Tipparade: hoge entry's voor Justin Bieber en Suzan & Freek

- Hitlijsten

 Clean Bandit Iann Dior Masked Wolf Douwe Bob Metejoor Babet Purple Disco Machine Moss Kena The Knocks Suzan & Freek Justin Bieber Kris Kross Amsterdam Kraantje Pappie Pommelien Thijs Maroon 5 Megan Thee Stallion Tom Grennan Post Malone Nona Silk Sonic Jeangu Macrooy
Tipparade: hoge entry's voor Justin Bieber en Suzan & Freek

De nummer 1 in de Tipparade is hetzelfde als vorige week. Voor de rest is de lijst weer flink aangeveegd, met 9 nieuwkomers als aanvulling.

Higher van Clean Bandit en Iann Dior blijft de Tipparade aanvoeren, maar achter hen is de top 10 flink opgeschud. Astronaut In The Ocean van Masked Wolf stijgt van 3 naar 2 en All You Ever Wanted van Rag‘n’Bone Man wint ook een plek is nu de nummer 3. 1 Op Een Miljoen van Metejoor en Babet gaat flink omhoog en wel van 9 naar 5 en daarachter wandelt Douwe Bob met Was It Just Me van 8 naar 5. Calling My Phone van Lil Tjay en 6lack wint drie plaatsen en komt op 7 terecht. Goud van Suzan & Freek valt binnen op 8 en vlak daarachter volgt Hold On van Justin Bieber (#9). De grootste stijger komt deze week op naam van Alesso en Armin van Buuren, die met Leave A Little Love 13 plaatsen winnen en daardoor nu op 14 staan. Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks (van 25 naar 13) en One More Time van Robin Schulz, Felix Jaehn en Alida (van 28 naar 16) zijn andere grote winnaars.

De volledige Tipparade bekijk je hier. Hieronder stellen we de 9 nieuwkomers aan je voor.

8 (--) GOUD – Suzan & Freek
“Op de een of andere manier is het makkelijker om te schrijven over relaties die niet goed lopen.” Dat is wat Suzan onlangs vertelde in een interview. De track Goud gaat dan ook niet over de liefdesperikelen van Suzan & Freek. Hun relatie is naar eigen zeggen uitstekend te noemen. Het afgelopen jaar zat ook dit duo vooral in de studio om nieuw materiaal te schrijven en tussendoor kochten de twee ook nog een nieuw huis. Al met al was het dus toch een nieuw begin. Dat wordt extra feestelijk ingeluid met Goud, de eerste single sinds De Overkant (met Snelle).

9 (--) HOLD ON – Justin Bieber
Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden dat Justin Bieber zijn album Changes uitbracht, met daarop onder andere de hits Yummy en Intentions (met Quavo). Maar in een jaar tijd is de wereld door het coronavirus veranderd. Ook Justin staat nu anders in het leven, na een jaar waarin hij vooral van zijn echtgenote Hailey genoot en weinig kon optreden. Één voordeel: er was genoeg tijd om nieuwe tracks te maken. Daarvan hoorden we al Holy (met Chance The Rapper), Lonely (met Benny Blanco en Anyone, zijn huidige top 10-hit in de Top 40. Op 19 maart zal het nieuwe album van de Canadese superster verschijnen, dat de titel Justice heeft gekregen. "In deze tijd waarin er zoveel mis is met deze gebroken planeet, verlangen we allemaal naar genezing en gerechtigheid voor de mensheid", schreef The Biebs afgelopen week op Instagram. "Mijn doel met dit album is om muziek te maken die troost biedt, om liedjes te maken waarmee mensen zich kunnen identificeren en waardoor ze zich minder alleen voelen." Hold On is het volgende voorproefje.

12 (--) TRANEN – Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie & Pommelien Thijs
In Nederland kenden we Pommelien Thijs eigenlijk nog helemaal niet, terwijl onze jongste zuiderburen haar vooral kenden als Caro in de jeugdserie #LikeMe. Maar sinds kort is de 19-jarige Pommelien ook bekend als solozangeres. En hoe: met Jaap Reesema scoorde ze zowel in België, als in Nederland een nummer 1-hit met Nu Wij Niet Meer Praten. Die track staat nog in de top 5 van de Nederlandse Top 40, maar denk niet dat het daarbij blijft. De zangeres dook namelijk ook de studio in met Kris Kross Amsterdam en Kraantje Pappie. Het resultaat is Tranen en daarmee probeert ze opnieuw de Lijst der Lijsten te bestormen. Kris Kross Amsterdam werkte al eerder met Kraantje Pappie: in 2019 kwamen ze samen met Tabitha tot nummer 3 in de Top 40, met de hit Moment.

25 (--) BEAUTIFUL MISTAKES – Maroon 5 featuring Megan Thee Stallion
Iets minder dan een jaar geleden verdween de laatste single van Maroon 5 uit de Top 40. Op 4 april 2020 was de track voor de laatste keer in de lijst te vinden. Met 865 Top 40-punten schoot de single Moves Like Jagger (met Christina Aguilera) voorbij als grootste Top 40-hit van de Amerikanen in ons land. De volgende track van de groep, Nobody’s Love stond in de zomer nog 4 weken in de Tipparade, maar verdween daarna geruisloos. Adam Levine staat momenteel met Jason Derulo in de Top 40 met Lifestyle, maar hij wilde met zijn band ook graag door. Daarom is er nu Beautiful Mistakes, waarvoor Megan Thee Stallion werd ingeschakeld. Die viel het afgelopen jaar vooral op dankzij haar schuddende billen (en wat niet meer) in de clip van Wap, de track die ze met Cardi B opnam.

26 (--) LITTLE BIT OF LOVE – Tom Grennan
Nee, het is niet Lewis Capaldi die je hoort. Tom Grennan heeft wel net zo’n sterk stemgeluid als de Before You Go-zanger. De 25-jarige Brit timmert de laatste jaren hard aan de weg om door te breken. Hij werkte bijvoorbeeld samen met Chase & Status op All Goes Wrong en daardoor kreeg in 2016 bekendheid in de UK. Zijn ietwat rauwe stemgeluid komt mede doordat hij op 18-jarige leeftijd werd overvallen en in elkaar werd geslagen. Sindsdien heeft Tom flink wat metaal in zijn mond. De laatste jaren schreef hij heel wat nummers en misschien ken je zijn stem al wel, want zijn track Found What I’ve Been Looking For zat in de game FIFA 18.

27 (--) ONLY WANNA BE WITH YOU – Post Malone
We gaan even terug in de tijd. In 1995 bracht de Amerikaanse band Hootie & The Blowfish Only Wanna Be With You uit. De track bereikte de zesde plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en kwam zelfs op nummer 1 in Canada. In Nederland bleef het nummer in de Tipparade steken, maar desondanks groeide de track wel uit tot een klassieker. Hoewel ‘Hootie’ in Nederland vooral bekend is van één track, was de impact in de Verenigde Staten veel groter. Met dat in je achterhoofd, is het een stuk minder verrassend dat Post Malone juist dit nummer een cover gunt. De rapper en zanger doet dit ter ere van het 25-jarig bestaan van Pokémon.

28 (--) DON’T CRY ME A RIVER – Nona
Met Forever Yours stond de Nederlandse zangeres Nona onlangs 10 weken in de Nederlandse Top 40. Het was haar grote doorbraak, hoewel heel wat fijnproevers haar al kenden van onder andere haar nummer Sleeptalking en van haar sprankelende optreden op Eurosonic Noorderslag vorig jaar. Waar ze op Forever Yours nog wegdroomde bij haar partner, dumpt ze die op Don’t Cry Me A River juist keihard. En hoewel hij haar maar wat graag terug wilt, gaat ze niet in op zijn smeekbedes. Bij de opnames van de track zat het producersduo The Companions achter de knoppen. Stefan van Leijsen en Sasha Rangas maakten eerder al tracks met Trijntje Oosterhuis, Tino Martin, Gio en Metejoor en Babet (1 Op Een Miljoen).

29 (--) LEAVE THE DOOR OPEN – Silk Sonic
Het is alweer van 2016 geleden dat we een nieuw album van Bruno Mars voor onze kiezen kregen. Destijds kwam 24K Magic uit en dat leverde hem meerdere Grammy’s en grote hits op. Al maanden wachten de fans op nieuw werk, want zij waren ervan overtuigd dat de ster met nieuwe muziek zou komen. Al was het alleen al om het muziekjaar 2020 te redden, zoals één van hen het verwoordde. Dat gebeurde niet, maar nu is Bruno toch echt terug. Niet alleen, maar mét de talentvolle en veelzijdige Amerikaanse artiest Anderson .Paak. Die bracht vorig jaar nog zijn album Ventura uit en scoorde vooral in Nieuw-Zeeland verschillende hits. Samen met Bruno is hij nu onderdeel van het project Silk Sonic. De twee kennen elkaar al langere tijd. Zo stond Anderson al in het voorprogramma van Bruno Mars’ 24k Magic Tour. Daarnaast werkten ze samen voor een album van de legendarische discogroep Chic.

30 (--) BIRTH OF A NEW AGE – Jeangu Macrooy
Met Grow moest Jeangu Macrooy vorig jaar in de voetsporen van Duncan Laurence treden. Hij moest Nederland opnieuw de winst bezorgen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Zoals we allemaal inmiddels weten, ging dat feest niet door. De coronacrisis woedde in volle hevigheid. Dit jaar krijgt Jeangu gelukkig een nieuwe kans om te shinen op het Songfestival in Ahoy Rotterdam. Dat zal niet met Grow kunnen, vanwege de regels van het festival. Daarom koos hij een nieuwe inzending, die helemaal bij deze tijd past: Birth Of A New Age. Heel bijzonder: de zanger zingt een paar regels in het Surinaams en dat is nog nooit eerder in een Nederlandse inzending gedaan.

Foto: cover single