Top 40: Davina Michelle verder op recordjacht

- Hitlijsten

 Ava Max Calvin Harris Sam Smith Ariana Grande Rita Ora Marshmello Bastille Imagine Dragons Nielson George Ezra David Guetta J Balvin Bebe Rexha
Top 40: Davina Michelle verder op recordjacht

Davina Michelle staat met Duurt Te Lang wederom op nummer 1 in de Media Markt Top 40. Hoewel Sweet But Psycho van Ava Max wat dichterbij kwam, is haar eerste plek niet in gevaar geweest.

Met Duurt Te Lang staat Davina nu voor de zesde week op de eerste plaats van de Top 40 en daarmee evenaart ze de eerdere prestaties die Sita en Irene Moors als Nederlandse vrouwen wisten neer te zetten in de lijst. Slechts twee zangeressen hebben de eerste positie één week langer weten te bezetten, want zowel Anita Meyer als ook Yvonne Keeley stonden zeven weken op nummer 1.

Ava Max op weg naar iets moois?
Ava Max meldt zich steeds nadrukkelijker als kandidaat voor de nummer 1-positie. Deze week stijgt Sweet But Psycho van 3 naar 2. Calvin Harris en Sam Smith maken die stap net de andere kant op: zij moeten een plaats inleveren en zijn nu met Promises de nummer 3 van Nederland. Daardoor staat de track nog wel voor de achtste week in de top 3.

Calvin Harris 63 weken in top 3
Harris bracht eerder ook We Found Love, Summer, Blame, How Deep is Your Love, This Is What You Came For en One Kiss tot in de top 3, waarmee zijn totaal aantal weken in de top 3 nu op 63 komt. Daarmee overtreft hij deze week de eerdere prestatie van The Cats. Nog slechts vijf acts stonden langer genoteerd bij de beste drie hits van ons land. Daarbij blijven The Beatles nog wel even recordhouder, want die hebben met 125 weken in de top 3 bijna twee keer zo lang op het erepodium gestaan.

Ariana blijft plakken en Rita gaat omhoog
Ariana Grande leek de top 3 te gaan bestormen, maar deze week komt ze niet vooruit. Thank U, Next, dat in onder andere het Verenigd Koninkrijk al op 1 stond, blijft op vier plakken. Dit in tegenstelling tot Rita Ora. Zij ging vorige week van 10 naar 6 en weet de stijgende lijn vast te houden. Let You Love Me schuift een plaats op, naar de vijfde stek.

Nielson blijft stijgen
Happier van Marshmello en Bastille wordt door de stijging van Rita Ora teruggedrongen naar nummer 6, terwijl Natural van Imagine Dragons weer in de lift zit, nadat het vorige week twee plekken daalde. Met een zevende plek blijft de band Nielson voor, die van 9 naar 8 stijgt. Shotgun van George Ezra wandelt langzaam maar zeker de top 10 uit en daalt van 7 naar 9.

David Guetta overtreft Michael Jackson
David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin zijn deze week de enige nieuwkomers in de top 10, doordat Say My Name rap doorstijgt van 14 naar 10. Het is de 16e top 10-hit van Guetta en daarmee staat hij nu voor de 152e week in het bovenste kwart van de lijst. Met dat aantal overtreft hij meteen ook Michael Jackson, die met zijn 30 top 10-hits tot 151 weken wist te komen. Nog slechts één man heeft meer weken in de top 10 mogen verblijven: Marco Borsato stond totaal 203 weken bij de beste tien van ons land.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!