Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Loreen’s Tattoo komt nu al binnen

Tipparade: Loreen’s Tattoo komt nu al binnen
Loreen  Vlins  Laura Yasmin  Lizzy McAlpine  Mae Stephens  Krezip  Duncan Laurence  Frenna  Mula B  Lum!x  Alida  Gabry Ponte  Jonas Blue  Felix Jaehn  Albin Lee Meldau  Nothing But Thieves  Sheppard 

Het wordt een beetje eentonig, maar ook deze week staat Stemgeluid van Vlins en Laura Yasmin op nummer 1 in de Tipparade.

Het is een tamelijk rustige week bovenin de Tipparade. Waar de meeste tracks maar één of enkele plaatsen stijgen, pakt Lizzy McAlpine juist 9 plekken winst. Haar Ceilings komt daarmee op nummer 4 terecht. Nieuw in de top 10 zijn If We Ever Broke Up van Mae Stephens (#9) en In The Water van Krezip (#10). De snelste stijger komt deze week van eigen bodem. Het is niemand minder dan Ducan Laurence die met zijn alom geprezen Skyboy opschuift van 27 naar 15

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

20 (--) BROSKI’S – Frenna feat. Mula B 
De hoogste binnenkomer is deze week voor Frenna en Mula B. De enige hit voor Mula B tot dusver in de Top 40 is met Frenna: Viraal kwam in 2019 tot nummer 20. Het is niet altijd koek en ei geweest tussen de 2 rappers. In de jaren voordat Viraal een hit werd was er een 2 jaar durende ruzie, compleet met distracks en al. Intussen is de strijdbijl alweer een tijdje begraven en gaan ze met Broski’s voor minimaal een evenaring van het succes van Viraal.

25 (--) TATTOO – Loreen
Een bijzondere primeur in de Tipparade. De Zweedse zangeres Loreen komt met haar inzending voor het Eurovisiesongfestival nu al binnen in de lijst. Nog nooit eerder was een inzending er zo vroeg bij. Dit komt onder meer door de torenhoge verwachtingen die de wedkantoren hebben in een tweede overwinning op het Eurovisiesongfestival voor Loreen. Waar Euphoria in 2012 uitgroeide tot een monsterhit, is de verwachting dat Tattoo dit ook gaat doen. Je zou bijna zeggen dat het daarbij niet eens uitmaakt of ze winst pakt, maar daar gaat ze natuurlijk wel voor. Tattoo is een sterk nummer dat qua opbouw aan Euphoria doet denken, maar toch is het eigentijds. Mocht de track de Top 40 halen, dan is het haar derde hit in de Lijst der Lijsten. Naast Euphoria (#2 in 2012) was er in datzelfde jaar ook succes voor My Heart Is Refusing Me (#26). Met het laatstgenoemde nummer deed Loreen in 2011 mee aan de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival, maar zonder (direct) succes.

26 (--) FORGET YOU – Lum!x x Alida x Gabry Ponte
De Italiaanse dj en producer Gabry Ponte en zijn Oostenrijkse evenknie Lum!x blijken een gouden team. Gabry scoorde tot nu toe drie hits in de Top 40, waarvan twee met Lum!x (Thunder en We Could Be Together). Je raadt het al: beide nummers belandden in de top 10, terwijl die andere hit ver achterbleef. Forget You bevat hetzelfde recept als hun eerdere samenwerkingen en daarbij valt uiteraard het aanstekelijke refrein op. Voor de zang tekende Alida Peck, kortweg Alida. Je kent haar stem van haar collab met Robin Schulz, In Your Eyes. Dat nummer haalde in 2020 de vijfde plaats. In datzelfde jaar was ze te horen op Another Life van Lucas & Steve (#28).

27 (--) WEEKENDS – Jonas Blue & Felix Jaehn
De Duitse dj Felix Jaehn scoort momenteel een grote hit met Ray Dalton. Call It Love stond vorige week op nummer 7 in de enige echte en het einde lijkt nog niet in zicht. Hoewel collega-dj Jonas Blue in totaal meer hits heeft gescoord (8 tegenover 3 voor Felix Jaehn) staat de teller voor de Engelse dj al sinds 2020 stil. Het idee voor deze collab is ontstaan in september 2022, toen beide dj’s een optreden gaven in een grote club op Ibiza. Bijna 2 maanden na de release komt Weekends nu alsnog de Tipparade binnen.

28 (--) FORGET ABOUT US (ACOUSTIC) – Albin Lee Meldau
Het zou goed kunnen dat de naam Albin Lee Meldau je niet direct iets zegt. Deze singer-songwriter is een landgenoot van de eerder besproken Loreen. Albin Lee Meldau is in zijn thuisland een gevestigde naam die in uitverkochte zalen speelt. In 2018 deed hij mee met de Zweedse versie van De Beste Zangers: Så Mycket Bättre. Albin Lee Meldau zingt zowel in zijn moedertaal als in het Engels. Forget About Us zal, al dan niet in de akoestische versie, terug te vinden zijn op zijn tweede Engelstalige album, dat voor 2023 op de planning staat.

29 (--) WELCOME TO THE DCC – Nothing But Thieves
De heren van Nothing But Thieves willen ons met hun nieuwe single welkom heten bij DCC, ofwel Dead Club City. Het is het startschot van een nieuw muzikaal hoofdstuk voor de Britse band, die hun laatste werk uitbrachten in 2021. In de Top 40 scoorden ze tot dusver 3 hits, waarbij opvalt dat de laatste hit het altijd beter deed dan zijn voorganger. Dat belooft wat voor Welcome To The DCC. Het meeste succes was er tot dusver voor Impossible uit 2020 (al dan niet in de versie met orkest). De band van Conor Mason staat in de zomer op Lowlands en op het Belgische Pukkelpop.

30 (--) GOOD TIME – Sheppard
De Australische band Sheppard gaat alweer bijna 10 jaar mee in Nederland. Hun eerste grote hit Geronimo was wereldwijd een succes en kwam in de Top 40 tot nummer 4. In de jaren 2018-2021 scoorden ze vervolgens elk jaar een hit, waarvan Die Young uit 2019 (#13) dan weer de grootste was. Na een muzikaal rustig 2022 is het nu tijd voor Good Time, een zomerse track, afgaande op de previews. Met lyrics als “I’m just looking for a good time, wanna take a never ending holiday, margaritas on the coast line…” moet dat wel goedkomen. Welkom terug Sheppard.

(16/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi