Tipparade: Adele de hoogste nieuwe op 3!

- Hitlijsten

 Jonas Brothers Adele Afrojack Lucas & Steve DubVision Sigourney K Sevn Alias Becky Hill Topic David Guetta Måneskin Jaap Reesema
Tipparade: Adele de hoogste nieuwe op 3!

De Jonas Brothers blijven deze week op nummer 1 staan in de Tipparade. Verder verwelkomen we 8 nieuwe tracks in de lijst.

In de top 3 van de Tipparade is de enige verrassing gelijk de hoogste binnenkomer. We hebben het natuurlijk over Adele, die met Easy On Me gelijk op nummer 3 binnenkomt. Een paar plekken lager zien we Afrojack, Lucas & Steven en Dubvision 12 plekken stijgen van 18 naar 6. Ook Sigourney K & Sevn Alias gaan lekker met Vreemde Voor Mij: in de tweede week schuiven ze op van 12 naar 7. Het lijkt erop dat Becky Hill een succesvol vervolg kan geven aan haar huidige hit Remember met David Guetta. Haar nieuwste track My Heart Goes (La Di Da) met Topic gaat van 19 naar 9. De snelste stijger is deze week voor de meest recente winnaars van het Eurovisiesongfestival: Måneskin. Mammamia stijgt van 29 naar 15. Voor Je Van Me Houdt van Jaap Reesema is met zijn 12 plekken winst (van 30 naar 18) ook nog het vermelden waard.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

3 (--) EASY ON ME – Adele
De comeback waar iedereen op zat te wachten is gelukkig een feit! We moeten alweer terug naar eind 2015 toen Adele haar laatste studio album 25 uitbracht. Het was wederom, met meer dan 20 miljoen verkochte exemplaren, een schot in de roos. Het album bracht 4 hits in de Top 40 voort: Hello (#1), When We Were Young (#14), Send My Love (To Your New Lover) (#13) en Water Under The Bridge (#25). Inmiddels heeft de Britse zangeres een scheiding achter de rug en is ze allesbehalve volslank meer. Eerder deze maand verschenen er in allerlei steden mysterieuze billboards met daarop het cijfer 30, de titel van het nieuwste studio album van de nu 33-jarige Adele. Easy On Me is het eerste wapenfeit en dat belooft, afgaande op de korte fragmenten die ze er inmiddels van heeft laten horen, weer een klassieke Adele-ballad te worden.

16 (--) DROMEN IN KLEUR – Suzan & Freek
Het is nog maar 3 jaar geleden dat we kennismaakten met het inmiddels zeer succesvolle muziek- en liefdesduo Suzan & Freek. Dit jaar scoorden ze al 2 top 10 hits in de enige echte en de kans is groot dat ook de nieuwste track Dromen In Kleur weer een succes gaat worden. Het is de voorloper van het gelijknamige tweede studio album dat op 29 oktober verschijnt. Ook de singles Weg Van Jou (#12), De Overkant (met Snelle, #2), Goud (#2) en Onderweg Naar Later (#10) zullen hierop te vinden zijn. Over de titel van zowel de single als het album zegt het duo dat het altijd hun droom is geweest om muziek te maken en om op te treden voor mensen die hun liedjes meezingen. Die droom is inmiddels uitgekomen!

22 (--) DONE DONE - $hirak in collaboration with Lil Kleine & Jonna Fraser
We moesten het voor UhUh een tijdje doen zonder hits van Jack $hirak. De man achter onder andere de hits Loterij (van Lil Kleine en Ronnie Flex), Miljonair en Jongen Van De Straat (van Lil Kleine) mocht dankzij de Top 40-hit met Ronnie Flex, Yssi SB en Lil Kleine weer een hit op zijn lange palmares schrijven. Op Done Done is opnieuw Lil Kleine te horen. Jonna Fraser voegde zich bij hen. De zin “Ik hoop niet dat je met hem neukt, zoals ik jou dat heb geleerd, schatje” zegt genoeg. Done Done gaat over een break-up en Kleine en Jonna zijn helemaal ‘done’ met hun ex.

25 (--) DO IT TO IT – Acraze
Bij het horen van Do It To It zou het zomaar kunnen zijn dat je er een track van de zeroes in herkent. Het gaat om een track van de meidengroep Cherish. Zij bestonden in 2006 uit 4 dames (momenteel nog uit 2) en hadden toen, met medewerking van Sean P., een hit met Do It To It. De track bleef in Nederland steken in de Tipparade. De Amerikaanse dj en producer Acraze heeft er nu met zijn remix voor gezorgd dat het nummer weer helemaal in de spotlights staat.

26 (--) ZO BEN JIJ – Antoon feat. Sterre
Antoon wilde al ruime tijd samenwerken met een zangeres en Sterre gaf daar met haar stem invulling aan. De track vertelt hoe het is om elkaar te accepteren zoals je bent. Antoon brak dit jaar door met zijn hit Hyperventilatie (#11). Zijn tracks Leuk (met Big2) en Bootje (met Paul Sinha) waren daarna op verschillende radiostations te horen. Sterre ken je misschien nog als onderdeel van TP4Y. Met deze meidenband wist ze een finaleplek bij Holland's Got Talent te bemachtigen en tekende ze na afloop een contract bij Sony. Als actrice (dat doet ze ook nog) had Sterre onlangs de hoofdrol in de videoclip van de song Remember The Mornings van de Amerikaanse artiest Clinton Kane.

27 (--) DIAMONDS – Martin Garrix, Julian Jordan & Tinie Tempah
Het gebeurde onlangs redelijk onverwacht dat een commerciële track van Martin Garrix de Top 40 niet haalde. Ondanks de nodige streams en airplay kon Love Runs Out, met G-Eazy en Sasha Alex Sloan, de oversteek niet maken. Met Diamonds gaat hij nu in de herkansing. De track is wat harder dan zijn voorganger en zal het sowieso goed doen op de dansvloer. Martin Garrix en Julian Jordan begonnen hun dj-carrière ongeveer tegelijk en zijn in al die jaren samen blijven werken. Ze hebben nu de hulp ingeschakeld van Tinie Tempah, die we in de Top 40 voor het laatst terugzagen in 2016. Girls Like, een samenwerking met Zara Larsson, kwam toen tot nummer 10.

29 (--) GHOST – Justin Bieber
Justin Bieber is inmiddels toe aan single nummer 6(!) van zijn laatste album Justice. Eerder werden de tracks Holy, Lonely, Anyone, Hold On en Peaches uitgebracht en deze werden stuk voor stuk hits. En dat allemaal in een tijdsbestek van een dik jaar! Zijn huidige nummer 1-hit met The Kid Laroi (Stay) komt daar dan nog bij. In zijn nieuwste nummer Ghost richt hij zich tot mensen die zich in een benarde positie bevinden. Hij spoort deze mensen aan om hoop te blijven houden en zich te realiseren dat de pijn niet oneindig door blijft gaan. Het zou zomaar eens hit nummer 28 kunnen worden voor The Biebs!

30 (--) UNDENIABLE – Kygo feat. X Ambassadors
Sinds hun hit Renegades uit 2015 (#17) is het de X Ambassadors niet meer gelukt om een echte hit te scoren in de Top 40. Er was een jaar later nog wel een collab met Lil Wayne, Imagine Dragons, Ty Dolla $ign, Wiz Khalifa en Logic voor de film Suicide Squad (Sucker For Pain, #29), maar die verdween na 3 weken alweer uit de Lijst der Lijsten. Daar komt binnenkort wellicht verandering in! Kygo, de dj uit Noorwegen die al veel hits op zijn naam heeft staan, is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse band. Het nummer werd eerder deze week al geteased op social media, maar morgen horen we het echte resultaat