Wereldhits: Fedez met Robert Miles in de Italiaanse top 10

- Hitlijsten

 Robert Miles Jawsh 685 Jason Derulo SAINt JHN Imanbek MNEK
Wereldhits: Fedez met Robert Miles in de Italiaanse top 10

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Italië, Noorwegen, Ierland en Oostenrijk.

Italië
BIMBI PER STRADA (CHILDREN) – Fedez & Robert Miles

We starten de reis in Italië, waar de complete top 4 muurvast zit. Daardoor staat Karaoke van Boomdabash en Alessandra Amoroso nog op nummer 1, blijft Mediterranea van Irama op 2 staan en is M’Manc van Shablo, Geolier en Sfera Ebbasta opnieuw de nummer 3 van het land. Non Mi Basta Più van Baby K en Chiara Ferragni staat dan weer stevig op de vierde plek. Roses van SAINt JHN en Imanbek knalt na 21 weken in de lijst toch flink wat plaatsen omhoog: de track stijgt van 22 naar 5. Een andere stijger vinden we op de negende plek: Bimbi Per Strada van Fedez en Robert Miles komt van 12 en waarschijnlijk komt de melodie van het nummer je bekend voor. Fedez gebruikt namelijk met toestemming van de nabestaanden van Robert Miles Children, dat in 1996 tot de derde plek in de Nederlandse Top 40 kwam.

Noorwegen
ER IKKE VERRE – Bølgen

Kijk goed om je heen, want we wandelen nu toch echt op het vliegveld van het Noorse Oslo. In de hitlijst van het Scandinavische land regeren Jawsh 685 en Jason Derulo met harde hand: hun Savage Love (Laxed – Siren Beat) blijft op de eerste plaats staan. Op nummer 2 vinden we de hoogste binnenkomer van deze week en die is voor de 19-jarige Noor Niklas Paulsen, oftewel Bølgen. Dankzij TikTok schoot zijn Er Ikke Verre (het kan erger) naar de top van de streaminglijsten in Noorwegen en dat uit zich nu ook in de enige echte Noorse chart. En daar is hij blij mee, zo liet hij weten. “Zes jaar lang heb ik honderden liedjes geschreven, waar ik nog nooit iets mee heb gedaan. Nu ik het eindelijk wel heb gedurfd, gebeurt dit. Ik ben in shock.” Svag van Victor Leksell zakt naar 3 en Nå Koser Vi Oss van TIX wint een plek en komt op nummer 4 terecht. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch daalt daardoor naar de vijfde plek.

Ierland
HEAD & HEART – Joel Corry ft. MNEK

Door naar Ierland, waar Rockstar juist op nummer 1 blijft plakken. Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo komt iets dichterbij, door van 3 naar 2 te stijgen en dat gaat ten koste van Giants van Dermot Kennedy, dat van 2 naar 3 zakt. Watermelon Sugar van Harry Styles blijft op 4 staan en op 5 stijgen Lady Gaga en Ariana Grande een plekje met Rain On Me. Head & Heart van Joel Corry en MNEK kwam enkele weken geleden uit en heeft nu ook bij enkele Nederlandse radiostations een plaats op de playlist bemachtigd. Niet gek voor de 31-jarige Joel, die in de UK al twee top 10-hits op zijn naam heeft staan en ooit in de spotlights kwam te staan dankzij Geordie Shore.

Oostenrijk:
SAVAGE LOVE (LAXED – SIREN BEAT) – Jawsh 685 & Jason Derulo

We vliegen door naar ome Cor, op de camping nabij Hallstat. Ondertussen nemen we ook nog even de Oostenrijkse chart door. Het land heeft nieuwe nummer 1, want Savage Love (Laxed – Siren Beat) wijst Big Body Benz van Bonez MC terug naar de vierde plaats. Op 2 staat de hoogste binnenkomer van deze week en die eer is weggelegd voor Xxl van Miksu & Macloud, Summer Cem, Luciano en Jamule. DaBaby en Roddy Ricch blijven met hun Rockstar op de vierde plaats staan en daaronder winnen SAINt JHN en Imanbek weer een plekje: ze stijgen met Roses van 6 naar 5.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40.

Foto: YouTube