Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: re-entry voor Ik Ben Kachel

Tipparade: re-entry voor Ik Ben Kachel
OBZ  Lucas & Steve  Kevin  Ammar  Snelle  Gabry Ponte  Lum!x  Daddy DJ  BTS  Khalid  Marshmello  Bastille  DubVision  Joe Taylor  Lost Frequencies  James Arthur  Rolf Sanchez  Alvaro Soler  Topic  Alesso  Zara Larsson  Ofenbach  Son Mieux  FMG  Snelle  Metejoor  Kraantje Pappie 

Met een megasprong van maar liefst 29 plekken is de nieuwe nummer 1 voor de huidige Alarmschijf van QMusic: Questions van Lost Frequencies en James Arthur.

Rolf Sanchez blijft achter Lost Frequencies en James Arthur staan op nummer 2 met Darte Un Beso. Nieuw in de top 3 is Solo Para Ti van Alvaro Soler en Topic. Net buiten het erepodium gaan Alesso en Zara Larsson van 4 naar 10, met daarachter 4U van Ofenbach. Deze laatste track staat, samen met Multicolor van Son Mieux op nummer 6, het langst genoteerd in de lijst (8 weken). Verder zijn Boot van FMG, Kijk Ons Nou van Snelle & Metejoor en Lang Leve The Life van Kraantje Pappie nieuw in de top 10 op respectievelijk plek 7, 9 en 10. Buiten de top 10 verrast OBZ met een re-entry van Ik Ben Kachel op nummer 12.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers en 1 re-entry aan je voor.

12 (RE) IK BEN KACHEL – OBZ
Eind vorig jaar kwamen we OBZ, ofwel Kees Postma, Dylan van der Feen en Jelte Jan van der Zee uit het Friese Oudebildtzijl, al tegen in de Tipparade. Ik Ben Kachel ging toen erg lekker op Spotify en TikTok, maar bereikte de Top 40 uiteindelijk niet. De track heeft in de tussentijd echter allesbehalve ingeboet aan populariteit. Op steeds meer plekken, zowel in als buiten de kroeg, wint de carnavaleske track terrein. De populariteit is inmiddels tot een hoogtepunt gestegen, nu Ik Ben Kachel door Qmusic is uitgeroepen tot ‘Het Foute Anthem’ van 2022.

17 (--) AIR MAX BW – Kevin
We hebben er even op moeten wachten, maar Kevin is terug met nieuwe muziek. Vorig jaar stond hij maar liefs 8 keer in de Tipparade, maar wist alleen Adem Je In (met S10 en Frenna) door te dringen tot de enige echte. Eind vorige maand speelde de Rotterdammer nog een thuiswedstrijd in de Ahoy, waarbij ook zijn nieuwste track Air Max BW liet horen.

23 (--) DE LAATSTE – Ammar & Snelle
Het lijkt een niet zo voor de hand liggende combinatie, een volkszanger met Turkse roots (wat al vrij uniek is) en een Nederlandse rapper, maar toch is er een logische connectie. Ammar uit Deventer ging eerder dit jaar viral met zijn versie van Ik Leef Mijn Eigen Leven van wijlen André Hazes. Het duurde niet lang voordat Snelle, die tevens afkomstig is uit de Overijsselse stad, het opmerkte en er uiteindelijk voor zorgde dat Ammar tekende bij zijn label. De Laatste maakte onlangs nog kans om ‘Het Foute Anthem’ van 2022 te worden bij Qmusic, maar de concurrentie van Ik Ben Kachel van OBZ bleek te zwaar te zijn.

25 (--) WE COULD BE TOGETHER – Gabry Ponte x Lum!x feat. Daddy DJ
Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat het Franse duo David Le Roy en Jean-Christophe Belval, destijds nog in gezelschap van Charly Merkiled, een hit scoorde met Daddy DJ. Reden genoeg voor Gabry Ponte en Lum!x om het nummer eens af te stoffen en er een beat onder te zetten. Gabry Ponte probeerde dit eerder dit jaar nog, samen met R3hab en Timmy Trumpet, met een remake van Blondie’s Call Me. Die track kwam tot 34 in de Top 40.

27 (--) YET TO COME (THE MOST BEAUTIFUL MOMENT) – BTS
Proof, zo heet het nieuwe album van BTS dat morgen verschijnt. Het is geen studio album, maar een zogenaamd ‘anthology’ album. Op dit album staan naast reeds bekende nummers ook unreleased tracks en demo’s. Het album telt verder 3 nieuwe nummers, waaronder Yet To Come (The Most Beautiful Moment). Eerder deze week kregen de fans van BTS, ook wel ARMY genoemd, alvast een voorproefje van het nummer. De heren zijn te zien in een woestijn en zingen vermoedelijk een ballad.

28 (--) NUMB – Khalid x Marshmello
De release van Silence betekende in 2017 de start van een succesvolle carrière voor zowel Marshmello (‘die dj/producer met dat masker’) en Khalid. Marshmello scoorde datzelfde jaar gelijk zijn grootste hit met Selena Gomez (#2, Wolves), Khalid deed dat 2 jaar later met Ed Sheeran (#3, Beautiful People). Bijna 5 jaar later willen ze nu met Numb samen op herhaling gaan. Zouden ze met Numb op termijn ook 1,2 miljard streams mee weten te behalen?

29 (--) REMIND ME – Bastille
Begin april gaven de heren van Bastille een concert in Nederland. In de Ziggo Dome kwamen hits als Pompeii, Happier en het recente Shut Off The Lights voorbij (met onze eigen Rondé in het voorprogramma). Laatstgenoemde track was de laatste single van het op 4 februari uitgekomen album Give Me The Future. Met de release van Remind Me breekt nu een nieuw hoofdstuk aan voor de band die met hun tour inmiddels in Amerika is aanbeland.

30 (--) FEEL MY LOVE – Lucas & Steve x Dubvision x Joe Taylor
Met Anywhere With You beleefden Dubvision eerder dit jaar hun debuut in de lijst der lijsten, mede dankzij Lucas & Steve. De track kwam tot plek 27, iets dat ze met Feel My Love nu graag minimaal overdoen. De vocals komen voor rekening van de Britse singer-songwriter Joe Taylor. Eerder dit jaar schreef hij nog mee aan Human Touch van Armin van Buuren en Sam Gray.

(09/06/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy