Tipparade: Loreen’s Tattoo komt nu al binnen

- Hitlijsten

 Loreen Vlins Laura Yasmin Lizzy McAlpine Mae Stephens Krezip Duncan Laurence Frenna Mula B Lum!x Alida Gabry Ponte Jonas Blue Felix Jaehn Albin Lee Meldau Nothing But Thieves Sheppard
Tipparade: Loreen’s Tattoo komt nu al binnen

Het wordt een beetje eentonig, maar ook deze week staat Stemgeluid van Vlins en Laura Yasmin op nummer 1 in de Tipparade.

Het is een tamelijk rustige week bovenin de Tipparade. Waar de meeste tracks maar één of enkele plaatsen stijgen, pakt Lizzy McAlpine juist 9 plekken winst. Haar Ceilings komt daarmee op nummer 4 terecht. Nieuw in de top 10 zijn If We Ever Broke Up van Mae Stephens (#9) en In The Water van Krezip (#10). De snelste stijger komt deze week van eigen bodem. Het is niemand minder dan Ducan Laurence die met zijn alom geprezen Skyboy opschuift van 27 naar 15

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

20 (--) BROSKI’S – Frenna feat. Mula B 
De hoogste binnenkomer is deze week voor Frenna en Mula B. De enige hit voor Mula B tot dusver in de Top 40 is met Frenna: Viraal kwam in 2019 tot nummer 20. Het is niet altijd koek en ei geweest tussen de 2 rappers. In de jaren voordat Viraal een hit werd was er een 2 jaar durende ruzie, compleet met distracks en al. Intussen is de strijdbijl alweer een tijdje begraven en gaan ze met Broski’s voor minimaal een evenaring van het succes van Viraal.

25 (--) TATTOO – Loreen
Een bijzondere primeur in de Tipparade. De Zweedse zangeres Loreen komt met haar inzending voor het Eurovisiesongfestival nu al binnen in de lijst. Nog nooit eerder was een inzending er zo vroeg bij. Dit komt onder meer door de torenhoge verwachtingen die de wedkantoren hebben in een tweede overwinning op het Eurovisiesongfestival voor Loreen. Waar Euphoria in 2012 uitgroeide tot een monsterhit, is de verwachting dat Tattoo dit ook gaat doen. Je zou bijna zeggen dat het daarbij niet eens uitmaakt of ze winst pakt, maar daar gaat ze natuurlijk wel voor. Tattoo is een sterk nummer dat qua opbouw aan Euphoria doet denken, maar toch is het eigentijds. Mocht de track de Top 40 halen, dan is het haar derde hit in de Lijst der Lijsten. Naast Euphoria (#2 in 2012) was er in datzelfde jaar ook succes voor My Heart Is Refusing Me (#26). Met het laatstgenoemde nummer deed Loreen in 2011 mee aan de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival, maar zonder (direct) succes.

26 (--) FORGET YOU – Lum!x x Alida x Gabry Ponte
De Italiaanse dj en producer Gabry Ponte en zijn Oostenrijkse evenknie Lum!x blijken een gouden team. Gabry scoorde tot nu toe drie hits in de Top 40, waarvan twee met Lum!x (Thunder en We Could Be Together). Je raadt het al: beide nummers belandden in de top 10, terwijl die andere hit ver achterbleef. Forget You bevat hetzelfde recept als hun eerdere samenwerkingen en daarbij valt uiteraard het aanstekelijke refrein op. Voor de zang tekende Alida Peck, kortweg Alida. Je kent haar stem van haar collab met Robin Schulz, In Your Eyes. Dat nummer haalde in 2020 de vijfde plaats. In datzelfde jaar was ze te horen op Another Life van Lucas & Steve (#28).

27 (--) WEEKENDS – Jonas Blue & Felix Jaehn
De Duitse dj Felix Jaehn scoort momenteel een grote hit met Ray Dalton. Call It Love stond vorige week op nummer 7 in de enige echte en het einde lijkt nog niet in zicht. Hoewel collega-dj Jonas Blue in totaal meer hits heeft gescoord (8 tegenover 3 voor Felix Jaehn) staat de teller voor de Engelse dj al sinds 2020 stil. Het idee voor deze collab is ontstaan in september 2022, toen beide dj’s een optreden gaven in een grote club op Ibiza. Bijna 2 maanden na de release komt Weekends nu alsnog de Tipparade binnen.

28 (--) FORGET ABOUT US (ACOUSTIC) – Albin Lee Meldau
Het zou goed kunnen dat de naam Albin Lee Meldau je niet direct iets zegt. Deze singer-songwriter is een landgenoot van de eerder besproken Loreen. Albin Lee Meldau is in zijn thuisland een gevestigde naam die in uitverkochte zalen speelt. In 2018 deed hij mee met de Zweedse versie van De Beste Zangers: Så Mycket Bättre. Albin Lee Meldau zingt zowel in zijn moedertaal als in het Engels. Forget About Us zal, al dan niet in de akoestische versie, terug te vinden zijn op zijn tweede Engelstalige album, dat voor 2023 op de planning staat.

29 (--) WELCOME TO THE DCC – Nothing But Thieves
De heren van Nothing But Thieves willen ons met hun nieuwe single welkom heten bij DCC, ofwel Dead Club City. Het is het startschot van een nieuw muzikaal hoofdstuk voor de Britse band, die hun laatste werk uitbrachten in 2021. In de Top 40 scoorden ze tot dusver 3 hits, waarbij opvalt dat de laatste hit het altijd beter deed dan zijn voorganger. Dat belooft wat voor Welcome To The DCC. Het meeste succes was er tot dusver voor Impossible uit 2020 (al dan niet in de versie met orkest). De band van Conor Mason staat in de zomer op Lowlands en op het Belgische Pukkelpop.

30 (--) GOOD TIME – Sheppard
De Australische band Sheppard gaat alweer bijna 10 jaar mee in Nederland. Hun eerste grote hit Geronimo was wereldwijd een succes en kwam in de Top 40 tot nummer 4. In de jaren 2018-2021 scoorden ze vervolgens elk jaar een hit, waarvan Die Young uit 2019 (#13) dan weer de grootste was. Na een muzikaal rustig 2022 is het nu tijd voor Good Time, een zomerse track, afgaande op de previews. Met lyrics als “I’m just looking for a good time, wanna take a never ending holiday, margaritas on the coast line…” moet dat wel goedkomen. Welkom terug Sheppard.