Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Bebe Rexha releaset opvolger I’m Good (Blue)

Tipparade: Bebe Rexha releaset opvolger I’m Good (Blue)
Bebe Rexha  Vlins  Laura Yasmin  PinkPantheress  Ice Spice  Linkin Park  Coi Leray  Creeds  NF  Fast Boy  Topic  Mae Stephens  Sigourney K  Kraantje Pappie  Jax Jones  Calum Scott  Bebe Rexha  Snelle 

Nu Best Friend Breakup van Lauren Spencer Smith de Top 40 heeft gehaald is er ruimte voor een nieuwe nummer 1. Die eer is deze week voor Stemgeluid van Vlins en Laura Yasmin.

De top 10 van de Tipparade wordt deze week gekenmerkt door tracks die blijven staan of maar één plek stijgen. De enige uitzondering is gelijk ook de snelste stijger van de week: Boy’s A Liar Pt. 2 van Pinkpantheress & Ice Spice. Buiten de top 10 zijn er twee tracks die precies 10 plekken stijgen: Lost van Linkin Park (van 21 naar 11) en Players van Coi Leray (van 29 naar 19). Ook Creeds gaat lekker: Push Up schuift op van 28 naar 20.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

23 (--) HOPE – NF 
Het is alweer meer dan 5 jaar geleden dat we in Nederland kennismaakten met Nathan Feuerstone, ofwel NF. Deze Amerikaanse rapper is in zijn thuisland allang geen onbekende meer. Het hoogtepunt van zijn carrière tot dusver is zijn single Let You Down uit 2017, dat inmiddels meer dan 1,2 miljard keer is gestreamd op Spotify. Dit nummer kwam bij ons niet verder dan de Tipparade, maar met Hope gaat hij nu op herhaling. Hope is eveneens de titel van NF’s vijfde studio album dat op 7 april zal verschijnen.

25 (--) FORGET YOU – Fast Boy x Topic
Fast Boy, dat bestaat uit de Duitse broers Felix en Lucas Hain heeft een druk jaar achter de rug, mede dankzij doorbraak-hit Bad Memories (met Meduza, James Carter en Elley Duhé). Dat nummer haalde bij ons de derde plek en opende vele deuren voor de broers. Zo is er nu een samenwerking met die andere Duitse ster-producer die de afgelopen jaren de ene hit na de andere scoort: Topic. Forget You gaat over verliefd worden en de persoon waar je gevoelens voor hebt proberen te vergeten.

26 (--) IF WE EVER BROKE UP – Mae Stephens
Mae Stephens is een singer-songwriter, geboren in het Engelse Northamptonshire. Haar muzikale voorbeelden zijn Freddie Mercury en Sigrid (de laatste kwam bij ons nooit verder dan de Tipparade). Zoals dat tegenwoordig wel vaker gebeurt, beleefd ook Mae Stephens nu haar doorbraak vanwege TikTok. If We Ever Broke Up gaat al een tijdje erg lekker op het platform en bezorgt haar nu haar debuut in de Tipparade.

27 (--) BEN JE WAKKER – Sigourney K feat. Kraantje Pappie
2021 was het jaar van de doorbraak van Sigourney K. De Nederlandse zangeres scoorde samen met Kris Kross Amsterdam en Antoon een grote hit met Vluchtstrook (#2). Een jaar later lukte het haar nog eens met het op Summer Jam gebaseerde 100 SMSjes (met Ronnie Flex), hoewel deze bleef steken op nummer 24 in de Top 40. Op Ben Je Wakker is ze nu, samen met Kraantje Pappie, op weg naar haar derde hit.

28 (--) WHISTLE – Jax Jones feat. Calum Scott
Calum Scott ken je natuurlijk als de man van ballads als Dancing On My Own en You Are The Reason, maar zo nu en dan kruipt hij ook graag uit zijn comfort zone, door met een dj samen te werken. Zo hoorde je hem op Where Are You Now van Lost Frequencies en was hij vorig jaar te horen op Woke Up In Love (met Kygo en Gryffin). Nu is er Whistle, dat hij maakte met Jax Jones. Die is maar wat trots op de samenwerking met zijn landgenoot. “2023 wordt een druk jaar voor mij,” zo laat hij in een verklaring weten. “Whistle is nog maar het begin. Ik ben blij dat ik de aftrap kan geven met een collab van Calum. Zijn zang is voortreffelijk en brengt zoveel klasse en emotie in de track.”

29 (--) HEART WANTS WHAT IT WANTS – Bebe Rexha
De carrière van Bebe Rexha zat de afgelopen jaren een beetje in het slop, totdat daar haar (zoveelste) collab was met David Guetta. I’m Good (Blue) werd een wereldwijde hit en heeft inmiddels al 899 punten bij elkaar weten te sprokkelen in de Top 40. De hoogste tijd voor nieuw werk. Op Heart Wants What It Wants gaat Bebe Rexha verder op de weg waar I’m Good (Blue) was gebleven: herkenbare (dance)pop. De track gaat over het moment in een relatie dat je beseft dat je geen gevoelens meer hebt voor je partner. Bebe zegt erover: “It’s an anthem about wanting what you want and not being apologetic for it. It could be anything you feel conflicted about wanting and not specific to romance.”

30 (--) TERUGWEG – Snelle
Snelle is terug van weggeweest. Met 5 voor 12 wist hij eind vorig jaar zijn derde Alarmschijf binnen te slepen bij Qmusic en ook dit jaar pakt hij lekker door. Eerder deze maand maakte hij bekend dat hij met zijn eigen stadionconcert komt op 17 juni in de Adelaarshorst in Deventer, vlakbij zijn geboorteplaats Gorssel. De kaartverkoop ging zo goed, dat er inmiddels een tweede show is toegevoegd voor 16 juni. Om onder meer dit succes te vieren kwam eerder vandaag de nieuwste single Terugweg uit. Het kan zomaar zijn vijftiende hit in de Lijst der Lijsten worden.

(23/02/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Tate McRae - Greedy
Details Kenya Grace - Strangers
Details Post Malone - Chemical
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Rondé - Break My Heart
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details OneRepublic - Runaway
Details Luke Combs - Fast Car
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Tiësto - Drifting
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details P!nk - Runaway
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Troye Sivan - Rush
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Snelle - Radio
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body