Twee 'oude' bekenden bij binnenkomers

- Hitlijsten

 Kris Kross Amsterdam Lil Kleine Yade Lauren Kygo Tina Turner Rolf Sanchez
Twee 'oude' bekenden bij binnenkomers

Twee van de drie binnenkomers in de Top 40 hebben al een historie in de hitlijst. 

Zo bewerkte Kygo de hit van Tina Turner die inmiddels 36 jaar geleden in de Top 40 stond. De hit van Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren, is met een oorspronkelijke leeftijd van 23 jaar een stukje jonger. 

28 (--) MIJ NIET EENS GEZIEN- Kris Kross Amsterdam & Lil Kleine & Yade Lauren
Als je een beetje goed bent in songteksten, weet je misschien wel van welke grote hit uit de jaren ’90 Mij Niet Eens Gezien een bewerking is. Inderdaad, het zijn de laatste woorden uit de tekst van Toen Ik Je Zag, dat acteur Antonie Kamerling in 1997 als zijn personage Hero zong in de film All Stars. Het mede door Guus Meeuwis geschreven nummer stond destijds zeventien weken in de Top 40, waarvan vijf op de bovenste plek. Drieëntwintig jaar later hebben Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren een nieuwe versie gemaakt met een andere titel dan het origineel. In de bijbehorende videoclip is een rol weggelegd voor Merlijn Kamerling. Inderdaad, de 21-jarige zoon van de in 2010 overleden Antonie.

35 (--) WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT- Kygo x Tina Turner
Dankzij de remake die Kygo heeft gemaakt van Tina Turners hit What’s Love Got To Do With It heeft de Zwitserse zangeres een bijzonder record in handen gekregen. Ze is met haar 80 jaar de oudste zangeres ooit in de Top 40. Slechts één man was ouder toen hij in de Top 40 stond: Tony Bennett had al 85 kaarsjes mogen uitblazen toen hij in 2011 samen met Amy Winehouse binnen kwam in de lijst met het duet Body And Soul. Het origineel van What’s Love Got To Do With It stond in 1984 zeven weken in de lijst en kwam tot de 15de plek. Tina was toen nog Amerikaanse, maar sinds 2013 heeft ze een Zwitsers paspoort. De remix van What’s Love Got To Do With It is, inclusief zeven hits met ex-man Ike, haar 36ste Top 40-hit.

38 (--) MÁS MÁS MÁS- Rolf Sanchez
Vorige week gaf Rolf Sanchez een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Niet voor een bomvolle zaal natuurlijk. Er mochten slechts 2200 fans bij zijn, zodat alle corona-maatregelen in acht konden worden genomen. Het concert maakte deel uit van Mojo’s Larger Than Live. Uiteraard bracht de 29-jarige zanger uit Ede zijn nieuwste Top 40-hit ten gehore: Más Más Más. In de videoclip zie je de Britse Sophia Mason. Zij is Rolfs vriendin. Bijkomend voordeel: in coronatijd is het wel zo makkelijk je eigen partner in je clip uit te nodigen, zeker bij wat intiemere scènes. Daardoor hoefden de twee zich niet eerst te laten testen voordat de opnames begonnen. Qmusic koos Rolfs vierde Top 40-hit als Alarmschijf.