Tipparade: Mesto is hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Mesto Dio Gerson Main Tabitha Ronnie Flex Jax Jones Europa Martin Solveig Raye Di-Rect 5 Seconds Of Summer Aloe Blacc
Mesto

Mesto weet met Don’t Worry, de track met daarop de vocalen van Aloe Blacc, de hoogste van zes binnenkomers in de Tipparade te zijn.

Een drietal tracks weet deze week door te stijgen naar de Top 40 waar drie andere tracks deze week zijn gesneuveld in hun opmars richting die lijst. Bovenin staat Roddy Ricch met The Box nu voor de zevende week genoteerd. De track weet de oversteek, vanwege een gebrek aan airplay op de radio, opnieuw niet te maken. Wel hard op weg naar de lijst is Deze Nacht. Thijs Boontjes heeft dat succes op de radio wel en bracht afgelopen week ook een clip uit bij de remake van All Night Long, de eerdere nummer 1-hit van Lionel Richie. Met 18 plekken winst is het deze week zelfs de een-na-snelste stijger in de lijst. Hier, de Alarmschijf van Miss Montreal, klimt als snelste naar de eerste plek met 26 plaatsen winst.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) DON’T WORRY- Mesto (feat. Aloe Blacc)
De Nederlandse dj en producer Mesto stond iets meer dan een jaar geleden in de Tipparade met Wait Another Day, een collab met Mike Williams. De 20-jarige leverde in november van het afgelopen jaar al de track Don’t Worry af. Dat nummer belandde al snel in de sets van bijvoorbeeld Afrojack, Lucas & Steve en R3hab maar wist de oversteek naar de radio nog niet te maken. De track, waarover het stemgeluid van de 41-jarige Aloe Blacc weer nadrukkelijk is uitgesmeerd, is inmiddels steeds vaker op de radio te horen en deze week is het zelfs de hoogste nieuwe in de Tipparade.

26 (--) OLD ME- 5SOS
Fans van 5 Seconds Of Summer moeten nog heel even geduld hebben tot de release van het vierde studioalbum van de Australische groep. Calm moet op 27 maart verschijnen en met Easier, Teeth en No Shame kennen we inmiddels al drie van de 12 studiotracks van het album. Old Me is de volgende officiële single van het album.

27 (--) ZELDZAAM- Tabitha & Ronnie Flex
Tabitha stond vorig jaar twee keer in de Top 40 via samenwerkingen met Kris Kross Amsterdam. Zo leverde Hij Is Van Mij haar een nummer 1-hit op en Moment stond op nummer 3. Haar volgende track is opnieuw een samenwerking met Ronnie Flex. Opnieuw, want in 2017 zagen we het gelegenheidsduo ook al in de Tipparade met Is Dit Over. De twee zijn nu te horen op Zeldzaam.

28 (--) TEQUILA- Europa : Jax Jones & Martin Solveig starring Raye
Tequila lag al een tijdje in de la van Jax Jones. De Britse dj liet de track vorig jaar april al aan zijn publiek horen tijdens een set in Brooklyn. Uiteindelijk parkeerde hij het nummer bij zijn samenwerking met Martin Solveig met wie hij het project Europa vormt. Op Tequila is opnieuw een rol weggelegd voor Raye. De inmiddels 22-jarige Britse was in 2017 te horen op een eerdere samenwerking met Jax Jones, You Don’t Know Me – Na Na Ay! dat toen tot nummer 6 in de Top 40 kwam.

29 (--) LUCHTKASTELEN- Dio featuring Gerson Main
Vorig jaar vierde Dio het 10-jarige jubileum van zijn album Rock & Roll, zijn eerste studioalbum. Van dat album wisten zowel Tijdmachine als Aye de Top 40 te bereiken. Dio liet tijdens het jubileum al doorschemeren dat er weer een nieuw album op stapel staat. Deze week verschijnt er met Luchtkastelen ook weer een nieuwe single die hij samen met Gerson Main maakte.

30 (--) SOLDIER ON- Di-rect
Di-rect wist inmiddels 21 keer een plek in de Top 40 af te dwingen. Toch lukt dat de van oorsprong Haagse band de laatste jaren een stuk minder. Dit weekeinde is Di-rect te zien tijdens de derde liveshow van The Voice Of Holland waar ze hun nieuwste single, Soldier On, zullen laten horen. De track is een eerbetoon aan mensen die in een angstige samenleving durven te laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.