Top 40-record voor Harry Styles

- Hitlijsten

 Harry Styles Rema Flemming Rolf Sanchez Zoë Tauran Frenna Duncan Laurence Tom Grennan
Top 40-record voor Harry Styles

As It Was is de eerste hit in de Top 40-historie die de Top 40 voor 17 weken weet aan te voeren.

Net als precies 4 jaar geleden wordt in het tweede weekeinde van augustus een belangrijk Top 40-record gebroken. Destijds, op 11 augustus 2018, noteerden Calvin Harris en Dua Lipa met hun One Kiss een 16e week op nummer 1. Nu is het Harry Styles die in de lijst van 13 augustus dat record weer scherper zet met een 17e week op nummer 1. As It Was staat nu 19 weken onafgebroken in de top 3 want naast de 17 weken op nummer 1 stond de hit van de Britse zanger ook twee weken op nummer 2.

Speciaal voor dit record hebben we een top 5 gemaakt van de hits die het langst op nummer 1 hebben gestaan in de Top 40. Wil je dieper de Top 40-geschiedenis in duiken, dan hebben ook een overzicht van alle vorige recordhouders voor je klaarstaan.

Rema zit Harry op de hielen
De voornaamste concurrent voor Harry Styles lijkt Rema te zijn. Het zomerse Calm Down klimt twee plaatsen naar nummer 2. Hij is daarmee, na Wizkid, de tweede act uit Nigeria met een top 3-notering. De laatste keer dat een Afrikaanse hit zo hoog genoteerd stond, was in de herfst van 2020. Toen stond Jerusalema van Master KG ft. Nomcebo vijf weken op nummer 1. Flemming zakt deze week met Automatisch een plaatsje naar nummer 3. De 26-jarige zanger weet steeds zijn vorige score te verbeteren want na Amsterdam en Zij Wil Mij is Automatisch nu zijn grootste Top 40-hit geworden.

De sprong van Rolf
Darte Un Beso van Rolf Sanchez wist de afgelopen 7 weken niet te ontsnappen uit de onderste helft van de Top 40. Toch steeg de Nederlandse zanger iedere week wel één of meerdere plaatsen. Deze week maakt Sanchez zijn grootste sprong door van 21 naar 13 te klimmen. Dat maakt Darte Un Beso ook de snelste stijger in de lijst.

Drie binnenkomers
In de Top 40 zien we drie nieuwe hits. Gebruik Me van Zoë Tauran en Frenna is op nummer 32 de hoogste nieuwe. Ook All These Nights (van Tom Grennan) en Electric Life (van Duncan Laurence) zijn nieuw in de lijst. Duncan Laurence heeft daarmee al zijn zesde hit te pakken. Het is voor het eerst sinds Céline Dion dat een songfestivalwinnaar zoveel Top 40-hits scoort. Zij kwam in de jaren na haar overwinning in 1988 met 18 hits in de lijst.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.