Wereldhits: All I Want For Christmas verovert opnieuw de charts

- Hitlijsten

 Mariah Carey Sergio Mendes Justin Bieber Robin Schulz Kiddo
Wereldhits: All I Want For Christmas verovert opnieuw de charts

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Australië, Noorwegen en Oostenrijk.

Duitsland
ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU – Mariah Carey

Een aardverschuiving aan de top van de Duitse chart en dat komt vooral door de nummer 1 van vorige week. Kennst Du Das?! van de rapper Samra valt namelijk van nummer 1 naar de 21e plek. 24kGoldn en Iann Dior nemen zijn plaats in en staan met Mood daardoor voor de vijfde op de eerste plek. De concurrentie is pittig van ook Bonez MC heeft met Angeklagt weer zicht op de eerste plek. Hij wint twee plaatsen en neemt vlak achter Mood plaats. Gebe Auf van Lune blijft de derde plek bezet houden en Master KG, Nomcebo en Burna Boy zijn nog altijd niet uit gedanst, want Jerusalema gaat van 6 naar 4. Down van KC Rebell en Summer Cem weet Monster van Shawn Mendes en Justin Bieber voor te blijven als hoogste binnenkomer. De track van de twee rappers is nieuw op 5, terwijl Shawn en Justin genoegen moeten nemen met de zesde plek. De kerstdagen komen eraan en dat is ook in de Duitse hitlijst te merken. Last Christmas van Wham! schiet omhoog, maar ook All I Want For Christmas Is You scoort de pannen van het dak. Die track gaat van 62 naar 11 en kan de top 10 al ruiken.

Australië
MONSTER – Shawn Mendes & Justin Bieber

Door naar Australië, waar de temperatuur een stuk hoger is. Maar de nummer 1 is hetzelfde als in Duitsland: Mood van 24kGoldn en Iann Dior blijft stevig op de eerste plek. Ook Ariana Grande verroert zich niet op de tweede plek, net als Therefore I Am van Billie Eilish op 3 en Head & Heart van Joel Corry en MNEK op 4. Dua Lipa weet met Levitating wel te winnen en gaat drie plaatsen omhoog naar nummer 5. In de Duitse chart lukte het Shawn Mendes en Justin Bieber net niet om als hoogste binnen te komen, maar in de Australische hitlijst zijn de twee sterren er wel in geslaagd. Monster is nieuw op de zevende plaats en blijft Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa (nieuw op 14) ruim voor. Het levert voor Shawn zijn zevende top 10-hit op, terwijl het voor Justin al zijn zestiende is in Australië.

Noorwegen
WHOOPTY – CJ

Net als de Duitsers verlangen ook de Noren al naar Kerstmis. In de Noorse Top 40 staan al zeven tracks die in de kerstsfeer zijn, waarvan All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey de hoogst genoteerde is. De klassieker uit 1994 is een re-entry op nummer 8. Dat is nog ver van de nummer 1 van het land, Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco. The Biebs en Benny nemen de eerste plek over van Mood van 24kGoldn en Iann Dior, dat terugvalt naar de tweede plek. Billie Eilish moet daardoor ook een plaats prijsgeven en komt terecht op nummer 3. Op 4 komen we Justin Bieber weer tegen, maar dan met zijn samenwerking met Shawn Mendes, Monster. Nummer 5 is voor So Done van The Kid LAROI. Whoopty van CJ stijgt naar de tiende plek. De 23-jarige, Amerikaanse rapper dropte het nummer deze zomer al, maar nu pas dringt het door tot de Europese charts. De track gaat over vrouwen, geld en het leven in een gang op straat.

Oostenrijk
ALL WE GOT – Robin Schulz feat. Kiddo

Ook in Oostenrijk zijn 24kGoldn en Iann Dior nog de nummer 1 in de belangrijkste hitlijst van het land. Wel is er fikse concurrentie, want Therefore I Am van Billie Eilish komt nieuw binnen op 2. Head, Shoulders Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine staat na 15 weken stationair op de derde stek. Angeklagt van Bonez MC gaat dan weer twee plaatsen onderuit en komt op 4 terecht, terwijl Head & Heart van Joel Corry en MNEK geen kant op gaat op nummer 5. In Nederland doet All We Got van Robin Schulz en Kiddo vrij weinig, maar in de Oostenrijkse chart gaat het opeens hard: de track stijgt van 38 naar 19. All I Want For Christmas Is You gaat harder omhoog: Mariah Carey knalt van 54 naar 16.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40.

Foto: YouTube