Tipparade: Silk Sonic en The Weeknd gooien hoge ogen

- Hitlijsten

 Silk Sonic Bruno Mars Anderson .Paak Miss Montreal Måneskin Mabel Lil Nas X Jack Harlow Rema Mart Hoogkamer Ronnie Flex Yade Lauren Rolf Sanchez Kris Kross Amsterdam
Tipparade: Silk Sonic en The Weeknd gooien hoge ogen

In vergelijking met vorige week doen zowel Måneskin als Miss Montreal er in de top van de Tipparade er deze week één plekje bij. Miss Montreal neemt daarbij met Zo Mooi het roer over van Mabel, die helaas flopt met Let Them Know.

In de top 10 van de Tipparade zijn deze week geen hele spannende verschuivingen te bespeuren. Mart Hoogkamer stijgt van 9 naar 4 en heeft de Top 40 nu binnen handbereik. Zowel Lil Nas X & Jack Harlow als Rema, die vorige week nog overtuigend de lijst binnenkwamen, moeten deze week genoegen nemen met 1 of enkele plaatsen winst. De grote stijgers vinden we terug buiten de top 10: Ronnie Flex & Yade Lauren gaan met Goed Genoeg van 29 naar 19 en Rolf Sanchez & Kris Kross Amsterdam zelfs van 27 naar 14! Increíble is daarmee de snelste stijger van de week!

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

8 (--) SKATE – Silk Sonic [Bruno Mars & Anderson .Paak]
Begin dit jaar kwamen Bruno Mars & Anderson .Paak met een verrassend samenwerkingsproject: Silk Sonic. Al snel bleek dat het geen eenmalige collab van de 2 zou zijn, maar dat er in ieder geval ook een album ging komen. Wanneer dat album komt is nog niet bekend. Met Leave The Door Open was er onlangs al gelijk succes (#11 in de Top 40). Nu is er de opvolger Skate. De track is een eerbetoon aan de zomer en dat is duidelijk te horen. In het begin lijkt het zelfs even of we naar Barry White’s Can’t Get Enough Of Your Love, Babe luisteren!

10 (--) TAKE MY BREATH – The Weeknd
Als er een artiest is die zich de afgelopen jaren flink op de kaart heeft gezet, dan is het The Weeknd wel. Zijn solocarrière begon in 2014 en barste in het nieuwe decennium uit zijn voegen. Blinding Lights werd een wereldwijde knaller en stond in Amerika zelfs een jaar (!) onafgebroken in de Top 10 van de Billboard Hot 100. De hit is afkomstig van het eveneens succesvolle album After Hours. Na 4 singles is het nu tijd voor geheel nieuw materiaal. Van Take My Breath verscheen eerder deze week een preview op Twitter. De preview is tevens een promoclip van NBC voor de Amerikaanse atletiekvrouwen die strijden op de Olympische Spelen in Tokyo.

20 (--) HENNY OP EEN MAANDAG – Chivv & Broederliefde
Een samenwerking tussen Chivv en Broederliefde was de afgelopen jaren allesbehalve vanzelfsprekend. De heren kregen het in 2017 met elkaar aan de stok en dat bleef jaren zo. De strijdbijl lijkt nu dan toch te zijn begraven. Chivv heeft Broederliefde namelijk benaderd om samen te werken op de track Henny Op Een Maandag. Het resultaat kwam eind juli uit en wordt veelvuldig gestreamd. Eerder deze week kwam ook de video uit.

26 (--) HAPPIER THAN EVER – Billie Eilish
Vorige week was de release van het tweede studio album van Billie Eilish: Happier Than Ever. Het is de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019. Ook dit album is geproduceerd door haar broer Finneas. Van Happier Than Ever zijn sinds de zomer van 2020 vijf singles verschenen: My Future, Therefore I Am, Your Power, Lost Cause en NDA. Het album krijgt vooralsnog erg goede reviews. De zesde single is de titeltrack geworden, die rustig op gang komt maar halverwege verandert in een waar punkrockspektakel. Benieuwd naar onze track-by-track review? Klik hier!

27 (--) INNERLIJKE RUST - Lijpe
Het lijkt wel of Lijpe een abonnement heeft op tracks die blijven hangen in de Tipparade: sinds 2016 heeft hij met maar liefst 16 releases in het voorportaal van de Top 40 gestaan. Het is nu aan Innerlijke Rust om eindelijk eens de oversteek naar de Top 40 te maken, hoewel Levelen Up (waarmee hij deze week op nummer 11 blijft staan) natuurlijk ook nog kans maakt.

28 (--) CAN’T GET ENOUGH – Son Mieux
Son Mieux check je momenteel als de huisband van Studio Tokio, het praatprogramma over de Olympische Spelen op NPO 1. De band van zanger Camiel Meiresonne bracht in mei het album The Mustard Seed Pt. I, waarvan eerder al de tracks 1992 en Drive de Tipparade haalden. Can’t Get Enough is net iets meer catchy dan die nummers, met een refrein dat al snel in je hoofd blijft hangen. Het staat op de opvolger van het in mei uitgebrachte album: The Mustard Seed Pt. II.

29 (--) BLIKSEM – Nielson
Nielson heeft een zware tijd achter de rug. In augustus 2020 stierf zijn neef en tevens beste vriend aan leukemie. Het was het begin van een donkere periode in het leven van Niels Littooij, zoals Nielson in het echt heet. Hij sloot zich maanden op in zijn studio om te rouwen en om het afschuwelijke nieuws te verwerken. Afgelopen juni bracht hij onder zijn eigen naam de EP Grijs uit. Hier staan 6 nummers op die niet hadden mogen bestaan, maar nu toch bestaan, omdat het niet anders kan… aldus Niels zelf. Met Bliksem brengt de artiest Nielson de opvolger van zijn duet met Tabitha (Slapen Met Het Licht Aan), dat in mei 2020 tot plek 23 wist te komen.

30 (--) LOVE RUNS OUT – Martin Garrix ft. G-Eazy & Sasha Alex Sloan
Voor Martin Garrix kan 2021 eigenlijk al niet meer stuk. Eerder dit jaar bracht hij samen met Tove Lo de track Pressure, maar de echte klapper moest toen nog komen. We hebben het dan natuurlijk over de themasong van Euro 2020, We Are The People, samen met Bono & The Edge. Op zijn nieuwste single werkt hij samen met G-Eazy, die in Nederland tot dusver 2 hits scoorde: Me, Myself & I (met Bebe Rexha) en Him & I (met Halsey). Op Love Runs Out horen we ook nog de Amerikaanse singer-songwriter Sasha Alex Sloan terug.