Tipparade: monstercollab voor Black Eyed Peas

- Hitlijsten

 The Black Eyed Peas Shakira David Guetta Son Mieux Idaly Emms Nathan Dawe Ella Henderson Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ Chef'Special Bastille Lijpe Antoon Bilal Wahib Yade Lauren Waylon Jan Smit Joji
Tipparade: monstercollab voor Black Eyed Peas

De nieuwe nummer 1 in de Tipparade is voor Numb van Marshmello & Khalid, de huidige Alarmschijf van Qmusic. De rest van de top 3 blijft verder ongewijzigd.

Stap voor stap klimt Son Mieux richting het erepodium van de Tipparade. Met Multicolor maken ze, na 9 weken Tipparade, nog altijd kans op hun debuut in de Top 40. Achterin de top 10 zien we twee tracks de top 10 binnenkomen: Amazin’ van Idaly & Emms en 21 Reasons van Nathan Dawe & Ella Henderson. Buiten de bovenste 10 zien we maar liefst 3 tracks die meer dan 10 plekken stijgen: We Could Be Together van Gabry Ponte, Lum!x & Daddy DJ (van 25 naar 11), Superman van Chef’Special (van 24 naar 13) en Remind Me van Bastille (van 29 naar 17).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

22 (--) IN DE GOOT – Lijpe
Lijpe bracht vorige week zijn nieuwste track uit: In De Goot. We zijn nog geen week verder en het nummer staat al in de top 3 van de ‘trending tracks’ op YouTube, een hele prestatie. Of dat ook betekent dat hij eindelijk eens de Top 40 haalt is afwachten. Zijn vorige 19 singles wisten de oversteek niet te maken.

23 (--) CENTRAAL STATION – Antoon & Bilal Wahib
Olivia, zo heet niet alleen de nieuwste hit van Antoon, maar ook zijn ep die vorige week verscheen. Op het mini-album staan 3 nummers: Olivia, Remedy én Centraal Station (met Bilal Wahib). Het duet met Bilal Wahib doet het erg goed qua streams en komt deze week nieuw binnen in de Tipparade. Eerder dit jaar flikte Antoon hetzelfde kunstje met de ep Hallo, Hotelschool schopte het toen (naast leadsingle Hallo) ook tot de Top 40.

25 (--) TOXIC – Yade Lauren
Yade Lauren is toe aan haar eerste Tipparade notering van het jaar. Toxic gaat over een toxische relatie, waarvan je eigenlijk bij voorbaat al weet deze niet gaat slagen. De single is onderdeel van een project, het ‘Toxic Survival Pack’. In dit ‘Survival Pack’ vinden we nog een andere track, namelijk een samenwerking met Latifah en SRNO: Wild Things. Het is voor het eerst dat Yade Lauren samenwerkt met een vrouwelijke collega.

28 (--) TUSSEN JOU EN MIJ – Willem & Jan
Bij het zien van de artiesten Willem & Jan zou je denken dat we te maken hebben met 1 of 2 nieuwe act(s), maar niets is minder waar. Achter Willem gaat Willem Bijkerk, ofwel Waylon, schuil en achter Jan: Jan Smit. Tussen Jou En Mij lag al even op de planken en werd geschreven door (onder meer) Waylon, die het voor deze gelegenheid wel zo passend vond om zijn echte voornaam te gebruiken. Na de coronapandemie wilde hij wat met het nummer en hij dacht gelijk aan Jan (Smit), die vervolgens niet lang na hoefde te denken over de samenwerking.

29 (--) GLIMPSE OF US - Joji
De Japanse singer-songwriter Joji timmert al heel wat jaren aan de weg, en niet zonder succes. George Kusunoki Muller werd in 1992 geboren in Japan en begon op 16-jarige leeftijd met het plaatsen van komische video’s op YouTube, die inmiddels al miljoenen views hebben. Als Joji brengt hij in 2017 zijn eerste single uit: Will He. In de jaren die volgen weet hij zijn succes verder uit te bouwen. Na zijn tweede studio album Nectar in 2020 is het nu tijd voor Glimpse Of Us (met een wel hele bijzondere video). Het betekent, na Run uit 2020, zijn tweede notering in de Tipparade.

30 (--) DON’T YOU WORRY – Black Eyed Peas, Shakira & David Guetta
Bij het zien van het affiche van deze track lijken we, voordat we nog maar een noot van Don’t You Worry hebben gehoord, al te kunnen spreken van een gegarandeerde hit. De 3 acts liegen er dan ook niet om. David Guetta scoort (nog altijd) de ene naar de andere hit en is inmiddels zelfs de populairste Top 40 act aller tijden. De hoogtijdagen van de Black Eyed Peas en Shakira liggen al wel even achter ons, maar we zijn ze zeker nog niet vergeten. De Black Eyed Peas en Shakira scoorden overigens vorig jaar nog samen een hit. Girl Like Me kwam tot #33 in de lijst der lijsten.