Tipparade: Boef hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Boef Westlife Lijpe Ariana GrandeThe weeknd Rondé
Boef

De nieuwe Tipparade telt zeven binnenkomers met Boef als hoogste op nummer 20.

Na 13 weken heeft Zara Larsson met Ruin My Life niet de overstap kunnen maken naar de Top 40. Daarmee is de track nog niet helemaal afgeschreven als haar achtste Top 40-hit. De 21-jarige Zweedse stond in september van 2017 voor het laatst in de lijst via haar bijdrage op Symphony (van Clean Bandit). Dat jaar bleef ook Don’t Let Me Be Yours steken in de Tipparade. Larsson heeft inmiddels al wel weer een nieuwe track afgeleverd met Fedez, Holding Out For You. Take It, de track van Dom Dolla, is nu met 8 weken in de Tipparade het langst genoteerde nummer.

Zoals gebruikelijk nemen we de binnenkomers onder de loep. De volledige Tipparade lees je hier.

20 (--) TERUG NAAR TOEN- Boef feat. Lijpe
Eind vorig jaar verscheen de nieuwste ep van Boef, 93. De titel van de collectie verwijst naar het Franse departement Seine-Saint-Denis, de geboorteplaats van de rapper. Waar er in eerste instantie acht tracks verschenen liet Boef weten nog een extraatje te hebben wanneer de clip bij SVP de grens van 300.000 views zou passeren. Afgelopen vrijdag kwamen er drie extra tracks online als bedankje. Terug Naar Toen is een samenwerking met Lijpe die, in tegenstelling tot de elf hits van Boef, nog niet eerder in de Top 40 heeft gestaan.

22 (--) 7 RINGS- Ariana Grande
In september van 2018 liet Ariana Grande al doorschemeren dat de werkzaamheden voor een nieuw album waren gestart. Dat album zal Thank U, Next gaan heten en lijkt al heel snel te volgen op de release van haar vierde album, Sweetener, dat in augustus van 2018 is verschenen. De opnames voor haar vijfde album zijn op 4 december afgerond. In de clip bij Breathin lijken een aantal hints te zitten rond de titels van het nieuwe album. Zo worden de titels van onder meer Imagine, Remember, Ghostin en haar nieuwste track 7 Rings die deze vrijdag verschijnt onthuld. Na Thank U, Next is 7 Rings de tweede officiële single van dat album.

25 (--) LOST IN THE FIRE- Gesaffelstein & The Weeknd
Mike Lévy zette zijn eerste stappen in de muziekwereld vooral als trance-dj. In de jaren die volgden leverde hij remixen af voor onder meer Depeche Mode en Lana del Rey. Ondertussen ontwikkelde hij zich ook als producer en dat bracht hem in contact met The Weeknd voor wie hij een aantal nummers deed op zijn ep My Dear Melancholy. Ongetwijfeld als wederdienst maakte de Canadese zanger met hem het nummer Lost In The Fire. Dat nummer verschijnt als voorloper van zijn tweede studioalbum Hyperion dat we later dit jaar mogen verwachten.

27 (--) JUICE- Lizzo
Lizzo knalde het nieuwe jaar in met haar single Juice die ze op 4 januari wereldkundig maakte. Het is een typische retrotrack die, versterkt met een bijpassende clip, ook regelrecht uit het begin van de jaren tachtig kan stammen. We zien Melissa Jefferson, vergezeld van fanatiek trainende dames, een prima imitatie van de workouts van Jane Fonda doen en ook de brede glimlach spat van het scherm.

28 (--) LET ME DOWN SLOWLY- Alec Benjamin
Inmiddels timmert Alec Benjamin al een jaar of vijf aan de muzikale weg. De uit Phoenix afkomstige singer-songwriter noemt Eminem als zijn belangrijkste inspiratiebron en van zijn eerste geld was The Eminem Show ook het eerste album dat hij ooit kocht. Afgelopen jaar verscheen zijn album Narratd For You en van dat album wist Let Me Down Slowly in Scandinavië al succes te scoren. Inmiddels is er een tweede versie van het nummer verscheen met daarop ook de vocalen van Alessia Cara.

29 (--) BE MINE- Rondé
We komen Rondé geregeld tegen in de Tipparade waar nummers als Run, We Are One, City Lights en Calling al een plek vonden. Toch wist de Utrechtse band pas één keer door te stoten naar de Top 40 met Naturally dat in 2017 een maand in de lijst stond en op plek 31 wist te komen. Inmiddels heeft de groep de voorbereidingen voor het tweede album afgerond en dat album moet op 8 maart verschijnen. Na Calling is Be Mine de tweede track die als voorloper van dat album verschijnt.

30 (--) HELLO MY LOVE- Westlife
Westlife scoorde tussen 1999 en 2003 totaal 13 hits in de Top 40. De groep wist zich als band op te werken tot de vijf meest succesvolle acts uit Ierland achter U2, The Script, Gilbert O’Sullivan en Boyzone. In 2004 werd de groep, na het vertrek van Brian McFadden, een viertal. Nieuw succes bleef uit en in het najaar van 2011 maakte de groep bekend te gaan stoppen. Zeven jaar later kwam er blij nieuws voor de fans van de groep en inmiddels is Westlife terug. Dit jaar komt er een tournee, een album en imiddels is er ook een eerste nieuwe single van de groep met Hello My Love.