Tipparade: Calvin Harris & Dua Lipa releasen Potion

- Hitlijsten

 Davina Michelle Jack Harlow Ed Sheeran Lil Baby Rolf Sanchez Alvaro Soler Topic $hirak Cristian D Bilal Wahib Ronnie Flex Boef Harry Styles OneRepublic Idaly Emms FMG La Fuente John Summit Miss Montreal Metejoor Snelle Calvin Harris Dua Lipa Young Thug
Tipparade: Calvin Harris & Dua Lipa releasen Potion

Davina Michelle blijft, evenals vorige week, op nummer 1 staan in de Tipparade met No Angel. Verder verwelkomen we 8 nieuwe tracks in de lijst.

Achter Davina Michelle stijgt Jack Harlow met First Class van 3 naar 2. Ed Sheeran & Lil Baby maken met 2step de top 3 compleet. Buiten het erepodium zijn zowel Rolf Sanchez (Darte Un Beso, van 11 naar 4) als Alvaro Soler & Topic (Solo Para Ti, van 10 naar 5) en $hirak & Co (Als Je Bij Me Blijft, van 16 naar 9) aanstalten aan het maken om de overstap naar de Top 40 te maken. De megaklapper is natuurlijk voor Late Night Talking van Harry Styles, met zijn binnenkomst op nummer 10. De snelste stijger van de week komen we net buiten de top 10 tegen. Die eer is weggelegd voor de heren van OneRepublic: I Ain’t Worried schuift op van 27 naar 12.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

10 (--) LATE NIGHT TALKING – Harry Styles
Zijn fans hebben er reikhalzend naar uitgekeken en vorige week was het dan zover: Harry’s House, het album van Harry Styles, is uit. Naast nummer 1-hit As It Was (track 4 op het album), staat daar ook Late Night Talking op. Dat is ook meteen de tweede single. Een track over een lange nacht met buiten met degene van wie je houdt, tot de zon zijn gezicht laat zien. Dat klinkt ideaal, nu de zomer langzaam maar zeker dichterbij komt en de temperaturen weer boven de 20 graden schiet.

18 (--) AMAZIN’ – Idaly feat. Emms
Het was 2018 toen we voor het eerst met Idaly en Emms kennismaakten in de Top 40. Samen met Frenna en Jonna Fraser scoorden ze toen een behoorlijke hit met Louboutin (#16). Op Amazin’ gaan Idaly Faal, ofwel Idaly, en Emerson Akachar, ofwel Emms, nu op herhaling.

25 (--) BOOT – FMG
Met de entry van Boot komen we FMG voor het eerst tegen in de Tipparade. FMG staat voor Family Money Gang en bestaat uit de 3 neven Menga, Revie en Sevirio. Ze begonnen al in 2006 met muziek maken, maar na hun middelbareschooltijd werd het allemaal wat serieuzer. Inmiddels zijn ze, evenals hun stadsgenoten van Broederliefde en Equalz, al jaren succesvol in de Rotterdamse, en inmiddels ook de Nederlandse hiphopscene.

26 (--) I WANT YOU – La Fuente
Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat we Job Smeltzer, beter bekend als dj La Fuente, in de enige echte tegenkwamen. De dj uit Eindhoven scoorde destijds 2 kleine hits met Guittara en Lost Without You. Zijn passie ligt niet bij alleen bij muziek, maar ook bij zijn werk als hockeycoach. I Want You doet het goed in de clubs en op dancefestivals, vandaar ook de entry op nummer 26.

27 (--) LA DANZA – John Summit
De kans is groot dat je je, bij het horen van La Danza, even op het strand waant tijdens een zwoele zomerdag. De track is afkomstig van dj John Summit, die opgroeide in het Amerikaanse Chicago, waar de housecultuur al sinds jaar en dag toonaangevend is. Eerder dit jaar kwam John op de proppen met zijn eigen platenlabel Off The Grid. Ook maakte hij een remix van The Weeknd’s Sacrifice, die erg goed werd ontvangen.

28 (--) ADEM – Miss Montreal
Afgelopen donderdag lanceerde Miss Montreal haar nieuwe track Adem in de Q-middagshow bij Kai Merckx en op televisie bij Beau. De basis van Adem lag al enkele jaren op de plank. Mede door de coronapandemie zag het nummer nooit het levenslicht. Tot Sanne Hans onlangs door haar e-mails struinde en de track weer tegenkwam. Ze werd meteen weer geraakt door de levenslust die het uitstraalt. Begin mei besloot ze het – tussen de concerten van De Vrienden van Amstel LIVE door – in te zingen en naar haar label te sturen. Die waren meteen enthousiast en dus is Adem vanaf nu overal te streamen.

29 (--) KIJK ONS NOU – Metejoor & Snelle
Vlaams-Nederlandse samenwerkingen, we komen ze de afgelopen jaren steeds vaker tegen. De één succesvoller dan de ander. Zo was in zowel Vlaanderen als Nederland de samenwerking tussen BLØF en Geike Arnaert in 2017 een schot in de roos. Daarentegen wist de meest recente Vlaams-Nederlandse collab, Zwaartekracht van Regi en Emma Heesters, alleen in Vlaanderen potten te breken. Nu doen Metejoor & Snelle een poging met Kijk Ons Nou. De twee leerden elkaar kennen op een schrijverskamp en hadden een goede klik

30 (--) POTION – Calvin Harris, Dua Lipa & Young Thug
Als we de lijst ‘best scorende hits’ in de Top 40 allertijden erbij pakken, dan zien we One Kiss met 897 punten pronken op de dertigste plek. De monsterhit van Calvin Harris & Dua Lipa uit 2018 stond maar liefst 16(!) weken op kop in de lijst der lijsten en werd de hit van het jaar. De verwachtingen voor Potion zijn dan ook hooggespannen. Het nummer zal later dit jaar ook verschijnen op het nieuwste album van Calvin Harris: Funk Wav Bounces Vol. 2.