Tipparade: Ewa Ewa hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Lucas & Steve Kary Perry Zedd Kygo Jebroer Troye Sivan Lauv Ilse DeLange Brooks David Guetta Sevn Alias Chivv
Chivv

Liefst 9 nieuwe tracks in de Tipparade van deze week met Chivv en Diquenza als hoogste binnenkomer op nummer 12.

Drie noteringen van vorige week hebben de overstap naar de Top 40 kunnen maken waar we afscheid nemen van 6 andere tracks die vooralsnog de lijst niet hebben gehaald. Dimitri Vegas en Like Mike, die deze vrijdag al weer met een volgende single komen, weten met Daar Gaat Ze (Nooit Gedacht) de meeste winst te pakken door 12 plaatsen te stijgen.

De complete Tipparade check je hier. Zoals je gewend bent zetten we de belangrijkste details over de nieuwe tracks voor je op een rij.

12 (--) EWA EWA- chivv & diquenza
2018 was ook zeker het jaar van Chivv want de 24-jarige rapper was te horen op een viertal Top 40-hits via samenwerkingen met Bizzey, Kevin, Hardwell en The Blockparty. Met Ewa Ewa doet hij een gooi naar eigen succes. Halverwege de video begint Expose The Game, de track waarin hij kritisch is richting de Nederlandse radio. ‘Radio draait het niet want ze kijken alleen maar naar cijfers’, zo stelt hij. Ook noemt hij Famke zijn meisje maar adviseert hij niet naar haar te luisteren…

22 (--) BIG MAN- sevn alias feat. mula b & trobeats
We hebben Sevn Alias het afgelopen jaar even niet in de Top 40 gezien. Na hits als Gass en Patsergedrag wisten tracks als In Amsterdam (met Maan) en Mag Het Ff Lekker Gaan (met Josylvio) alleen een plekje in de Tipparade te scoren. Op zijn nieuwste track werkt hij samen met Trobeats en Mula B.

23 (--) BETTER WHEN YOU’RE GONE- david guetta & brooks & loote
David Guetta heeft na het Amsterdam Dance Event even rustig aan gedaan maar keerde vorige week terug met Better When You’re Gone, een track met Brooks en Loote. Het is ook zeker niet het enige dat we van de Franse dj en producer zullen horen want deze vrijdag verschijnt er opnieuw een track van Guetta, dan met Nicky Romero. Het initiatief voor Ring The Alarm kwam van de Fransman die een berichtje stuurde.

25 (--) HALF THE LOVE- ilse delange
Afgelopen maandag werd Ilse DeLange tijdens de uitreiking van de Edison Pop Awards onderscheiden met de Oeuvreprijs. “Een ijzersterk en samenhangend oeuvre dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat”, zo luidde het rapport van de jury. Dat illustreerde ze vorig jaar bijvoorbeeld met het album Ilse DeLange met de track Lay Your Weapons Down dat, nog steeds, veelvuldig te horen is op de Nederlandse radio. De volgende single van dat album is Half The Love.

26 (--) I’M SO TIRED...- lauv & troye sivan
Lauv en Troye Sivan kwamen elkaar tegen in de opnamestudio. “We waren aan het repeteren voor iets anders en ik hoorde muziek uit de andere ruimte. Ik was meteen geprikkeld om te gaan kijken”, zo vertelde Troye Sivan. De zanger was bezig met Brett McLaughlin die toevallig ook I’m So Tired schreef. De twee besloten nog eens af te spreken, helemaal niet met de bedoeling om samen een nummer te maken.

27 (--) POLIZEI- jebroer
In de video bij Polizei is te zien hoe Jebroer een aantal verkeersovertredingen maakt terwijl hij wordt achtervolgd door agenten. Niet alles is wat het lijkt maar het management gaf wel toe dat er door rood werd gereden en over een verdrijvingsvlak. De clip zorgde voor verhitte reacties van onder meer de politie die een auto en kleding ter beschikking stelde voor de clip. Er wordt nog bekeken of er maatregelen worden genomen tegen de rapper.

28 (--) THINK ABOUT YOU- kygo feat. valerie broussard
Valentijnsdag is natuurlijk de ultieme dag om een liefdesliedje uit te brengen. Dat dacht Kygo ook. Voor zijn nieuwste single wist hij contact te leggen met de Amerikaanse zangeres en songwriter Valerie Broussard. Die maakte eerder al verschillende nummers voor series als Pretty Little Liars en voor haar ligt een dikke debuuthit in het verschiet. Kygo is inmiddels wel een beetje gewend aan hits want de 27-jarige Noor staat momenteel met Happy Now in de Top 40 en dat is inmiddels al zijn 14e hit.

29 (--) 365- zedd & katy perry
Is met 365 de 25e Top 40-hit voor Katy Perry aanstaande? De 34-jarige scoorde met I Kissed A Girl, Hot N Cold en Dark Horse inmiddels al drie dikke Top 40-hits maar met haar eigen tracks wil het de laatste tijd niet heel erg lukken. Chained To The Rhythm was in 2017 haar laatste eigen track die de top 10 wist te halen. Later wist ze met Calvin Harris, Big Sean en Pharrell Williams nog wel succes te scoren met Feels. Haar nieuwste track is een samenwerking met Zedd. En dat is misschien wel een slimme keuze want afgelopen jaar pakte de Duitser met The Middle en Happy Now twee dikke top 10-hits in de Top 40.

30 (--) SAY SOMETHING- lucas & steve
Met Where Have You Gone bewerkten Lucas & Steve hun track Anywhere tot een track die op de radio nog steeds veelvuldig te horen is. Inmiddels staat het nummer al drie maanden in de Top 40 maar lijkt het beste er wel vanaf. Mooi moment om met een opvolger te komen en die brengen de twee dan ook deze vrijdag met Something Special.