Tipparade: Jopie Parlevliet is het hoogst nieuw

- Hitlijsten

 Yssi SB Tones And I Douwe Bob Richard Groenendijk Josylvio Lijpe Faouzia John Legend Sam Feldt Alma Digital Farm Animals Ava Max Shawn Mendes Justin Bieber Miley Cyrus Dua Lipa Davina Michelle Emma Heesters
Tipparade: Jopie Parlevliet is het hoogst nieuw

Tebbie Nou Op Je Muil!? van Jopie Parlevliet is de hoogste binnenkomer in de Tipparade, die deze week wordt aangevoerd door Scooter van Yssi SB, Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski.

Scooter kwam vier weken geleden de lijst binnen en was op Spotify een tijdje de meest gestreamde track. Dat is inmiddels niet meer zo, maar het nummer wint wel vier plekken en komt in de Tipparade dus op de eerste plek terecht. De grootste stijger komt op naam van Tones And I, die met Fly Away 13 plekken wint en op 17 terechtkomt. Amiri Jeans van Philly Moré en Frenna was vorige week nog de hoogste binnenkomer op 21 en mag er deze week meteen 10 omhoog naar 11. Ook Douwe Bob wint flink. Hij gaat met zijn nieuwe track Hold On van 28 naar 19. De top 3 van de Tipparade wordt verder gevormd door Tu Tu Tu (That’s Why We) van Galantis, NGHTMRE en Liam O’Donnell, dat van 10 naar 3 stijgt en Forever Yours van Nona, dat zeven plaatsen wint en de nieuwe nummer 2 is.

De complete Tipparade check je natuurlijk hierUiteraard stellen we de nieuwe binnenkomers even aan je voor.

4 (--) TEBBIE NOU OP JE MUIL?! – Richard Groenendijk / Jopie Parlevliet
Het is inmiddels dik een jaar geleden dat een track zo hoog in de Tipparade wist binnen te komen. Richard Groenendijk zet zijn karakter Jopie Parlevliet van niets op plek 4 in de Tipparade met Tebbie Nou Op Je Muil?!, de track die de huidige coronacrisis natuurlijk stevig op de hak neemt. “Het zou eigenlijk ons openingsnummer zijn in een theatervoorstelling in het Luxor,” zo liet Richard aan het AD weten, “maar omdat het nog niet duidelijk is of dat door kan gaan door het coronavirus, hebben we besloten de single toch uit te brengen.” De track was eigenlijk bedoeld voor Rotterdammers, maar binnen korte tijd knalde Tebbie Nou Op Je Muil?! de streaminglijsten in.

8 (--) HET LEVEN IS EEN TRIP – Josylvio & Lijpe
Meer dan 1 miljard keer. Zo vaak werd Josylvio’s vorig jaar verschenen album Gimma inmiddels gestreamd en daar mocht de rapper afgelopen week een platina award voor in ontvangst nemen. De afgelopen weken stond hij met Dolla Dolla Bill in de Tipparade, maar wist hij helaas niet door te dringen tot de Top 40. Nu staat er alweer een nieuwe track klaar en dat is een samenwerking met Abdel Achahbar, oftewel Lijpe. Hij scoort zijn elfde notering in de Tipparade, maar wist nog nooit de Top 40 te bereiken. Dat is nog geen record, want Han Wellerdieck haalde 12 keer de Tipparade, zonder de Lijst der Lijsten te bereiken.

24 (--) MINEFIELDS – Faouzia & John Legend
Als je David Guetta een beetje volgt, dan zul je de 20-jarige Faouzia al een beetje kennen. De Marokkaans-Canadese zangeres was te horen op het nummer Battle, dat in 2018 op zijn album 7 verscheen. In de jaren hiervoor deed ze vooral mee aan talentenjachten en plaatste ze covers op YouTube. Battle werd haar grote doorbraak. Guetta roemde haar unieke stem en haar eigen stijl. Inmiddels heeft Faouzia Ouihya, zoals ze volledig heet, al heel wat singles op haar naam staan en begin augustus verscheen haar eigen EP Stripped. Minefields, haar samenwerking met John Legend, staat daar niet op. De track gaat niet letterlijk over mijnenvelden. Het is een metafoor voor een onstuimige relatie.

25 (--) HOME SWEET HOME – Sam Feldt feat. Alma & Digital Farm Animals
Sam Feldt zit niet stil. Hij bracht dit jaar al meerdere tracks uit. Maar als nummers als Far Away From Home (met Vize en Leony) zo succesvol zijn, raken sommige liedjes ondergesneeuwd. Dat gebeurde bijvoorbeeld met Paradise, dat hij maakte met de Britse singer-songwriter Steve Appleton en Use Your Love, dat hij maakte met Goldford en The Him. Nu zijn laatste Top 40-hit eindelijk op de weg terug is, is er ruimte voor een nieuw nummer. Home Sweet Home maakte de Nederlandse dj en producer met de 24-jarige, Finse zangeres Alma en met Digital Farm Animals. Dat is de artiestennaam van de Britse dj en producer Nicholas Gale. Hij stond eerder in de Top 40 met Back To You (met Louis Tomlinson en Bebe Rexha) en met All Falls Down (met Alan Walker en Noah Cyrus).

26 (--) CHRISTMAS WITHOUT YOU – Ava Max
Sinterklaas is nog maar net een week in het land, of er staan al drie kersthits in de lijst. Lil Nas X gaat van 29 naar 23 met Holiday, Emma Heesters komt de lijst binnen met Als De Eerste Sneeuw valt (waarover later meer) en op 26 is Ava Max nieuw met Christmas Without You. En die bevat eigenlijk alles van wat je van een kersthit mag verwachten. De kerstbelletjes zijn duidelijk hoorbaar en de zangeres verlangt naar een ander. Ze hoopt dat hij op tijd terug zal zijn om onder de mistletoe een potje tonghockey te spelen. In tegenstelling tot haar hits die al de Top 40 hebben bereikt, staat Christmas Without You niet op haar album Heaven & Hell.

27 (--) MONSTER – Shawn Mendes & Justin Bieber
Ze komen allebei uit Canada, zijn succesvolle zangers en hebben allebei een enorme fanbase. Maar daar houdt iedere vergelijking ook wel op. Shawn Mendes en Justin Bieber verschillen als dag en nacht, maar toch hebben de landgenoten een track met elkaar opgenomen. Dat is ook niet vreemd, want Justin is als een voorbeeld voor Shawn. “Hij is de reden dat ik ben gaan zingen,” vertelde hij aan radio-dj Zane Lowe. “Ik was 9 toen zijn single One Time uitkwam en ik was er helemaal weg van. Voor mij was hij een artiest met de status van Elvis. Dat onze verhalen nu samenkomen in één track is geweldig. Het is één van de beste nummers die ik ooit heb geschreven.”

28 (--) PRISONER – Miley Cyrus feat. Dua Lipa
Twee vrouwelijke supersterren brengen ook een track met elkaar uit. Hoewel Miley Cyrus al in 2013 een Top 40-hit scoorde met Wrecking Ball en we Dua Lipa pas drie jaar later leerden kennen via haar eerste notering Be The One, staat die laatste al op 15 Top 40-hits en Miley pas op 5. Onlangs bracht Miley nog een remix uit van haar huidige hit Midnight Sky, met Stevie Nicks van Fleetwood Mac. Toch brengt ze met Prisoner meteen de tweede single uit van haar volgende week te verschijnen album Plastic Hearts. Daarop staan dus ook niet alleen Midnight Sky en Prisoner, dat ze dus maakte met Dua Lipa, maar ook samenwerkingen met rockdino’s Joan Jett en Billy Idol.

29 (--) LIAR – Davina Michelle
Als je in dik twee jaar tijd 7 Top 40-hits scoort, waaronder drie nummer 1-hits, dan mag je wel zeggen dat je goed bezig bent. Precies twee jaar geleden leerden we Davina Michelle kennen via haar Beste Zangers-hit Duurt Te Lang. Ze werd daarmee niet alleen de Nederlandse zangeres met de meeste weken op nummer 1, maar ook werd ze de eerste solozangeres die de Top 40 met één nummer voor 11 weken wist aan te voeren. Haar vorige track My Own World stond 15 weken in de Lijst der Lijsten en is sinds eind oktober verdwenen. En dus is het tijd voor een nieuwe release. Dat is Liar geworden, dat je misschien al kent van haar optredens vorig jaar. Het nummer is in een nieuw jasje gestoken, klaar om de Top 40 te bestormen.

30 (--) ALS DE EERSTE SNEEUW VALT – Emma Heesters
Kerstmis valt vroeg dit jaar. Net checkte je al Christmas Without You van Emma Heesters, maar ook de kerstsingle van Emma Heesters is nieuw in de Tipparade. Dat is niet gek, want door de coronacrisis vliegen de kerstbomen nu al de winkel uit en willen Nederlanders blijkbaar alvast wat gezelligheid in huis halen. Dan zit je ook goed bij de clip die bij Als De Eerste Sneeuw Valt hoort. Volgens Emma is bij de opnames niets aan het toeval overgelaten en waren er genoeg kerstmutsen aanwezig.

Foto: YouTube