Wereldhits: Benson Boone scoort in Denemarken

- Hitlijsten

 Regi Benson Boone Post Malone The Weeknd Travis Scott
Wereldhits: Benson Boone scoort in Denemarken

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in België (Vlaanderen), Denemarken, Australië en Zwitserland.

België (Vlaanderen)
DUIZEND STERREN – Regi & Pauline

We starten in België, waar Adele ook deze week over de Ultratop 50 heerst. Net als in Nederland houdt de zangeres het inmiddels als 4 weken vol aan de top van de hitlijst. Shivers van Ed Sheeran blijft plakken op 2, maar voelt nu wel Cold Heart van Elton John en Dua Lipa naderen. Die track stijgt van 4 naar 3 en duwt Pepas van Farruko uit de top 3. De Puerto Ricaan moet nu genoegen nemen met de vierde plaats. Nummer 5 is net als vorige week voor Heat Waves van Glass Animals. Dromen In Kleur van Suzan & Freek is samen met Unforgettable Nights van Olivia de snelste stijger. Het Nederlandse duo schiet van 44 naar 29, terwijl de Belgische in de tweede week van 45 naar 30 rent. Ook Regi en Pauline gaan hard. Regi Penxten is al jaren een hitmachine. Wij kennen hem vooral als de man achter Milk Inc., maar bij onze zuiderburen scoort hij de laatste jaren ook hit na hit onder zijn eigen naam. Zo stond hij dit jaar op 1 met De Wereld Draait Om Jou (met Niels Destadsbader) en scoorde hij met Camille de top 10-hits Vergeet De Tijd en Vechter. Met Jaap Reesema en OT stond hij vorig jaar al op 1, met Kom Wat Dichterbij. Pauline Slangen won dit jaar de tv-talentenjacht van Regi, Regi Academy. Duizend Sterren gaat van 16 naar 12.

Denemarken
GHOST TOWN – Benson Boone

Door naar Denemarken. Daar staat Stor Mand van Tobias Rahim en Andreas Odbjerg opnieuw op de eerste plek. Daarachter komt Ed Sheeran dichterbij. Shivers stijgt van 3 naar 2 en geeft Easy On Me van Adele een duwtje naar de derde plaats. Op 4 is er ook winst voor Ed Sheeran, want Bad Habits stijgt in de negentiende week van 5 naar 4. Elton John en Dua Lipa bewandelen op hun de beurt de omgekeerde weg en staan nu op 5. Het nieuwe album van Ed Sheeran is erg populair in Denemarken en dat blijkt ook uit de hoogste nieuwkomer. Waar Graffiti Overpass (nieuw op 16) de nieuwe single is, komt 2Step het hoogst de lijst binnen op 11. First Times is dan weer nieuw op 33. Dat je een talentenjacht niet hoeft te winnen om succes te hebben, bewijst de Amerikaan Benson Boone. Hij verliet afgelopen jaar het veelbekeken American Idol en ging zijn eigen weg. Dat Benson al populair was op TikTok hielp ook mee. Hij tekende bij het label Night Street Records van Imagine Dragons-frontman Dan Reynolds. Ghost Town was één van de eerste liedjes die Benson zelf schreef. In Nederland staat Ghost Town op 11 in de Tipparade. In Denemarken staat de track op plek 10.

Australië
ONE RIGHT NOW – Post Malone & The Weeknd

Elton John en Dua Lipa houden in de Australische chart vast aan de nummer 1-positie. Maar onder het gelegenheidsduo verschuift er veel. Dat is ten nadele van Ed Sheeran. Hij zakt met Shivers van 2 naar 4 en met Bad Habits van 4 naar 5. Adele weet te profiteren. Zij stond met Easy On Me al een weekje op nummer 1 en komt daar nu weer bij in de buurt, door van 3 naar 2 te stijgen. The Kid Laroi en Justin Bieber leken al afgeschreven, maar Stay weet zich terug te vechten. Het nummer stuift in de achttiende week van 5 naar 3. De hoogste binnenkomer vinden we op 9. Post Malone en The Weeknd brachten One Right Now nog maar pas uit, maar de Australiërs zijn er meteen gek op.

Zwitserland
ESCAPE PLAN – Travis Scott

We vliegen terug naar Europa en komen aan in Zwitserland. Daar blijft de complete top 3 staan. Ed Sheeran staat stevig op 1 met Shivers, Adele volgt met Easy On Me en op 3 blijven CKay, Joeboy en Kuami Eugene staan met Love Nwantiti (Ah Ah Ah). Bad Habits van Ed Sheeran valt van 4 naar 7 en daar profiteert Farruko van, door van 5 naar 4 te wandelen. De snelste stijger in de Zwitserse top 100 is Sad Girlz Luv Money Remix van Amaarae, Moliy en Kali Uchis. Die track dendert van 96 naar 24. Travis Scott tekent voor de hoogste binnenkomer. Escape Plan valt binnen op 13 en blijft daarmee die andere Travis Scott-track, Mafia, voor. Interessant is ook de re-entry van ABBA op 18. Don’t Shut Me Down stond eerder al een week op nummer 1. De hernieuwde binnenkomst is te danken aan het succes van het album Voyage, dat met flinke voorsprong op 1 binnenkomt in de Zwitserse albumlijst.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40.

Foto: YouTube