Tipparade: Baby naar 1

- Hitlijsten

 Robin Schulz Imagine Dragons Michael Bublé Clean Bandit Frenna Priceless
Clean Bandit

De afgelopen dagen kreeg Baby van Clean Bandit, Marina and the Diamonds en Luis Fonsi een enorme boost als de nieuwe Alarmschijf.

De track schiet dan ook als snelste stijger door de Tipparade en komt daarmee op de eerste plek van de Tipparade. Baby staat daarmee voor drie zittenblijvers met Shine (Douwe Bob), Speciaal (Frenna, Boef, Madam Julie en Kaeh) en Zeze (van Kodak Black, Travis Scott en Offset) die de top 4 completeren. Ook Walk Alone (van Rudimental en Tom Walker) blijft zitten maar staat een stuk lager (op 22).

De complete lijst check je hier

De Tipparade telt deze week zeven binnenkomers en die zetten we natuurlijk voor je op een rij:

20 (--) HIGH HOPES- panic! at the disco
Al in mei werd High Hopes gekozen als de tweede single van het album Pray For The Wicked. Dat bleek een uitstekende keus want de track wist in de Verenigde Staten inmiddels al de achtste plaats te bereiken en daar was Panic! At The Disco met de twee vorige hits nog niet in geslaagd. Daarbij helpt wel het feit dat de track te horen is in de NHL19-game en de videoclip die eind augustus is verschenen.
Het laatste succes van Brendon Urie, die toen nog een vaste groep om zich heen had, stamt uit 2006 toen But It’s Better If You Do in de Top 40 stond.

24 (--) FREAK IN THE WEEKEND- frenna & priceless
Voor Frenna noteren we deze week al weer de achtste track. De rapper stond dit jaar drie keer in de Top 40; Pull Up is inmiddels verdwenen maar hij is nog wel te horen op Verleden Tijd en Culo. Speciaal, de track met Boef, Madam Julie en Kaeh, staat inmiddels vier weken in de Tipparade waar hij nu met Freak In The Weekend al weer een nieuw wapen in de strijd zet.

26 (--) ALS HET AVOND IS- suzan & freek
Met Als Het Avond Is maken Suzan en Freek de overstap van covers naar eigen materiaal. Die covers waren, vooral op sociale media, een succes en originele uitvoerenden, zoals Omi, The Chainsmokers en Mr. Probz, voelden zich vereerd met de kwalitatieve uitvoering van het duo. “Nu is het tijd voor de volgende stap en gaan we hard werken om de droom van een toekomst met mooie eigen liedjes verder waar te maken”, zo laat Freek weten rond Als Het Avond Is. 

27 (--) LOVE YOU ANYMORE- michael bublé
Love is het tiende studioalbum dat Michael Bublé vorige week uitbracht. En de kans is groot dat het album ook meteen het laatste is dat we van de Canadese crooner gaan horen. In een gesprek met Daily Mail vertelde hij dat hij na de diagnose van kanker bij zijn zoon heeft ingezien dat er belangrijkere zaken zijn in het leven. Met het ‘perfecte album’ dat hij heeft gemaakt kan hij nu met pensioen. Volgens het management van de zanger zal het allemaal nog niet zo’n vaart lopen…

28 (--) SPEECHLESS- robin schulz feat. erika sirola
Robin Schulz maakte in 2014 een werelddebuut met Prayer In C, de hut van Lilly Wood & The Prick die hij onder handen nam. Het zette de Duitser 4 weken op nummer 1 en uiteindelijk stond de single een half jaar in de Top 40. In 2015 kwam ook Sugar op nummer 4 maar sindsdien zijn de echt grote hits voor Schulz uitgebleven. Samenwerkingen met David Guetta en Cheat Codes (Shed A Light) en James Blunt (OK) bleven steken in de onderste helft van de Top 40. Dik een jaar nadat I Believe I’m Fine bleef steken in de Tipparade is de inmiddels 31-jarige dj en producer terug via een samenwerking met de Finse Erika Sirola op Speechless.

29 (--) BAD LIAR- imagine dragons
Met Natural heeft Imagine Dragons op dit moment een dikke hit te pakken. De single staat deze vrijdag voor de 15e week in de lijst en we kunnen alvast verklappen dat de track deze week op een plek terecht weet te komen waar de Amerikaanse band nog niet eerder stond.   Bad Liar is de vierde single van het vierde studioalbum van Imagine Dragons.

30 (--) HERO- the galaxy feat. jvzel
Sacha Harland en Arjen Lubach vormen samen al een aantal jaren The Galaxy. Na een drietal ep’s lijkt het duo nu ook een commerciëel succes te gaan scoren. Op Hero is de Amerikaanse Jazelle Paris Rodriguez te horen en die werkte eerder al voor acts als Far East Movement en Cee-Lo Green. Radio 538 pikte Home uit de stapel releases en verhief het afgelopen week tot Dance Smash.