Tipparade: Lady Gaga de hoogste nieuwe met oude track

- Hitlijsten

 Lady Gaga Broederliefde KA Central Cee Sza S10 Kevin Isabèl Usher Ilse DeLange
Tipparade: Lady Gaga de hoogste nieuwe met oude track

Broederliefde en KA blijven ook in deze laatste week van 2022 op nummer 1 staan met Stunten.

Vorige week was het al een vrij rustige week in de Tipparade, deze week is dat nog een graadje erger. In de top 10 is het veelal stuivertje wisselen, op één track van Central Cee na: Let Go stijgt van 19 naar 9 en is daarmee 1 van de 2 snelste stijgers van de week. Buiten de top 10 doet SZA namelijk hetzelfde trucje door met Kill Bill van 29 naar 19 op te schuiven. Ook S10 en Kevin doen goede zaken, zowel Hoor Je Mij (van 22 naar 16) als Bushokje (van 26 naar 20) gaan deze week 6 plaatsen in de plus. Nieuwe entry's zijn er voor Lady Gaga, Isabèl Usher en Ilse DeLange.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 3 binnenkomers aan je voor.

25 (--) BLOODY MARY – Lady Gaga
Bij het zien van deze nieuwe binnenkomer van Lady Gaga, zal menigeen denken dat de Amerikaanse popster terug is met nieuw werk. Dat is maar voor een deel waar. Bloody Mary is namelijk afkomstig van Lady Gaga’s tweede studio album Born This Way uit 2011. De track is nooit als single uitgebracht, maar met de komst van de hitserie Wednesday op Netflix is daar nu verandering in gekomen. Ondanks dat Bloody Mary niet terug te horen is in de serie, zijn de fans er op TikTok, geïnspireerd door een dansje van de hoofdpersoon uit deze serie, toch mee aan de haal gegaan. Reden genoeg voor Lady Gaga om via TikTok ook een duit in het zakje te doen en de track alsnog uit te brengen.

29 (--) IK KOM WEER THUIS – Isabèl Usher
We blijven nog even in het jaar 2011, toen Sean Combs, beter bekend als Puff Daddy, P. Diddy en Diddydirtymoney, met Skylar Grey een hit scoorde met Coming Home (#16). Deze track is nu de basis voor Ik Kom Weer Thuis van Isabèl Usher. Isabèl werd geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar verhuisde toen ze 2 jaar was naar Nederland. In de afgelopen jaren schreef ze vooral liedjes voor anderen (onder meer voor Kris Kross Amsterdam en Rolf Sanchez) maar nu zet ze vol in op haar eigen carrière. Haar specialiteit: Engels nummers aanpassen naar het Nederlands en er een eigen draai aan geven. Op TikTok dropt ze regelmatig filmpjes van het resultaat, waaronder van Ik Kom Weer Thuis.

30 (--) DROWN US OUT – Ilse DeLange
Waar het Ilse DeLange het met Changes in 2020 lukte om na 7 jaar weer eens de Top 40 te halen, bleef Willing eerder dit jaar helaas steken in de Tipparade. Met Drown Us Out doet ze nu een nieuwe poging. De Almelose heeft echter geen reden tot klagen, want naast een succesvolle carrière in ons kikkerlandje, is ze ook erg populair bij onze oosterburen. Nadat Ilse eerder deze maand haar Nederlandse tour afsloot, stond ze even later op verschillende Duitse podia te spelen met haar muziekvrienden van Sing Meinen Song uit 2020 (de Duitse tegenhanger van Beste Zangers). In het voorjaar van 2023 staat een volledige Duitse clubtour in de planning.