Tipparade: Ariana Grande checkt in met nieuwe track

- Hitlijsten

 Josylvio Sevn Alias Kevin Ariana Grande Hvme Taylor Swift David Guetta Morten Lanie Gardner Imanbek Goodboys
Tipparade: Ariana Grande checkt in met nieuwe track

Positions van Ariana Grande staat nog hoog in de Top 40, maar de zangeres heeft met de track 34+35 alweer een nieuwe track klaarstaan die de lijst moet veroveren. Het is één van de 6 binnenkomers in de Tipparade.

Minefields van Faouzia en John Legend stijgt van 2 naar 1 en neemt daarmee de eerste plaats over van Galantis’ Tu Tu Tu (That’s Why We) (met NGHTMRE en Liam O’Donnell). Get Out My Head van de Ierse producer Shane Codd is de grootste stijger. Het nummer wint maar liefst 14 plaatsen en komt ook terecht op 14. Ook Girl Like Me van de Black Eyed Peas en Shakira (van 30 naar 23), Coco van 24kGoldn en DaBaby (van 29 naar 21) en Ik Wens van Rolf Sanchez (van 24 naar 16) gaan hard omhoog. Onder Minefields gaat Whoopty van CJ van 8 naar 3 en sprokkelt James Arthur er twee plaatsen bij. Train Wreck blaast van 4 naar 2.

De complete Tipparade kun je hier bekijken. We zetten de 6 nieuwe binnenkomers netjes voor je op een rij.

10 (--) HOSSELAAR – Josylvio x Sevn Alias x Kevin
“Die cijfers zijn wel heel belangrijk voor me,” vertelde Josylvio onlangs op MTV First, “maar ik wil me er ook niet alleen maar op focussen. Ik wil uitbrengen wat ik wil uitbrengen. Bij mijn komende album kies ik ervoor om met old skool hiphop te komen. Dan moet je ook niet verwachten dat ik met een hit als Catch Up naar buiten kom.” Josylvio bracht dit jaar al twee tracks van zijn nieuwe, nog te verschijnen album uit (Dolla Dolla Bill en Het Leven Is Een Trip, die laatste met Lijpe), maar een Top 40-hit leverde het nog niet op. Wel werden de nummers flink gestreamd. Ook Hosselaar gaat hard bij de streamingdiensten. De rapper maakte het nummer met twee andere grootheden uit de Nederhop, Sevn Alias en Kevin. Hosselaar beschrijft wat hij als klein jongetje wilde: succes en een dikke auto.

24 (--) 34+35 – Ariana Grande
Met Positions bestormde Ariana Grande de afgelopen maanden de hitlijsten. Dat leverde bijvoorbeeld in de UK en in Canada al een nummer 1-hit op. In Nederland is de negende plek tot nu toe de hoogst behaalde positie. En hoewel Ariana in de UK haar eerste plek verloor aan All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey, was er ook nog goed nieuw voor haar daar. 34+35 steeg namelijk van 10 naar 9. In Nederland staat de track nog niet in de Top 40, maar nu de track officieel uit is, kan dat niet lang meer duren. Volgens de superster begon het allemaal met het orkestrale gedeelte van de track. Toen ze dat hoorde, moest ze meteen denken aan de ‘Disney-sfeer’. “Ik dacht: wat is de meest smerige tekst die ik op deze melodie kan verzinnen.” 34+35 staat dan ook niet voor een rekensommetje…

27 (--) GOOSEBUMPS – HVME
Wie er precies schuilgaat achter de naam HVME is niet precies duidelijk. Wat we wel weten is dat het een jonge producer uit het Spaanse Murcia is. Hij begon in 2016 met het produceren van onder andere slap house- en deep house-muziek. Goosebumps is nu zijn grote doorbraak. De track ging flink viral op Spotify en werd wereldwijd al miljoenen keren beluisterd.

28 (--) WILLOW – Taylor Swift
“Jullie zijn allemaal zo zorgzaam, ondersteunend en attent geweest op mijn verjaardagen,” schreef Taylor deze week op Instagram, “en dus deze keer geef ik jullie iets!” Dat iets is het gloednieuwe album Evermore, waarop ook haar nieuwe single Willow staat. De zangeres wordt 31 en dat is volgens haar reden voor een feestje: 31 is namelijk haar geluksgetal andersom. Volgens Taylor is het een diepgaand album geworden. “We konden gewoon niet stoppen met het schrijven van liedjes. Om het poëtischer te zeggen: het voelt alsof we aan de rand van de folkloristische bossen stonden en een keuze hadden: om te draaien en terug te gaan of verder het bos van deze muziek in te trekken. We kozen ervoor om dieper het bos in te trekken.”

29 (--) DREAMS – David Guetta & MORTEN feat. Lanie Gardner
Dreams van Fleetwood Mac kwam in 1977 tot de achtste plek in de Top 40. De door Stevie Nicks geschreven track is dit jaar weer helemaal hot dankzij TikTok. Dat moet ook David Guetta zijn opgevallen. Samen met de Deense dj en producer MORTEN en zangeres Lanie Gardner stak hij het nummer in een 2020-jasje. Zonder Lanie was deze versie er nooit geweest, want zij zette eerder dit jaar haar cover van Dreams op YouTube. Mogelijk werd dit opgemerkt door de mensen rondom Guetta en ontstond daardoor het idee om de 70’s-hit nieuw leven in te blazen.

30 (--) GOODBYE – Imanbek & Goodboys
Joshua Grimmett, Ethan Shore en Johannes Shore. Die namen zullen je misschien niet heel veel zeggen, maar deze mannen zijn wel mede verantwoordelijk voor twee hits die je zeker zult kennen. Het drietal vormt namelijk Goodboys, dat met Meduza Piece Of Your Heart en Lose Control maakte. Die eerste kwam vorig jaar tot nummer 4, terwijl die tweede de elfde stek in de lijst haalde. Nu is er Goodbye, dat de Britten maakten met Imanbek Zeikenov. Die Kazachse producer, die zijn voornaam als artiestennaam gebruikt, ken je natuurlijk vooral van zijn remix van Roses van SAINt JHN.

Foto: YouTube