Tipparade: As I Am is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Justin Bieber Khalid Lil Nas X Donnie Frans Duijts Majestic Boney M. Alain Clark Dani Van Velthoven Krezip Olivia Rodrigo Jaap Reesema Miss Montreal
Tipparade: As I Am is hoogste nieuwe

De Tipparade zit ook deze week weer bomvol met nieuwe tracks want een derde van de lijst is deze week vernieuwd.

In de opmars richting de Top 40 zijn er ten opzichte van vorige week zeven noteringen gesneuveld en hebben er drie daadwerkelijk de lijst weten te bereiken. Chef’Special is het snelst onderweg naar die lijst nu Afraid Of The Dark met 22 plaatsen winst op nummer 7 komt. Van de binnenkomers in de nieuwe Tipparade zijn er zes van eigen bodem.

De complete Tipparade bekijk je hier. De binnenkomers zetten we natuurlijk voor je op een rij.

11 (--) AS I AM- Justin Bieber feat. Khalid
Op 19 maart verscheen het zesde studioalbum van Justin Bieber, As I Am. In de Top 40 hebben we van dat album inmiddels al vijf singles voorgeschoteld gekregen met Holy, Lonely, Anyone, Hold On en Peaches. De kans bestaat dat er een zesde in de maak is hoewel As I Am formeel niet als single in de wereld is geslingerd. De track met Khalid is echter de volgende hit in de rij van tracks van de Canadees die veelvuldig wordt aangeklikt op de verschillende streamingplatformen. Dat zou zo maar eens kunnen betekenen dat de 27e hit van Justin in de maak is en dat zou dan meteen al weer zijn zevende Top 40-notering van 2021 worden.

12 (--) MONTERO (CALL ME BY YOUR NAME)- Lil Nas X
Met Old Town Road kende Lil Nas X in ons land een succesvol debuut De track wist afgelopen zomer de top 5 te bereiken. Een track voor de feestdagen, Holiday, bleef aan het einde van dit jaar steken in de Tipparade. In de clip bij zijn nieuwste track zien we de rapper provocerend schudden met zijn billen voor de duivel. Voor dat stukje acteerwerk kreeg hij van de een niets dan lof en werd het door de ander afgedaan als satanisch. Feit blijft dat er weer volop over de rapper wordt gekletst en dat komt zijn succes ongetwijfeld weer ten goede.

20 (--) FRANS DUITS- Donnie & Frans Duijts
Het is niet voor het eerst dat rapper Donnie een volkszanger uitnodigt voor een samenwerking. Dat deed hij vorig jaar al met Geen Centen Maar Spullen, een samenwerking met Frans Bauer. Voor zijn nieuwste track zocht hij Frans Duijts op en met de titel van het nummer valt meteen al op dat ze wel van een beetje zelfspot houden. Donnie kwam tot de conclusie dat hij geen woord Frans of Duits spreekt en dan ligt het natuurlijk voor de hand dat je een track met de inmiddels 41-jarige zanger Frans Duijts maakt.

24 (--) RASPUTIN- Majestic x Boney M.
Rasputin wordt gezien als een mythische Russische figuur, geboren in Siberië, die later als soort monnik actief was in de orthodoxe kerk. Ook vocht hij mee tijdens de Eerste Wereldoorlog. Boney M. bezong hem in 1978 met Rasputin, een single die twee weken op nummer 8 stond. Het nummer is nu, ruim 43 jaar na dato, onder handen genomen door de Britse dj en producer Majestic die zelf nog niet geboren was toen het origineel in de hitlijsten stond.

25 (--) YES- Alain Clark
Het is misschien wel een duwtje in de rug voor alle twijfelaars in het leven. Soms een risico en soms zonder overtuiging. Maar het kan je wel degelijk leren dat ergens positief over zijn je later resultaat kan opleveren. Yes. Daarin ligt voor Alain Clark de basis van het nummer. De 41-jarige zanger stond inmiddels elf keer eerder in de Top 40 en zette in 2008 zijn beste prestatie neer door met Father & Friend vijf weken op nummer 2 te staan.

26 (--) MAGICAL POWER- Dani van Velthoven
Eind maart zagen 2,1 miljoen kijkers hoe Dani van Velthoven de winnaar van het elfde seizoen van The Voice Of Holland werd. Dani werd door Anouk begeleid richting de zege en in de finale bracht hij de track Magical Powers. Regelmatig was zijn muzikale veelzijdigheid te horen in de tv-talentenjacht want in het Nederlands, Frans, Engels en Arabisch wist hij week na week iedereen te overtuigen.

27 (--) SEVENTEEN- Krezip
 Seventeen is een enorme flashback naar het verleden. Krezip denkt met het nummer terug aan de leeftijd waarop het leven voor hen in ieder geval een stuk minder zorgelijk was. Voor de groep was het eigenlijk ook even een soort van ontsnapping aan de werkelijkheid die er op dit moment voor muzikanten ook niet al te vrolijk uitziet. Sinds de rentree van Krezip in 2019 gaat het de groep qua hits zeker voor de wind. Met hits als Lost Without You, How Would You Feel en You Are Not Alone is de groep verder gegaan alsof de tussenliggende tien jaren zonder Krezip niet hebben bestaan.

28 (--) DEJA VU- Olivia Rodrigo
Drivers License mag beslist de boeken in als dé verrassing van 2021. Want Olivia Rodrigo wist er de Top 40 mee binnen te komen op nummer 1 en zo’n enorme prestatie was er sinds oktober 2015 niet meer geleverd. Adele was met Hello dan ook de laatste met een binnenkomst op nummer 1. Nu de track overal langzaam begint af te zakken is het tijd voor een opvolger: Deja Vu.

29 (--) ALLES KOMT GOED- Jaap Reesema
Jaap Reesema pakte met Nu Wij Niet Meer Praten in november van het afgelopen jaar de Alarmschijf en de track met Pommelien Thijs wist niet veel later de eerste plek van de Top 40 te bereiken. Die track is inmiddels bij de 25 meest succesvolle Nederlandstalige hits ooit aangekomen. Met Alles Komt Goed lanceerde Jaap donderdagmiddag zijn nieuwste single tijdens de middagshow van Domien op Qmusic.

30 (--) ALLES- Miss Montreal
Met Door De Wind wist Miss Montreal iedereen een klap in het gezicht te geven. Het oorspronkelijke songfestivallied van België, geschreven door Stef Bos, kreeg dankzij de kwaliteiten van Sanne Hans een nieuw leven en werd uiteindelijk de eerste top 3-hit van Miss Montreal én haar grootste hit. Sinds 2019 zijn de hits van Miss Montreal Nederlandstalig met Een Stap Terug en Hier; Door De Wind was beslist een overtreffende trap. Alles is de volgende track van Miss Montreal die al eerder liet weten dat ze nu vooral alles in het Nederlands wil doen omdat ze voelt dat alles heel geloofwaardig overkomt.