Tipparade: The Scotts hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Marshmello Halsey Wulf Regard Raye Disclosure Live Lounge Allstars Travis Scott Kid Cudi
The Scotts | Travis Scott

Afgelopen week primeurden Travis Scott en Kid Cudi hun nieuwste samenwerking via Fortnite en dat is deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

The Scotts voeren daarmee een pak van acht binnenkomers in de Tipparade aan. Daarbij zien we deze week ook de rentree van The Rolling Stones die we inmiddels ruim zeven jaar niet meer in de Tipparade mochten verwelkomen. Bovenin de Tipparade zien we veel nummers met een enkel plekje winst. Do It For You van W&W en Lucas & Steve komt nu, in de achtste week, aan bij het plafond van de lijst. Twee nummers weten deze week elf plaatsen winst te pakken; zowel Level Of Concern (van Twenty One Pilots) als Love To Go (van Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones) komen zo op respectievelijk nummer 9 en nummer 14.

De volledige Tipparade van deze week bekijk je hier.

18 (--) THE SCOTTS- The Scotts : Travis Scott & Kid Cudi
Marshmello, die zelf deze week ook in de Tipparade weet binnen te komen, wist in februari van 2019 10,7 Fortnite-spelers te prikkelen met zijn online optreden. Het was ook nog eens de drukst bezochte in-game online-activiteit ooit. Dat aantal werd afgelopen weekeinde overtroffen door Travis Scott en Scott Ramon Seguro Mescudi, The Scotts. Die laatste Scott ken je waarschijnlijk beter als Kid Cudi die in 2009 en 2010 hits als Day ‘N’ Nite en Memories scoorde. De twee wisten met hun Fortnite-optreden ruim 27 miljoen mensen te trekken met vijf shows. Het drukst bezocht was de eerste show met 12,3 miljoen bezoekers.

21 (--) TIMES LIKE THESE- Live Lounge Allstars
Al binnen een paar uur tijd wist Times Like These vorige week vrijdag een plek in de Britse top 5 af te dwingen. 23 vooraanstaande namen uit de muziekwereld sloegen de handen ineen om samen een benefietsingle te maken. De opbrengsten van het nummer komen ten goede aan Comic Relief en Children In Need. Het origineel werd in 2002 door de Foo Fighters op het vierde album One By One geplaatst. In 2003 werd het als single uitgebracht en toen kwam het nummer in het Verenigd Koninkrijk op nummer 12.

22 (--) LIVING IN A GHOST TOWN- The Rolling Stones
Op 23 april werd Living In A Ghost Town uitgebracht. Het nummer is gebaseerd op een opname die de band al in 2019 deed en de teksten van het nummer werden door Mick Jagger, naar eigen zeggen, in tien minuten geschreven. Een deel van de teksten is nu herschreven vanwege de verspreiding van het coronavirus. In de bijbehorende clip zijn beelden te zien van een nagenoeg uitgestorven Londen. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de groep weer een eigen single uitbrengt. De vorige was One More Shot dat op 1 januari 2013 als single verscheen.

26 (--) TONDO- Disclosure
Op Tondo deelt Disclosure een beetje van de passie van de laatste tijd. De broertjes Lawrence luisteren de laatste tijd steeds vaker naar Afrikaanse muziek en daarbij zijn ze tegen het nummer Tondoho Mba aangelopen. Dat nummer werd door de uit Kameroen afkomstige Eko Roosevelt opgenomen. Samples van die track werden door Disclosure verwerkt in Tondo en voorzien van zonnige en opzwepende beats. Het resultaat is een zomerse track die niet zou misstaan op menig festival.

27 (--) SECRETS- Regard & Raye
Voor Regard lag er na Ride It de wonderschone uitdaging met een pakkende opvolger te komen. De debuuthit van Dardan Aliu, zoals hij in het dagelijkse leven heet, schopte het tot 27 weken Top 40 en een zesde plaats. Geen makkelijke missie voor de dj uit Kosovo die inmiddels al flink wat jaartjes meedraait. Voor Secrets wist hij Raye te strikken. Slimme zet want de 22-jarige Britse leende eerder haar stem al aan successen van Jonas Blue, Jax Jones en David Guetta.

28 (--) LONELY DOOR- Wulf
Nu we Wulf even niet op het podium zien vanwege alle coronamaatregelen hoopt de zanger nu iedereen thuis aan te kunnen steken: “We hopen dat we jullie met deze track allemaal aan het dansen en het zingen krijgen in de woonkamer”, zo luidde de tekst op Instagram. Wulf hoopt vooral ook dat iedereen in deze tijd positief kan blijven. Na Summer On You scoorde Wulf nog zes nieuwe Top 40-hits. Zijn laatste, Scared Of Love, was een samenwerking met Miss Montreal en die track verliet precies een jaar geleden de Top 40.

29 (--) BE KIND- Marshmello & Halsey
Marshmello heeft na vijf Top 40-hits geen introductie meer nodig. De man met de helm scoorde in 2018 zijn grootste hit met Wolves, de track met Selena Gomez waarna hij met het Anne-Marie en Friends een nummer 1-hit pakte. Ook Halsey heeft inmiddels vijf Top 40-hits op haar naam geschreven maar zij wist er slechts met eentje in de top 10 te komen. Closer was wel een enorme joekel van een hit want de track met The Chainsmokers stond vier weken op nummer 1. De twee hebben elkaar nu gevonden op een wederom pakkende track: Be Kind.

30 (--) WEG VAN JOU- Suzan & Freek
Suzan en Freek zijn er weer in geslaagd om een tekst en melodie af te leveren die je het heerlijke gevoel van het voorjaar geven en vooral ook snel blijft hangen in je hoofd.  in de voorjaarszon weer heerlijk blijft plakken. Een slordige anderhalf jaar geleden debuteerden ze in de Top 40 en na de nummer 1-hit Als Het Avond Is werden ook Blauwe Dag en Deze Is Voor Mij hits van hun debuutalbum Gedeeld Door Ons. De nieuwste ‘muziekbaby’ van Suzan en Freek is Weg Van Jou.