Wereldhits: CKay in de top 5 van de UK

- Hitlijsten

 CKay Coldplay BTS Ed Sheeran
Wereldhits: CKay in de top 5 van de UK

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Argentinië en Duitsland.

Verenigd Koninkrijk: LOVE NWANTITI (AH AH AH) – CKay
Ed Sheeran regeert met stevige hand in de UK. Shivers staat voor de derde week op 1, hoewel het leek dat My Universe van Coldplay en BTS hem van de eerste plek zou verstoten. Dat nummer komt binnen op de derde plek. Net als vorige week is Cold Heart van Elton John en Dua Lipa de nummer 2. CKay maakt deze week een flinke sprong naar voren. De Nigeriaanse zanger en producer schiet met zijn TikTok-hit Love Nwantiti (Ah Ah Ah) van 9 naar 4 en lijkt komende week volop mee te doen in de strijd om de eerste plek. Obsessed With You van Central Cee daalt door de opmars van CKay van 4 naar 5. De grootste verliezer binnen de top 10 is Girls Want Girls van Drake en Lil Baby, dat van 6 naar 10 valt.

Australië: MY UNIVERSE – Coldplay x BTS
We vliegen door naar Down Under, waar net als in Nederland The Kid Laroi en Justin Bieber niet te verslaan zijn. Stay blijft deze week Cold Heart voor, dat van 3 naar 2 stijgt. Daarmee staat de hit van The Kid en The Biebs nu voor de twaalfde week bovenaan. Ed Sheeran bewandelt juist de omgekeerde route van Cold Heart en staat nu achter Elton John en Dua Lipa. Heat Waves van Glass Animals staat al 43 weken in de Australische hitlijst, maar weet nog niet van wijken. De Britse band stijgt zelfs nog een plek, van 5 naar 4. Lil Nas X en Jack Harlow dalen met Industry Baby dan weer juist van 4 naar 5. Coldplay en BTS tekenen, net als in heel wat andere landen, voor de hoogste nieuwkomer. My Universe valt net achter Shivers van Ed Sheeran op de zevende plek binnen. Voor BTS is het de derde top 10-hit van dit jaar, na Butter en Permission To Dance. Voor Coldplay is het de eerste top 10-hit sinds 2017, Something Just Like This (met The Chainsmokers).

Argentinië: LOCO – Tiago PZK
We zoeken de zon op in Argentinië. Daar staat Turraka van Kaleb Di Masi net als vorige week op nummer 1. Ook de nummer 2 is voor dezelfde track als vorige week. Wow Wow van Maria Becerra en Becky G verroert geen vin en blijft zo Pepas van Farruko voor. De Puerto-Ricaan weet wel drie plaatsen te winnen en nestelt zich zo bij de drie populairste nummers van het land van de tango. Entre Nosotros van Tiago PZK en Lit Killah moet een plek inleveren en komt op 4 terecht, terwijl ook No Me Conocen van Rei, Duki, Bandido en diezelfde Tiago PZK een positie zakt en zo de top 5 volmaakt. De hoogste binnenkomer is eveneens afkomstig van de Argentijnse trapartiest, die voluit Tiago Uriel Pacheco heet. Afgelopen jaar ging zijn carrière in een stroomversnelling: Tiago maakte de switch van freestyler naar het artiestenleven. Hij heeft veel te vertellen: zijn vader was een alcoholist die zijn moeder sloeg en hij groeide op in armoede. Loco is nieuw op 20.

Duitsland: SHIVERS – Ed Sheeran
Vorige week brak deel 1 van Ed Sheeran-mania los: in heel Europa probeerden zijn fans kaarten te bemachtigen voor zijn nieuwe tour. Ook Duitse fans logden massaal in en waarschijnlijk streamden ze zijn tracks ook nog eens, want allebei gaan ze deze week omhoog bij onze oosterburen. Bad Habits gaat van 3 naar 2, terwijl Shivers van 10 naar 4 knalt. Maar baas boven baas: The Kid Laroi en Justin Bieber pakken het goud, door de eerste plek van Pussy Power van Katja Krasavice over te nemen. Die track valt vanaf de eerste plaats de lijst uit. Heat Waves van Glass Animals stijgt van 4 naar 3 en Auf & Ab van Montez blijft plakken op de vijfde stek.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube