Top 40: Davina Michelle schrijft geschiedenis

- Hitlijsten

 Jonas Blue Cardi B Selena Gomez DJ Snake Gigi D'Agostino Sam Smith Calvin Harris Bastille Marshmello Rita Ora Lil Kleine Frenna George Ezra
Top 40: Davina Michelle schrijft geschiedenis

Na zes weken op nummer 1 is het klaar voor Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine. De track zakt naar nummer 3 en Davina Michelle stijgt met Duurt Te Lang van 4 naar 1. Daarmee schrijft ze geschiedenis.

Opnieuw staat er een cover op de eerste plaats van de Media Markt Top 40; na de remake van Onderweg (van Abel), een 18-jaar oude hit die zes weken op 1 stond, is het nu de beurt aan een nummer dat in 2013 verscheen van Fit: Duurt Te Lang. Davina Michelle is de 22e Nederlandse die een nummer 1-hit scoort. De laatste keer dat er een Nederlandse zangeres op de eerste plaats stond, was in 2012 toen Sandra van Nieuwland de lijst twee weken wist aan te voeren met Keep Your Head Up. Voor het eerst in bijna zes jaar tijd, staat er dus weer een Nederlandse op 1.

George Ezra weet van geen ophouden
Onder Davina maakt George Ezra een opmerkelijke opmars. De Britse zanger leek met Shotgun al op de weg terug, maar stijgt deze week weer van 3 naar 2. Daarmee is de track nu net iets populairder dan de nummer 1 van vorige week, Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine. Dat nummer moet het nu met een derde plek doen.

Lil Kleine passeert Def Rhymz
Tussen 1999 en 2004 stond Def Rhymz met 6 hits in de Top 40. Met de helft van die hits stond hij totaal 13 weken op het erepodium van de Top 40. Deze week wordt hij echter ingehaald door Lil Kleine, die via Drank en Drugs (6 weken in 2015), Niet Omdat Het Moet (1 week in 2016) en Verleden Tijd (7 weken in 2018) totaal 14 weken in de top 3 staat. Drie Nederlandse rappers stonden langer in de top 3, met Ronnie Flex (totaal 23 weken) als recordhouder.

DJ Snake bijna één-na-meest succesvolle Franse act 
Taki Taki van DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B stijgt ook deze week flink door. Het nummer stijgt van 7 naar 4. Selena Gomez’ totaal aantal top 5-hits komt daarmee op vier, na It Ain’t Me (met Kygo), Wolves (met Marshmello) en Back To You. Voor Cardi B en Ozuna is het de eerste keer dat ze in de top 5 van de enige echte hitlijst van Nederland belanden, terwijl DJ Snake voor de derde keer in de top 5 staat, na zijn bijdragen op Lean On en Let Me Love You. Vanaf volgende week mag DJ Snake zich de één-na-meest succesvolle Franse act noemen. De dj- en producer is deze week Bob Sinclar tot op 4 punten genaderd. Sinclar scoorde tussen 2005 en 2012 tien Top 40-hits. DJ Snake is via Taki Taki bezig met zijn zesde. De meest succesvolle Franse act zal hij voorlopig niet gaan worden: die eer heeft David Guetta stevig in handen.

Verliezers
In My Mind van Dynoro en Gigi D’Agostino is deze week de grote verliezer in de top 10. De track dondert van 2 naar 5, waardoor een tweede nummer 1-hit voor Gigi nu ver buiten bereik komt. Promises van Calvin Harris en Sam Smith gaat ook omlaag, maar wel slechts één plaats. Daardoor staat het duo nu op 6. Nog een zakker vinden we op 7, waar Dean Lewis met Be Alright een plekje moet inleveren.

Rita Ora scoort tweede top 10-hit
Rise van Jonas Blue en Jack & Jack blijft plakken op 8, maar Rita Ora is deze week nieuw in de top 10. Let You Love Me gaat van 11 naar 9 . Het is pas haar tweede top 10-hit: van haar negen Top 40-hits kwam alleen Anywhere tot nu toe in de top 10. Happier van Marshmello en Bastille gaat van 9 naar 10 en sluit de top 10 deze week af.

Check hier de complete Media Markt Top 40 van deze week.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!