Vuur van Broederliefde is de hoogste binnenkomer in de Tipparade

- Hitlijsten

 Broederliefde Ava Max Gabby Barrett Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman Masked Wolf Doja Cat Sam Fischer Dua Lipa Demi Lovato Tabitha Rita Ora Imanbek David Guetta Gunna P!nk Willow Sage Hart
Vuur van Broederliefde is de hoogste binnenkomer in de Tipparade

De Tipparade telt deze week 8 binnenkomers, waarvan Vuur van Broerderliefde het hoogst de lijst binnenkomt. I Hope van Gabby Barrett is opnieuw de nummer 1.

Vlak achter het nummer van de Amerikaanse countryzangeres stijgen Dákiti van Bad Bunny en Jhay Cortez van 3 naar 2 en Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf van 4 naar 3. Friday (Dopamine Re-Edit) van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman knalt ondertussen 9 plekken omhoog en komt op 4 terecht. De grootste stijger staat deze week op naam van Ava Max. De zangeres, die momenteel nog met Who’s Laughing Now in de Top 40 staat, stijgt met My Head & My Heart van 24 naar 6. Andere nummers die hard gaan zijn Higher van Clean Bandit en Iann Dior (van 21 naar 12), All You Ever Wanted van Rag‘n’Bone Man (van 25 naar 13) en Jongen Van Bodem van Esko (van 27 naar 18).

De complete Tipparade bekijk je hier. Hieronder stellen we de 8 nieuwkomers aan je voor.

20 (--) VUUR – Broederliefde
Broederliefde weet wel hoe het zijn fans nieuwsgierig moet maken. Al sinds vorig jaar brengt de hiphopformatie tracks uit die op hun nieuwe album komen te staan. Wanneer Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella dat album uitbrengen, is alleen nog niet duidelijk. Inmiddels verschenen al de nummers Firi en Zagalo, Bad Habits en Meisje Je Weet, Liegen Over Ons en onlangs lagen Vuur, We Moeten Door en de remix van Buss It. Vuur gaat daarvan momenteel het hardst en dus komt die track binnen in de Tipparade. De mannen uit het Rotterdamse Spangen stonden al 9 keer in de Top 40. Officieel werd in 2017 de tot nu toe laatste voor rappers.

23 (--) ASTRONAUT IN THE OCEAN – Masked Wolf
Al op 13-jarige leeftijd begon de Australische Harry Michael met het schrijven van zijn eigen nummers. Hij luisterde vooral naar Eminem en 50 Cent, maar toen hij ouder werd, werd Drake één van zijn belangrijkste inspiratiebronnen. De afgelopen jaren ging het hard met de rapper. In 2019 brak hij in zijn thuisland al door met Astronaut In The Ocean en die track krijgt nu wereldwijd een opleving dankzij TikTok. In meer dan 330.000 video’s op het platform is het nummer al te horen. Het leverde Masked Wolf onlangs al een dikke deal op bij Warner Music en nu moeten ook de streaminglijsten eraan geloven.

25 (--) STREETS – Doja Cat
Eind 2019 bracht Doja Cat haar album Hot Pink uit en nu, in februari 2021, is Streets al de vijfde single die van het album wordt getrokken. Mocht je denken dat de zangeres en rapper geen inspiratie meer had, dan heb je het mis. Volgens haar labelbaas John Fleckenstein is er maar één reden waarom er nog een track verschijnt van het album: “We merkten gewoon dat de fans nog niet klaar waren met het album.” De reden? TikTok! Nummers als Say So en Boss Bitch waren zo lang populair, dat andere tracks werden ondergesneeuwd. Één van die nummers was Streets en dat is nu – meer dan anderhalf jaar na de release op Hot Pink – een top 20-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

26 (--) VOOR NU – Tabitha
Vorig jaar deed Tabitha mee aan Beste Zangers en bracht ze haar album Hallo Met Mij uit. Niet veel later maakte ze bekend dat ze zwanger was van haar eerste kind. Op het moment van schrijven zijn de zangeres en haar vriend Mauron Vlaar nog steeds in blijde verwachting. Dat wil niet zeggen dat Tabitha alleen maar op haar krent zit. Het aankomende moederschap riep gevoelens op en die ving ze in de track Voor Nu, die afgelopen week verscheen. “Een ode aan onze dochter en vóór mij het meest bijzondere liedje, dat ik ooit heb geschreven,” zo introduceerde ze het nummer op social media. Het leverde een vloedgolf aan reacties op en dat liet haar niet onbewogen, zo schreef ze op Instagram. “Een liedje dat ik creëerde om het gevoel van nu vast te leggen, is nu van ons allemaal,” zo liet Tabitha weten.

27 (--) WHAT OTHER PEOPLE SAY – Sam Fischer & Demi Lovato
Maak kennis met de 29-jarige, Australische singer-songwriter Sam Fischer. Hij is in ons land nog niet zo heel erg bekend, maar in onder andere zijn thuisland, Schotland, Nieuw-Zeeland en in de UK scoorde Sam al een dikke hit met de track This City. Voor What Other People Say werkt hij nu samen met Demi Lovato. Het klikte al meteen toen de twee de studio indoken: ze schrijven allebei het liefst over persoonlijke ervaringen en wenden al snel aan elkaars aanpak. Zo vertelde Sam: ‘Ze is een professional. Demi werkt zo hard, alles is vlekkeloos bij haar. Ze is ook nog eens ongelooflijk lief. We leerden ontzettend veel van elkaar.” What Other People Say is een stemmige ballad, waarin de stemmen van beide artiesten goed naar voren komen.

28 (--) WE’RE GOOD – Dua Lipa
Afgelopen week lekte We’re Good van Dua Lipa al uit en dat zorgde voor wat onrust onder de fans van Dua Lipa. We’re Good laat namelijk een donkere kant van de zangeres horen. Zo zingt ze: “We’re not meant to be like sleeping and cocaine/ So let’s at least agree to go our separate ways/ How can I judge you when you’re with/ Somebody else as long as you swear/ You won’t be p****d when I do it myself/ Let’s end it like we should and say we’re good.” Vooral de zin over cocaïne schoot bij sommige volgers in het verkeerde keelgat. Zij vonden dat Dua de drug niet moest promoten. Daar trekt ze zich niets van aan, want de track verschijnt gewoon.

29 (--) BIG – Rita Ora & Imanbek with David Guetta ft. Gunna
Rita Ora scoorde vorig jaar met How To Be Lonely de kleinste Top 40-hit van 2020. Daarna werd het stil rondom de 30-jarige zangeres. Niet dat ze niets gedaan heeft de afgelopen tijd, want ze was druk bezig met het maken van een nieuw album. Niet alleen, want Imanbek zag het wel zitten om met haar samen te werken. De Kazachse dj en producer brak vorig jaar door met zijn remix van Roses van SAINt JHN, dat bij ons en in verschillende buitenlandse hitlijsten op nummer 1 belandde. Rita en Imanbek schreven met elkaar verschillende tracks en vier daarvan zullen op de EP Bang verschijnen. Leuk weetje: het volledige project werd gemaakt tijdens verschillende Zoom-sessies. De eerste single van de EP maakten de twee met David Guetta en Gunna. Achter die laatste naam gaat de 27-jarige Amerikaan Sergio Kitchens schuil. De rapper stond vorig jaar met Internet Money, Don Toliver en Nav 9 weken in de Nederlandse Top 40 met Lemonade.

30 (--) COVER ME IN SUNSHINE – P!nk & Willow
Net als heel veel andere sterren, heeft ook P!nk TikTok ontdekt. De 41-jarige zangeres ontroerde daar afgelopen week met een filmpje waarin haar 9-jarige dochter Willow Hart een glansrol had. Zij zong in de clip de track Cover Me In Sunshine, dat uiteraard van haar eigen moeder is. Nu blijken de twee al in de studio te zijn gedoken om het nummer samen in te zingen en dat wordt nu uitgebracht. Volgens P!nk gaf het opnemen van Cover Me In Sunshine de twee enorm veel plezier, tijdens de moeilijke periode in lockdown. “De enige reden dat ik het uitbreng is om jou net zo’n gelukzalig gevoel te geven,” zo liet ze op Instagram weten. Overigens zingt het zoontje van P!nk ook, maar die zou meer talent hebben voor een metalband.

Foto: YouTube