Top 3 blijft onveranderd

- Hitlijsten

Ed Sheeran 2019

Het is zomer en dat betekent vaak dat er niet veel veranderingen zijn in de Top 40 én dat is ook dit jaar weer te zien: de top 3 zit muurvast. Wanneer was de laatste keer dat de top 3 van de lijst een aantal weken onveranderd bleef? En hoe vaak bleef de top 3 ooit hetzelfde?

Deze week is de top 3 precies hetzelfde als vorige week en de week daarvoor én de week daarvoor. Al vijf weken lang is de top 3 onveranderd met Señorita op 1, I Don’t Care op 2 en Hoe Het Danst op 3. Slechts vier keer eerder zagen we een nóg langere periode met een ongewijzigde top 3. 
(Tekst gaat verder onder video's)

Laatste keer in 2018
De laatste keer dat de top 3 meer dan vijf weken ongewijzigd bleef was vorig jaar zomer. De podiumplaatsen van de lijst op 28 juli 2018 bleven voor zes weken lang hetzelfde. Op de derde plek stond Flames van David Guetta en Sia, op de tweede plaats Dura van Daddy Yankee en de nummer 1 was One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa.
(Tekst gaat verder onder video's)

Record in 2004
Het recordaantal weken dat de top 3 ontvanderd bleef, was in 2004. Toen stond op 31 januari Shut Up van The Black Eyed Peas op 3, Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer op 2 en Afscheid Nemen Bestaat Niet van Marco Borsato op 1 voor maar liefst zeven weken lang. Zal de huidige top 3 dit record gaan verbreken? 

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!