Tipparade: Stromae is terug met Santé

- Hitlijsten

 Stromae Kevin Yade Lauren Sigourney K Sevn Alias Afrojack Lucas & Steve DubVision Dermot Kennedy Navos Jaap Reesema Kygo X Ambassadors
Tipparade: Stromae is terug met Santé

Na 6 jaar afwezigheid mogen we Stromae eindelijk weer verwelkomen in de Tipparade. Santé is de hoogste nieuwe op 8. Kevin & Yade Lauren stijgen met Samen door naar nummer 1.

De top 3 wordt deze week flink door elkaar geschud. Kevin & Yade Lauren stijgen met Samen van 4 naar 1 en pakken de koppositie. Gelijk daarachter zien we Vreemde Voor Mij van Sigourney K & Sevn Alias 5 plekken doorstijgen. Afrojack, Lucas & Steve & DubVision maken de top 3 vervolgens compleet met Anywhere With You. Op plek 5, 6 en 7 zien we 3 tracks de top 10 in stijgen. Het zijn achtereenvolgens Dermot Kennedy (Better Days), Navos (Believe Me) en Jaap Reesema (Voor Je Van Me Houdt) die hun plekje in de Top 40 veilig proberen te stellen. Ondanks een stijging van 11 plekken voor Jaap, vinden we de snelste stijger deze week terug buiten de top 10. Het is Kygo die er, samen met X Ambassadors, na diverse flops sinds What’s Love Got To Do With It (#19, met Tina Turner) op is gebrand om weer eens een echte hit te scoren.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

8 (--) SANTÉ - Stromae
Bij Adele spraken we vorige week al van een comeback waar iedereen op zat te wachten, maar hier hebben we er ook één hoor! Het is de comeback van de Belgische zanger Paul van Haver, ofwel Stromae. Hij scoorde in de periode 2010-2014 vijf hits, waarvan er inmiddels toch al wel 3 als klassieker beschouwd mogen worden. In de periode na 2015 stapte Stromae bewust uit de schijnwerpers. Hij was het plezier in het optreden kwijt en wilde zich volledig focussen op het modelabel dat hij samen met zijn vrouw had opgezet. Anno 2021 is hij weer klaar om op de bühne te staan en werd hij al aangekondigd voor 3 festivals in 2022. Santé moet de terugkeer naar de hitlijsten betekenen, nadat zijn laatste hit Ta Fête in 2014 tot nummer 22 wist te komen in de Top 40.

18 (--) ALSJEBLIEFT – Josylvio feat. Cho & Henkie T
Onlangs bracht Josylvio nog een track uit met Lil Kleine: Oeh Oeh Baby. Het nummer stond 3 weken in de Tipparade maar wist de Top 40 niet te halen. Bij het verschijnen van Alsjeblieft maakte Josylvio van de gelegenheid gebruik om zich te excuseren voor het lange wachten op nieuwe muziek. In vergelijking met andere jaren heeft de rapper inderdaad minder muziek uitgebracht dan dat we van hem gewend waren. Hij belooft zijn fans dat ze nu weer als vanouds op hem kunnen rekenen. Met Alsjeblieft hoopt hij, samen met Cho & Henkie T, zijn vierde hit in de Top 40 scoren. Thez en Project Money hebben de productie voor hun rekening genomen.

23 (--) OVERBODIG – Tabitha feat. Ronnie Flex & Glen Faria
We hebben Tabitha even moeten missen. De zangeres genoot het afgelopen jaar vooral van het moederschap. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ze werkte ondertussen ook aan wat nieuwe muziek. Daar horen we nu al wat resultaat van. Overbodig is een verrassende samenwerking met Ronnie Flex en Glen Faria, die je vooral kent als de man achter Duurt Te Lang en Zij Weet Het. De track heeft een sound die we in Nederland niet vaak horen, met een overduidelijk reggae-sausje. Het kan de vijfde Top 40-hit worden voor Tabitha. Één keer stond ze al eens op 1 (met Hij Is Van Mij, met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey).

25 (--) MONEY – Lisa
Bij het zien van de naam Lisa zul je denken dat we hier met een nieuwe artiest te maken hebben. Dat is maar deels waar. Achter Lisa gaat de 24-jarige zangeres Lalisa Manobal schuil. Ze maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Zuid-Koreaanse meidengroep Blackpink. Het is Blackpink in Nederland nog nooit gelukt om de Top 40 te halen (ondanks 2 noteringen in de Tipparade), maar dat is andere delen van de wereld wel anders. Lisa gaat het nu ook solo proberen. Eerder bracht ze al de track Lalisa uit, nu is daar de opvolger: Money.

27 (--) OOHLA OOHLA – Tiësto & Lucas & Steve
Together Again, dat is de naam van de nieuwste EP van Tiësto die vorige week verscheen. Die titel mogen we vrij letterlijk nemen: Tijs is, zoals vele anderen, blij dat we weer samen kunnen en mogen zijn. Together Again is de opvolger van de EP Together uit 2019 en bevat 5 nieuwe tracks. Op 3 van deze tracks werkt hij samen met collega-dj’s, waaronder Lucas & Steve. Tiësto heeft in zijn dj-carriere van 20 jaar al 26 hits op zijn naam staan. Lucas & Steve komen wat dat betreft net kijken, hoewel ze na 5 jaar toch ook al 12 hits in de enige echte hebben gescoord. Grote kans dat beide acts er binnenkort weer één bij kunnen schrijven.

28 (--) NIEMAND – Maan
Het is nog maar 2 weken geleden dat Maan na 8 weken de Top 40 moest verlaten met ex-Alarmschijf Niks Is Heilig. Het was de twaalfde hit voor de zangeres uit Utrecht, die zich nog steeds de meest succesvolle winnaar van The Voice Of Holland mag noemen. Vorige week verscheen er alweer een nieuwe track: Niemand. De release van Niemand stond eigenlijk voor later dit jaar gepland, maar Maan was er zo enthousiast over dat ze haar platenmaatschappij over wist te halen om dit te vervroegen. De songtekst van het nummer spreekt voor zich: Maan is blij met hoe ze nu in het leven staat. Het lukt haar steeds beter om zich minder aan te trekken van wat anderen vinden en te staan waar ze voor staat. Dat wil ze voor zichzelf nog verder uitbouwen.

29 (--) MOTH TO A FLAME – Swedish House Mafia & The Weeknd
Afgelopen juli waren ze eindelijk weer terug met nieuw werk. De Zweedse dj’s Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso, ofwel Swedish House Mafia, brachten na bijna 9 jaar weer 2 nieuwe tracks uit. Het ging om It Gets Better en Lifetime (met Ty Dolla $ign & 070 Shake), die beide niet verder kwamen dan de Tipparade. Nadat de dj’s in september optraden bij de MTV Video Music Awards in New York deelden ze een kort fragment van een nieuwe track op social media, met vocals van een wel heel bekende zanger. Inmiddels is de collab met The Weeknd officieel en zal Moth To A Flame morgen worden gereleased. Onlangs werd ook bekend dat ze op een heel ander vlak gaan samenwerken, namelijk met de Zweedse meubelgigant IKEA. Het gaat hierbij om producten waarmee de ideale thuisstudio kan worden gecreëerd.

30 (--) DYNAMITE – Sean Paul feat. Sia
Als we kijken naar de meest succesvolle hit van zowel Sean Paul als van Sia dan komt er één naam bovendrijven: Cheap Thrills. De hit uit 2016 hield het maar liefst 29 weken vol in de Top 40 (848 punten) en kwam tot nummer 3. Aan deze zeer succesvolle collab komt deze week een vervolg met Dynamite. Vorige week kondigde de Jamaicaanse dancehall king op Instagram zijn collab met Sia aan, en gezien de geschiedenis van die 2 zijn de verwachtingen hooggespannen. De track zal ongetwijfeld op het nieuwste album van Sean Paul komen te staan: Scorcha. De release staat gepland voor volgend jaar.