Tipparade: Mart Hoogkamer zwemt de Tipparade door

- Hitlijsten

 Mart Hoogkamer Mabel Miss Montreal Måneskin Metejoor Emma Heesters Lil Nas X Jack Harlow Shane Codd Rema Swedish House Mafia Ty Dolla $ign 070 Shake Foo Fighters Mark Ronson
Tipparade: Mart Hoogkamer zwemt de Tipparade door

De top 3 zit deze week muurvast. Mabel blijft met Let Them Know Zo Mooi van Miss Montreal en I Wanna Be Your Slave van Måneskin voor.

In de top 10 is het deze week vooral spannend bij de laatste 5. Metejoor & Emma Heesters stijgen 7 plekken en komen met Rendez-vous op nummer 6 terecht, vlak voor de hoogste binnenkomer op 7: Industry Baby van Lil Nas X & Jack Harlow. Op nummer 8 zien we Shane Codd terug, die met Always On My Mind op weg lijkt naar zijn tweede Top 40 hit. De grootste stijger deze week is voor Mart Hoogkamer: Ik Ga Zwemmen boekt maar liefst 20 plekken winst. Mart blijft hiermee Rema net voor, die op nummer 10 binnen komt. Buiten de top 10 doen de Swedish House Mafia & Ty Dolla $ign en 070 Shake goede zaken, evenals de Foo Fighters.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

7 (--) INDUSTRY BABY – Lil Nax X & Jack Harlow
De Amerikaanse rapper, zanger en songwriter Lil Nas X heeft 2 bekende hits op zijn naam staan. In 2019 scoorde hij, samen met Billy Ray Cyrus, een wereldwijde nummer 1 hit met Old Town Road. Eerder dit jaar kon hij met Montero (Call Me By Your Name) een vervolg geven aan dit succes. In de video van dit nummer twerkte hij met de duivel en tijdens een live optreden kuste hij met een man, dat was blijkbaar genoeg voor heel wat ophef. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn zogenaamde satan-sneakers, waarvoor hij een rechtszaak van Nike aan zijn broek kreeg. Op zijn nieuwste track Industry Baby neemt hij al deze kritiek op de hak en doet hij net alsof hij in de gevangenis zit.

10 (--) SOUNDGASM – Rema
Rema is een rapper uit Nigeria die, ondanks dat hij hier nog maar weinig bekendheid geniet, al meer dan 200 miljoen streams heeft weten te scoren. En dat zonder een album te hebben uitgebracht! Hij maakte eerder deze maand bekend dat dit album Rave & Roses zal gaan heten en nog dit jaar moet verschijnen. Hier zal ongetwijfeld ook Iron Man op staan, het nummer waarmee het in 2019 allemaal een beetje mee begon. Deze track haalde zelfs de officiële zomer playlist van Barack Obama, de voormalige president van de Verenigde Staten!

17 (--) BOOTJE – Antoon & Paul Sinha
Antoon kan nu al met een goed gevoel terugkijken op 2021! Het lukte hem dit jaar om zijn daadwerkelijke doorbraak te maken in de Top 40 met Hyperventilatie. Deze track stond vorige week op nummer 23 in de Lijst der Lijsten. Met Bootje wil hij nu een vervolg geven aan dit succes. Het is een duet met Paul Sinha geworden, die na 3 noteringen in de Tipparade nog op zijn eerste Top 40 hit zit te wachten. De 2 werkten al eerder samen op de track Hockeyclub en vonden het tijd voor een vervolg. Bootje gaat over het favoriete tijdverdrijf van Antoon en Paul Sinha als de temperatuur stijgt: chillen in een bootje op het water!

19 (--) ONLY US – Sera
De Sliedrechtse zangeres Sera de Bruin, ofwel Sera, komt eigenlijk pas net kijken in de muziekwereld. Nog geen 2 jaar geleden zag ze in dat haar hart bij de muziek ligt en dat ze hier werk van wilde maken. Haar video’s op Instagram en TikTok werden veelvuldig bekeken en dat bracht alles in een versnelling. Ze heeft inmiddels samen mogen zingen met niemand minder dan Justin Bieber en mocht op het verjaardagsfeest van stervoetballer Cristiano Ronaldo haar vocale kwaliteiten ten gehore brengen. Inmiddels werkt Sera samen met producer Bas van Daalen, die op zijn CV al samenwerkingen heeft staan met onder meer J Balvin en David Guetta.

26 (--) OKAY – Nicky Romero & Marf ft. Wulf
Natuurlijk is Nicky Romero al jaren een bekende naam in de dj-wereld. Maar qua Top 40-hits wil het niet echt lukken. De Nederlander scoorde er in 2013 één met Avicii (I Could Be The One). Die kwam in de top 10 terecht, maar daarna was de Tipparade het eindstation van zijn andere singles. Tijd om daar verandering in te brengen. Op Okay werkt Nicky samen met Marf en Wulf. Die eerste ken je nog van de rammer Miss You, die hij uitbracht met Tungevaag en Sick Individuals. Marf, die eigenlijk Marcus Adema heet, schrijft en produceert al jaren tracks voor onder anderen Jaap Reesema en Gia Koka. Ook brengt hij zelf tracks uit. Wulf kennen we natuurlijk nog van zijn hits Mind Made Up, All Things Under The Sun en Switching Gears.

27 (--) INCREÍBLE– Rolf Sanchez & Kris Kross Amsterdam
Het lijkt wel een recept voor een gegarandeerde hit: scoor een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en voilà, je hebt een Top 40 notering te pakken. Rolf Sanchez zou het wat dat betreft niet nodig hebben, aangezien hij zelf aan de lopende band hits scoort, maar toch. Des te groter belooft Increíble te worden! Eind maart werd al bekend dat de 2 acts bezig waren met een samenwerking en morgen is daar dan het resultaat. Of de heren van Kris Kross Amsterdam weer slim gebruik hebben gemaakt van een oude sample moet nog blijken.

28 (--) WHERE ARE YOU NOW – Lost Frequencies & Calum Scott
De meest succesvolle Belg in de Nederlandse Top 40, zo mag Felix De Laet, ofwel Lost Frequencies, zich al een tijdje noemen. Nog niet zo heel lang geleden was deze eer voor Stromae, maar die is alweer een tijdje uit de picture. Hoewel, hij schijnt binnenkort een comeback te maken, maar dat terzijde. Lost Frequencies heeft voor zijn nieuwste track, de opvolger van zijn huidige hit Rise, Calum Scott weten te strikken! Deze Engelse zanger heeft (gek genoeg) na zijn remake van Robyn’s Dancing On My Own geen hit meer gescoord in Nederland. Wellicht gaat daar nu dus verandering in komen!

29 (--) GOED GENOEG – Ronnie Flex & Yade Lauren
Tot voor kort leken de tracks die uit de hoek van de Nederlandstalige hiphop kwamen gegarandeerde hits te worden. Die vanzelfsprekendheid is er inmiddels een beetje af. Een belangrijke uitzondering hierop is Ronnie Flex. De rapper, waarvan onlangs bekend werd dat hij dit jaar voor de tweede keer vader zal worden, scoorde onlangs nog een hit met Emma Heesters en Kris Kross Amsterdam: Alles Wat Ik Mis. Voor de opvolger Goed Genoeg heeft hij nu Yade Lauren weten te strikken.

30 (--) PAPER PLANES – Lucas & Steve x Tungevaag
Het dj-duo Lucas & Steve komt uit de provincie Limburg. De heren zijn hard op weg om de meest succesvolle Top 40 act van de zuidelijkste provincie van Nederland te worden. Die eer gaat nu nog naar het Limburgse trio Pussycat, ofwel de zusjes Veldpaus. Het gat tussen Pussycat en Lucas & Steve is inmiddels nog maar zo’n 100 punten, het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de heren de dames voorbij gaan steken. Op Paper Planes werken de Limburgers samen met Tungevaag, een dj uit Noorwegen. Hem kennen we tot dusver vooral van zijn hit met Sick Individuals en Marf van eerder dit jaar: Miss You.