Artiestafbeelding Birdy

Birdy

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 15-05-1996 (27 jaar)

Officiële websitehttp://officialbirdy.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  59 weken in Top 40
  •  1.390 punten
  •  #476 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Jasmine van den Bogaerde is, hoewel haar naam wellicht anders doet vermoeden, Britse. De zangeres wint op haar twaalfde de talentenjacht ‘Open Mic’, waarmee ze een platencontract krijgt. 

 
Als ze vijftien jaar oud is maakt ze een cover van Skinny Love, een eerdere single van Bon Iver. In de laatste weken van 2011 staat het nummer twee weken op nummer 2. De single is afkomstig van haar debuutalbum Birdy, waarvan ook het nummer People Help The People de Top 40 weet te bereiken. 
 
In 2013 verschijnt het album Fire Within’, waarop de zangeres eigen nummers heeft gemaakt. Na een afwezigheid van bijna anderhalf jaar is Wings haar derde hit in Nederland.
 
Birdy begint 2016 op de eerste dag van het jaar met de release van Keeping Your Head Up. De track verschijnt als voorloper van het album Beautiful Lies met daarop ook haar volgende single Wild Horses. In november levert ze de track Find Me af, een samenwerking met het Britse duo Sigma. 

Na een lange stilte brengt ze in april 2021 haar vierde album Young Heart uit. In december verleent ze haar samenwerking aan de ballad Open Hearts van Haevn. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar
Coverafbeelding birdy - wings
25
97
2013Social media


Twitter

Facebook