Tipparade: Frances hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Idaly Ronnie Flex SFB Marshmello
Frances | Sophie Frances Cooke

We beginnen het nieuwe jaar met een bescheiden aantal binnenkomers in de Tipparade; slechts vier.

De laatste keer dat er slechts vier nieuwe nummers in de Tipparade stonden ligt al even achter ons; dat was op 27 februari van 2016. Het goede nieuws was toen misschien wel dat drie van die vier binnenkomers het uiteindelijk tot de Top 40 wisten te schoppen.

Inmiddels staat Ruin My Life van Zara Larsson al drie maanden in de wachtkamer om die overstap te maken. De 21-jarige Zweedse sloeg 2018 in de Top 40 over; in september van 2017 stond ze met Symphony, haar track met Clean Bandit, voor het laatst in de lijst. Mike Williams en Mesto stijgen in de tweede week 14 plaatsen omhoog naar nummer 13.

De binnenkomers in de lijst zetten we voor je op een rij. De complete Tipparade check je hier.

8 (--) SHE’S THE ONE- Frances
Al in 2014 brengt Sophie Frances Cooke haar eerste track uit waarna haar debuutalbum, Things I’ve Never Said, in 2017 verschijnt. Frances schrijft ondertussen hits voor anderen en dat bracht haar vorig jaar met All I Am, een track van Jess Glynne, al even in de Tipparade. Met She’s The One pakt ze nu voor het eerst een eigen notering.

24 (--) FALLIN’- Idaly ft. SFB & Ronnie Flex
Vorige maand maakte Idaly zijn debuut in de Top 40 door zijn bijdrage aan Louboutin, de track van Frenna met daarop ook Emms en Jonna Fraser. Dat nummer stijgt deze vrijdag gewoon nog een paar plekken verder. Inmiddels is er met Fallin’ ook weer een eigen track van de rapper verschenen met Fallin’. Op het nummer zijn ook SFB en Ronnie Flex te horen en het collectief laat met het nummer duidelijk doorschemeren dat het nummer ook prima buiten de landsgrenzen succes kan oogsten.

28 (--) BEFORE I GO- Guy Sebastian
Als je een liefhebber bent van het Eurovisiesongfestival dan heb je Guy Sebastian daar in 2015 al op het podium zien staan. En wanneer je de Australische hitlijsten een beetje volgt dan weet je al dat hij inmiddels jarenlang succesvol is. De inmiddels 37-jarige Aussie is op dit moment druk bezig met zijn negende studioalbum en van dat album lijkt nu ook Before I Go een hit te kunnen gaan worden. De track zat vorige maand al bij Qmusic al in de Repeat Of Niet en komt nu binnen in de Tipparade.

30 (--) PROJECT DREAMS- Marshmello & Roddy Ricch
Eentje om in 2019 in de gaten te houden is Roddy Ricch. De afgelopen maanden was zijn naam al te zien op het nieuwe album van Meek Mill en inmiddels heeft hij ook een samenwerking met Marshmello afgeleverd. Een ultieme samenwerking met de behelmde dj en producer die na de commerciële Top 40-hit Happier (met Bastille) weer terug weet te keren naar zijn basis. Een eenvoudige track met ijzersterke raps van Ricch is het resultaat.

(Foto: YouTube)