3. Diezelfde Bad Bunny is ook op de vierde plaats te vinden met Safaera, al krijgt hij op die track wel hulp van Jowell, Randy en Nengo Flow. Tones And I houdt ondertussen met Dance Monkey nummer 5 stevig in handen. Colocao van Nicki Nicole is de enige track die wat beweging in de top 10 brengt. De Argentijnse zangeres bracht de single in mei uit en had in 24 uur tijd al meer dan een miljoen views op YouTube. Op andere streamingplatforms gaat ze nu ook heel hard en dat is terug te zien: de 19-jarige gaat van 18 naar 10.

Duitsland
7 STUNDEN – LEA & Capital Bra
We landen in Duitsland, waar de chart een nieuwe nummer 1 heeft en die is opnieuw afkomstig van rappers. In Meinem Benz van AK Ausserkontrolle en Bonez MC komt binnen op nummer 1 en daarmee verwijst Bonez MC zijn eigen track Roadrunner, de nummer 1 van vorige week, naar de vijde plek. Airwaves van Pashanim heeft de weg omhoog weer gevonden en gaat van 4 naar 2, terwijl Fame van Apache 207 op 3 blijft plakken. Op 4 komen KC Rebell en Summer Cem de lijst binnen met Fly. Op nummer 10 is ook een nieuwkomer te vinden: 7 Stunden van LEA en Capital Bra. Rapper Capital Bra is al jaren een garantie voor een hit. Dat moet ook de Duitse LEA hebben gedacht, die in het dagelijks leven Lea-Marie Becker heet. 7 Stunden is haar eerste top 10-succes als leadzangeres, want het lukte haar met haar vorige nummers maar één keer (met haar single Leiser) om daar in de buurt te komen. Wel stond ze al eens op 1 en dat was, je raadt het al, als gastartiest op een track van de populaire Capital Bra (110, met Samra).

Italië
MAMACITA – Black Eyed Peas, Ozuna & J. Rey Soul
De laatste stop die we maken, is in Italië. Het aanstekelijke Mediterranea van Irama staat daar op nummer 1, maar voelt de Black Eyed Peas, Ozuna en J. Rey Soul naderen. Mamacita gaat ineens hard en knalt van 6 naar 2. Ook Il Bacio Di Klimt van Emanuele Aloia is nieuw in de top 3 en gaat van 7 naar de derde positie. Good Times van Ghali zakt door de stijgingen van de voorgaande tracks van 3 naar 4 en er is ook licht verlies voor Spigoli van Carl Brave, Mara Sattei en Tha Supreme. Dat nummer zakt van 4 naar 5. De grootste stijger in de Italiaanse hitlijst komt op naam van Random. Zijn zomerse Sono Un Bravo Ragazzo Un Po’ Fuori Di Testa rent van 34 naar 14.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube