Wereldhits: Eiffel 65 is weer hot in Italië

- Hitlijsten

 Dua Lipa Lil Mosey Drake Eiffel 65
Shiva

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Italië, Ierland, Australië, Denemarken en Argentinië.

Italië:
AUTO BLU – Shiva & Eiffel 65
Italië heeft het bijzonder zwaar met het coronavirus, maar er blijven nog gewoon hitlijsten verschijnen. Al verschuift er aan de top niet heel veel, want de nummers 1 tot en met 4 zijn hetzelfde als vorige week. Dat betekent dat Shiva en Eiffel 65 nog stevig op nummer 1 staan met Auto Blu. De track ligt lekker in het gehoor en dat komt mede door de beat van Blue (Da Ba Dee), dat in 1999 op nummer 1 kwam in de Nederlandse Top 40. De laatste tijd is de track weer erg populair, want ook Nea maakt er voor haar Some Say gebruik van. Auto Blu betekent in het Nederlands blauwe auto en daarmee maakt rapper Shiva de wegen in Milaan mee onveilig volgens het nummer. Fiori Di Chernobyl van Mr. Rain staat op nummer 2, de remix van Dilemme van Lous And The Yazuka, Tha Supreme en Mara Sattei op 3, Good Times van Ghali moet het met een vierde plek doen, terwijl Blinding LIghts van The Weeknd nummer 5 is.

Ierland:
BLUEBERRY FAYGO – Lil Mosey
In Ierland is de top van de hitlijst flink door elkaar gehusseld. Alleen de nummer 1 is dezelfde als vorige week: Roses van SAINt JHN. Daaronder vinden we meteen de hoogste binnenkomer en dat is een track die we in meer wereldwijde hitlijsten hoog zien binnenvallen. Toosie Slide van Drake is nieuw op 2. Daaronder stijgt Blinding LIghts van The Weeknd weer van 4 naar 3 en valt Physical van Dua Lipa terug van 2 naar 4. De zangeres beleeft sowieso niet zo’n lekkere week, want ook Break Your Heart moet inleveren en gaat van 3 naar 5. Blueberry Faygo van Lil Mosey gaat ondertussen van 8 naar 6. Achter Lil Mosey gaat de 18-jarige Amerikaan Lathan Echols schuil. Hij maakte eerder al een track met Chris Brown en bracht vorig jaar zijn album Certified Hitmaker uit. Blueberry Faygo verovert nu de wereld en dat komt mede door TikTok.

Australië:
TOOSIE SLIDE – Drake
Drake knalt in Australie ook de top 10 binnen. Toosie Slide is er nieuw op 3 achter Roses van SAINt JHN (#1) en Blinding Lights van The Weeknd (#2). Het dansje bij de track van de Canadese rapper wordt wereldwijd opgepikt en nagedaan. Niet verwonderlijk nu de halve wereld thuis zit, maar het is wel een slimme zet van Drake. Don’t Start Now van Dua Lipa zakt in de Australische lijst eindelijk de top 3 uit en komt terecht op de vierde plaats. Nummer 5 is voor Death Bed van Powfu en Beabadoobee. En dat nummer komen we ook weer hoog in de chart van Denemarken tegen…

Denemarken:
DEATH BED – Powfu feat. Beabadoobee

De top 3 van Denemarken is deze week ongewijzigd. Dat betekent dat Blinding Lights van The Weeknd nog altijd de nummer 1 van het land is, dat La Danza van Branco & Gilli op 2 blijft staan en dat Roses van SAINt JHN op 3 blijft plakken. Don’t Start Now van Dua Lipa gaat van 8 naar 4 en Some Say van Nea moet een plekje inleveren en komt op 5 terecht. Als je de hitlijsten van over de hele wereld doorspit, kom je een trend tegen: Death Bed van Powfu en Beabadoobee gaat bijna overal wel hard in de charts. De Canadese Powfu, die in het dagelijks leven Isaiah Faber heet, dankt zijn hit net als Lil Mosey aan TikTok. Toch kleeft er nog een verhaal aan vast. Powfu wilde de track namelijk vorig jaar al uitbrengen, maar was bang dat hij problemen kreeg met de Filipijns-Britse zanger Beabadoobee. De rapper gebruikt namelijk een sample uit zijn track Coffee. Inmiddels lijken de twee eruit en heeft Beabadoobee zelfs credits gekregen.

Argentinië:
YO PERREO SOLA – Bad Bunny
Als je op zoek bent naar zomerse liedjes, dan ben je bij de Hot 100 van Argentinië aan het goede adres. Tusa van Karol G en Nicki Minaj staat er bijvoorbeeld al wekenlang op 1 en deze week knalt Bad Bunny van 8 naar 2 met Yo Perreo Sola. Een track die over niets anders gaat dan een vrouw die het er eens lekker van neemt. Dance Monkey van Tones And I gaat van 2 naar 3 en ook Que Tire Pa Lante van Daddy Yankee moet een plek inleveren en komt op 4 terecht. Op 5 komen we Bad Bunny opnieuw tegen, maar deze keer met Jowell & Randy en Nengo Flow. Safaera komt van zeven.

Iedere week check je de grootste hits van de wereld in de Global Top 40!

Foto: YouTube