Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Marco Schuitmaker releaset opvolger Engelbewaarder

Tipparade: Marco Schuitmaker releaset opvolger Engelbewaarder
Marco Schuitmaker  Only The Poets  Taylor Swift  Ice Spice  J Hus  Drake  Kylie Minogue  Di-Rect  Danny Vera  Armin Van Buuren  Hardwell  Azteck  Alex Hepburn  Jaap Reesema  Regi 

Na 9 weken is het Only The Poets gelukt om, ten koste van Endless Summer en Violet Days, met Jump! de top van de Tipparade te bereiken.

Het is zomer in Nederland en dan gaat het er vaak wat rustiger aan toe in de Tipparade. Dit merken we goed deze week. De enige twee tracks die nieuw zijn bij de bovenste 10 zijn Karma van Taylor Swift & Ice Spice (van 13 naar 8) en Who Told You van J Hus & Drake (van 11 naar 10). Buiten de top 10 gebeurt er wat meer. Zo stijgt Kylie Minogue in haar vierde week eindelijk verder door met Padam Padam (van 20 naar 12) en pakken de heren van Di-rect met OMG It’s Happening (van 26 naar 16) de snelste stijger van de week in de Tipparade.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 5 binnenkomers aan je voor.

24 (--) LIKE IT ALWAYS WAS – Danny Vera
Danny Vera was vorige maand te gast Jinek en daar speelde hij zijn nieuwe single Like It Always Was. Een track die volgens de Zeeuwse zanger net als de rest van zijn nieuwe album in één take is opgenomen. Hij hekelt het gebruik van de computer in de huidige popmuziek en vindt dat je als artiest vooral authentiek moet zijn. Like It Always Was is de voorloper van DNA, dat op 13 oktober zal verschijnen. Alle nummers zijn in 2 maanden tijd geschreven en kwamen er volgens Danny spontaan uit. Like It Always Was is een ballad, zoals de zanger die zo mooi kan maken: weemoedig en vol melancholie. Terugdenken aan een tijd waarin je was met iemand die er nu niet meer is.

27 (--) MOTIVE – Armin van Buuren
Het is alweer een jaar geleden dat Armin van Buuren een grote hit scoorde met Come Around Again (met Billen Ted & JC Stewart). Met de binnenkomst van het nummer in de Top 40 kon Armin na ruim 20 jaar zijn eigen Top 40 maken (zie Armin van Buuren Top 40). Ondertussen bereikte hij eerder dit jaar ook nog een andere mijlpaal: het 20-jarig bestaan van zijn showconcept A State Of Trance. Na wat tracks die in de Tipparade bleven hangen, is het nu tijd voor Motive: het eerste wapenfeit sinds het volmaken van zijn Feel Again trilogie afgelopen maart.

28 (--) ANYBODY OUT THERE – Hardwell & Azteck feat. Alex Hepburn
Je zou bijna vergeten dat er naast Tiësto nog een grote dj komt uit Breda: Hardwell. Waar Tiësto de afgelopen jaren aan de lopende band hits scoorde, heeft Robbert van de Corput, alias Hardwell, het juist bewust wat rustiger aan gedaan. Zijn laatste hit in de enige echte was Ze Willen Mee (met Bizzey, Lil Kleine en Chivv), wat gelijk ook zijn grootste hit in de lijst werd. Los van dit uitstapje met de Nederlandse rappers, heeft Hardwell nog nooit een hit gehad die tot de bovenste 20 wist te komen. Met Anybody Out There wil hij hier nu verandering in brengen. De track is een collab met Azteck, die vorig jaar een klein hitje scoorde met The Drop (met Dimitri Vegas, David Guetta en Nicole Scherzinger) en Alex Hepburn. Alex kun je kennen van haar track Under, die in 2012 tot de Tipparade kwam.

29 (--) ZOMERNACHT IN GRIEKENLAND – Marco Schuitmaker
Na het megasucces van Engelbewaarder kwam Marco Schuitmaker eerder vandaag met de opvolger: Zomernacht in Griekenland. Het nummer is een herbewerking van zijn eigen single uit 2018. Marco vond het tijd voor een upgrade en zegt erover op Instagram: “Misschien herkennen sommige van jullie de titel, en dat kan kloppen. ‘Zomernacht In Griekenland’ is altijd al één van mijn persoonlijke favorieten geweest. Met het gevoel dat het nummer nóg beter kon worden, hebben we samen besloten om het totaal opnieuw op te nemen. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ikzelf.” Scoort hij hiermee opnieuw een hit?

30 (--) HET HEEFT ZO MOETEN ZIJN – Jaap Reesema
Sinds dat Jaap Reesema is overgeschakeld naar het zingen in het Nederlands, scoort hij hit na hit. Dit begon in 2020 met de nummer 1 hit Nu Wij Niet Meer Praten (met Pommelien Thijs) en eindigde vooralsnog met Grijs (#17) in 2022. In Vlaanderen is Jaap zijn bekendheid misschien nog wel groter. Zo kwam Mijn Kleine Presidentje (2022) in de Vlaamse Ultratop tot nummer 1, in de Top 40 ‘maar’ tot nummer 29. Hij heeft hierbij ook wel wat te danken aan dj/producer Regi, die wij in Nederland vooral kennen van Milk Inc., maar die in Vlaanderen nog altijd aan de basis staat van veel hits en grote concertzalen uitverkoopt. Jaap Reesema was eerder dit jaar nog te zien bij Liefde Voor Muziek, de Vlaamse versie van Beste Zangers. Hij brengt nu Het Heeft Zo Moeten Zijn uit, de opvolger van Als Je Voor Me Staat.

(06/07/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy