Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Pitstop Boys racen naar plek 4

Tipparade: Pitstop Boys racen naar plek 4
Robin Schulz  Dennis Lloyd  Ewan McVicar  KA  S10  Pitstop Boys  Purple Disco Machine  Tasita D'Mour  Galantis  Lucas & Steve  Ilira  Martin Garrix  Matisse & Sadko  John Martin  Haevn  Birdy  Son Mieux  R3hab  Lukas Graham  Sam Feldt  Rita Ora  Davina Michelle 

In hun zesde week stijgen Robin Schulz & Dennis Lloyd met Young Right Now naar nummer 1 in de Tipparade. Verder verwelkomen we 7 nieuwe tracks in de lijst.

Robin Schulz is niet de enige dj die loopt te azen op een hit in de Lijst der Lijsten. Ook Ewan McVicar hoopt me Tell Me Something Good (van 3 naar 2) de oversteek te kunnen maken. KA & S10 stijgen met Schaduw van 7 naar 3 en maken het erepodium compleet. Nét daarbuiten zien we de hoogste binnenkomer terug: Super Max! / Super Max! YoHé, YoHo! van de Pitstop Boys, natuurlijk dankzij de prestatie van Max Verstappen. Verder in de top 10 deze week geen hele grote verschuivingen, Purple Disco Machine & Tasita D’Mour doen het met Rise wel meer dan prima: Rise gaat van 19 naar 10. Buiten de top 10 vinden we de snelste stijger terug, die is deze week voor Galantis, Lucas & Steve en Ilira: Alien stijgt van 30 naar 16.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

4 (--) SUPER MAX!  – Pitstop Boys
Waar het de afgelopen zomer releases regende voor het Nederlands elftal op het EK, was het nu wachten op een track voor de geweldige prestatie van Max Verstappen bij de Grand Prix. Toen Max afgelopen zondag de titel veiligstelde, kwam de hype tot een ongekend hoogtepunt. De Pitstop Boys brachten in 2016 al Super Max! uit, toen Max debuteerde bij Red Bull. Diezelfde single gooit nu (weer) hoge ogen in de Tipparade.

21 (--) WON’T LET YOU GO – Martin Garrix, Matisse & Sadko & John Martin
2021 was een goed jaar voor Martin Garrix. Hij scoorde eerst een bescheiden hit met Tove Lo (Pressure), maar de klapper was natuurlijk We Are The People, met Bono en The Edge (#2). Hierna volgden jammer genoeg 2 flops, maar wellicht komt daar nu verandering in met Won’t Let You Go. Voor deze track sloeg Martin de handen ineen met oude bekenden Matisse & Sadko en John Martin. Met Matisse & Sadko heeft hij nog niet eerder de Top 40 weten te halen, met John Martin lukte dit al wel: Higher Ground kwam in 2020 tot #24. Mocht Won’t Let You Go het redden, dan is dat hit nummer 25 in de Top 40 voor de dj uit Amstelveen.

22 (--) OPEN HEARTS – HAEVN & Birdy
HAEVN bestaat uit het Nederlandse duo Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen. Ze scoorden in 2015 hun eerste en tot dusver enige hit in de Top 40 met Finding Out More (#25). De muziek van HAEVN kenmerkt zich door de filmische sound, iets dat heel goed past bij de dromerige stem van zangeres Birdy. Ze kwamen elkaar tegen tijdens een privéconcert in Londen en Birdy was gelijk onder de indruk van de muziek van HAEVN. Ondertussen is Open Hearts ook te horen in een commercial van de Staatsloterij.

27 (--) THE MUSTARD SEED – Son Mieux
De Haagse band Son Mieux bracht eerder deze maand hun tweede studio album The Mustard Seed uit. Van dit album stonden eerder dit jaar al de singles 1992, Drive, Can’t Get Enough en Dancing At The Doors Of Heaven in de Tipparade, maar geen van allen heeft ze hun eerste hit in de Top 40 kunnen bezorgen. Met The Mustard Seed doen ze nu een ultieme poging.

28 (--) MOST PEOPLE – R3hab x Lukas Graham
Fadil El Ghoul, die we beter kennen als dj R3hab uit Breda, scoorde in 2019 een grote hit met een herbewerking van ATC’s (A Touch Of Class) Around The World – La La La La La. Sindsdien heeft hij aan de lopende band nieuw werk uitgebracht, maar alleen Flames (met Zayn en Jungleboi) en Pues (met Luis Fonsi en Sean Paul) wisten daarvan de Tipparade te halen. Nu is er een verrassende samenwerking uit met Lukas Graham, de band die we dan weer kennen van hun nummer 1 hit 7 Years uit 2015. Met Most People brengen ze, inclusief accordeon, een vrolijke toon in deze moeilijke tijd.

29 (--) FOLLOW ME - Sam Feldt x Rita Ora
Ondertussen heeft Sam Feldt zich via grote hits als Post Malone en Summer On You toch wel opgewerkt tot één van de grootste Nederlandse dj’s van dit moment. Dat zorgt er ook voor dat je in de belangstelling komt van vocalisten van een nieuw niveau. Zo werkte hij eerder dit jaar al samen met Kesha en bracht hij vorige week een nieuwe single uit met niemand minder dan Rita Ora. Zij werkte natuurlijk al eerder samen met een bekende Nederlandse dj. Haar grootste hit in de Top 40 staat nog altijd op naam van Ritual, die ze samen uitbracht met Tiësto en Jonas Blue.

30 (--) HYPER – Davina Michelle
Volgend jaar is het zover, dan staat Davina Michelle 2 keer in Ahoy in Rotterdam met haar Hyper tour. De naam van de tour verwijst naar haar hyperactieve levensstijl, die mede wordt veroorzaakt door haar streven naar het allerbeste. Morgen verschijnt de gelijknamige single Hyper. Op Instagram deelde Davina Michelle al een preview van de video, die allesbehalve saai en rustig belooft te worden. Het zou zomaar haar twaalfde hit in de Top 40 kunnen worden.

(16/12/2021)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town