Wereldhits: Maluma slaat toe in Spanje en Zuid-Amerika

- Hitlijsten

 Maluma Zoe Wees Ofenbach Purple Disco Machine
Wereldhits: Maluma slaat toe in Spanje en Zuid-Amerika

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Mexico, België (Vlaanderen), Oostenrijk en Italië.

Mexico
HAWÁI – Maluma

We beginnen onze reis in het zonnige Mexico. Daar staat Maluma op nummer 1 met Hawai. De Colombiaanse hartenbreker heeft dat niet alleen in het land van de sombrero voor elkaar gekregen: ook in Spanje en een handjevol andere landen in Zuid-Amerika is Hawai de populairste track. Eigenlijk zou Maluma op donderdag 17 september in onze eigen Ziggo Dome staan, maar dat concert is wegens corona verplaatst naar 9 juni 2021. La Jeepeta van Nio Garcia, Anuel AA, Myke Towers en Brray en Juanka staat op 2 in de Mexicaanse chart en daaronder is Karol G te vinden met haar Ay, DiOs Mío! Relación van Sech is nummer 4 en op 5 staan Rauw Alejandro en Camilo met Tattoo.

België
CONTROL – Zoe Wees
Door naar onze zuiderburen. Daar staat de remix van Jerusalema van Master KG, Nomcebo en Burna Boy nu een maand op de eerste plek. Daarmee is België het tweede land in Europa waar Jerusalema de eerste plek weet te bezetten, nadat Zwitserland er al eerder voor viel. Onder de nummer 1 weet Harry Styles met Watermelon Sugar van 3 naar 2 te stijgen en dat betekent dat hij ook in dit land hoger is weten te komen dan zijn maatjes van One Direction. Eerder was dit bij ons in de Top 40 al het geval. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo zakt van 2 naar 3, terwijl Joel Corry en MNEK met Head & Heart juist een plek stijgen en op 4 komen. Ava Max moet daardoor met Kings And Queens haar vierde plek inwisselen voor de vijfde plaats. In Nederland is Control van Zoe Wees al op de weg terug, maar in België gaat de Duitse hard omhoog, van 15 naar 10.

Oostenrijk
HEAD SHOULDERS KNEES & TOES – Ofenbach & Quarterhead feat. Norma Jean Martine

In Oostenrijk klapt Mood van 24kGoldn en Iann Dior van 8 naar 1. De track wordt al weken flink gestreamd in de rest van Europa en is bezig aan een opmars in de charts. Savage Love (Laxed – Siren Beat) moet daardoor genoegen nemen met plek 2. Hollywood van LA Vision en Gigi d’Agostino blijft in de veertiende week op 3 plakken en op 4 vinden we de nummer 1 van vorige week, Frühstück In Paris van Capital Bra en Cro. Ook Vice en Tom Gregory leveren een plek in met Never Let Me Down en komen terecht op 5. De Franse producers César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique, oftewel Ofenbach, ken je nog van hun track Be Mine. Die kwam in 2017 niet verder dan de Tipparade, maar was wel veel op de radio te horen. Op Head Shoulders Knees & Toes werken de mannen samen met het Duitse duo Quarterhead en de Amerikaanse singer-songwriter Norma Jean Martine. Het nummer gaat van 19 naar 13.

Italië
HYPNOTIZED – Purple Disco Machine & Sophie And The Giants

De nummer 1 van Italië is dezelfde als die van de voorgaande paar weken. A Un Passo Dalla Luna van Rocco Hunt en Ana Mena is al weken onbedreigd de koploper in de Italiaanse chart. Deze week komt er wel wat concurrentie aan, want Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants gaat van 3 naar 2. Achter Purple Disco Machine zit de Duitse dj Tino Pionte en de groep Sophie And The Giants komt uit de UK. De formatie wordt nogal eens vergeleken met Florence + The Machine, maar zangeres Sophie Scott heeft een net iets andere klankkleur dan Florence Welch. Hypnotized voelt de hete adem van Superclassico van Ernia in de nek, want ook hij weet een plek te winnen en komt daarmee op 3. Karaoke van Boomdabash en Alessandro Amoroso blijft net zo 4 als vorige week en de remix van Jerusalema is de grote verliezer van de week binnen de top 10. Master KG, Nomcebo en Burna Boy donderen van 2 naar 5.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube