Tipparade: Un Dia hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 J Balvin Dua Lipa Bad Bunny Tainy DJ Khaled Drake Aya Nakamura Henkie T Bryan MG Yssi SB Frnkie Taylor Swift Dimitri Vegas & Like Mike Regard Guus Meeuwis Little Mix Billie Eilish
Tipparade: Un Dia hoogste nieuwe

Deze week telt de Tipparade negen binnenkomers – de zomerse samenwerking van J Balvin, Bad Bunny, Tainy en Dua Lipa is de hoogste nieuwe op plek 10.

Deze week weten drie tracks de overstap naar de Enige Echte te maken. Een zestal andere tracks wist dat niet voor elkaar te boksen. Dat biedt wel ruimte aan negen binnenkomers in de lijst. Ondertussen boeken vier tracks, onder aanvoering van Kings & Queens (van Ava Max) elf plekken winst en dat maakt die vier tracks de snelste stijgers. Minder stijging zien we bij Rain On Your Parade (van Nick Klyne) en We Gaan Raket Nu (van Gerard Joling en Poke).

De complete Tipparade bekijk je hier.

De binnenkomers zetten we natuurlijk voor je op een rij.

10 (--) UN DIA – ONE DAY- J. Balvin & Dua Lipa & Bad Bunny & Tainy Afgelopen week verscheen Un Dia – One Day als donderslag bij heldere hemel. J Balvin wist Bad Bunny en Tainy opnieuw te strikken voor een track waar we die namen in 2019 ook zagen op I Can’t Get Enough. Toen hielp op dat nummer Selena Gomez mee. Nu is die plek ingenomen door Dua Lipa en er lijkt maar weinig in de weg te staan voor een nieuwe Spaans- en Engelstalige Top 40-hit. In de clip speelt Úrsula Corberó de hoofdrol. Haar zullen de meesten herkennen als Tokyo uit de hitserie La Casa De Papel. 

17 (--) POPSTAR- DJ Khaled feat. Drake
De afgelopen week zagen we drie tracks met Drake verschijnen; eentje daarvan was met Headie One waar de Canadese rapper de andere twee met DJ Khaled maakte. Greece is een meer urban track waar Popstar wat meer neigt naar de commerciële hoek. Beide tracks kregen al een plek in de Amerikaanse top 10 en dat zorgt er nu voor dat Drake de act is met de meeste Amerikaanse top 10-hits nu hij op 40 komt, twee meer dan Madonna er wist te scoren. Madonna passeerde op haar beurt in 2008 de 34 top 10-hits van The Beatles.

22 (--) JOLIE NANA- Aya Nakamura
In december van 2018 vertrok Aja Nakamura na 18 weken uit de Top 40. Vorig jaar wist een tweede track van de Franse zangeres nog wel in de Tipparade te komen maar Copines wist de Top 40 niet te halen. Ondertussen bleef Djadja wel doorborrelen. Zo weet een remix met Maluma op dit moment hier en daar al te scoren. Aya zelf komt met Jolie Nana op de proppen. De clip bij het nummer is niet alleen een muziekvideo want voordat de track te horen is in de clip gebeurt er flink wat rondom de 25-jarige zangeres.

24 (--) SHAWTY IS A FREAK- Henkie T & Bryan MG & Yssi SB & Frnkie
Henkie T drukt een stevig stempel op de Tipparade. Twee weken geleden kwam zijn samenwerking met Yssi SB, Paper Zien, al binnen in de lijst. Vorige week volgde de samenwerking met Qlas & Blacka, Dom Pérignon, en deze week komt er via Shawty Is A Freak een derde gelijktijdige notering bij. Yssi B heeft ook een dubbel te pakken in de Tipparade via Paper Zien en deze track.

26 (--) CARDIGAN- Taylor Swift
Een paar maanden geleden besloot Taylor Swift aan haar nieuwe album te beginnen. Ze schreef de tracks aan de Amerikaanse westkust en kreeg de hulp van Jack Antonoff en Dessner om er een geheel van te smeden. Aan Folklore werkte ook Aaron Dessner, gitarist van The National mee. Op het album staat één duet met Bon Iver en vooral Cardigan is een track die in de smaak weet te vallen. Met wereldwijd inmiddels 30 miljoen streams is het de populairste van het album.

27 (--) SAY MY NAME- Dimitri Vegas & Like Mike vs. Regard
De afgelopen acht weken wist Regard steeds een beetje naar boven te schuifelen in de Top 40. Dat ging in de eerste weken nog met grote stappen maar de laatste weken steeds met één of enkele plekken. Terwijl er nog voldoende rek in Secrets zit komt de Britse dj en producer al met een volgende track; een samenwerking met het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike. Say My Name verscheen oorspronkelijk in 2000 en leverde Destiny’s Child toen hun derde top 4-hit op.

28 (--) ECHTE MANNEN- Guus Meeuwis
Deze vrijdag verschijnt het nieuwe album van Guus Meeuwis, Deel Zoveel. Een week eerder verscheen Echte Mannen. De clip bij die single is gemaakt door William Rutten. Ter gelegenheid van de release van het album speelt Guus Meeuwis in zijn eigen club, Club Zoveel. “Ik speel net zolang door totdat iedereen die wil komen de mogelijkheid heeft gehad een kaart te kopen.” . En dus staat Guus Meeuwis tot en met 10 oktober nu 37 keer in 013 Tilburg. “Volgens mij gaat het heel bijzonder worden”, zo laat hij weten. Iedere show zullen er zo’n 400 gasten in de zaal zitten. En dat zijn er dus heel wat minder dan de 3.000 die er normaal in de zaal gaan.

29 (--) HOLIDAY- Little Mix
Little Mix stond eind 2018 voor de derde keer in de Top 40 met Woman Like Me. Het viertal deed daarna met tracks als Think About Us, Bounce Back en Break Up Song wel pogingen om in de lijst te komen maar zonder veel succes. Holiday is de volgende poging. De clip bij het nummer is opgenomen met de nieuwe regels rond sociale afstand. “Het was een bizarre ervaring”, zo liet Perrie Edwards weten. “Iedereen moest formulieren invullen en iedereen droeg maskers. Er mocht maar een klein aantal mensen de set op en steeds werd de temperatuur van iedereen gemeten. We moesten ook ver bij elkaar vandaan blijven”, zo vertelt ze.

30 (--) MY FUTURE- Billie Eilish
Billie Eilish heeft tijdens de lockdown-periode aan nieuwe muziek gewerkt. Daar had ze, naar eigen zeggen, ook ruimschoots de tijd voor. My Future is de eerste track maar er ligt nog veel meer op de stapel. De track is de opvolger van het Bond-thema No Time To Die. Die track sneuvelde bijna net zo hard als de bioscoopfilm van de agenda werd getrokken. Het leverde Billie haar vijfde Top 40-hit op maar na vijf weken lijst en een 15e plek vertrok ze op 21 maart ook weer uit de Top 40.