Tipparade: ABBA slaat dubbelslag

- Hitlijsten

 Rain Radio DJ Craig Gorman Rondé Ed Sheeran Rag'n'Bone Man Nothing But Thieves Jason Derulo Donnie René Froger ABBA Drake Lil Baby Glass Animals Waylon Armin Van Buuren Davina Michelle Racoon
Tipparade: ABBA slaat dubbelslag

Na 5 weken bereiken Rain Radio & dj Craig Gorman met Talk About de top van de Tipparade. Ze lossen daarmee Martin Garrix, G-Eazy en Sasha Alex Sloan af, die helaas floppen met Love Runs Out.

Een redelijk unieke Tipparade deze week. Het is namelijk de jongste lijst sinds april 2008, gelet op het aantal weken van alle genoteerde platen. De top 3 van de lijst is flink door elkaar geschud. Achter Rain Radio & Craig Gorman zien we gelijk de snelste stijger van de week. Het zijn de heren en dame van Rondé, die na Naturally uit 2017 eindelijk van het predicaat eendagsvlieg af lijken te komen nu Hard To Say Goodbye maar liefst 21 plekken omhoog gaat. Vlak daarachter komt de nieuwste track van Ed Sheeran binnen: Shivers. Shivers is de officiële tweede single van = , in tegenstelling tot Visiting Hours (deze week stationair op nummer 7). Buiten de top 10 doen Rag’n’Bone Man & Nothing But Thieves goede zaken met de remix van Alone (van 27 naar 15) en Jason Derulo met Acapulco (van 29 naar 20).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

3 (--) SHIVERS – Ed Sheeran
Als we kijken naar de meest succesvolle hits van mister Ed Sheeran, dan behoort Bad Habits nu al bijna tot zijn 10 grootste hits in de Top 40. Die lijst met hits wordt aangevoerd door Shape Of You met maar liefst 906 punten. Ed is inmiddels bijna toe aan zijn vierde studio album: = . Hij schreef Shivers toen zijn laatste tour Divide was afgelopen en hij in een gehuurde boerderij een paar weken aan het schrijven sloeg. Het duurde 3 dagen voordat de track klaar was, maar het resultaat mag er naar eigen zeggen er zijn. Shivers had de lead single van = moeten worden, maar hij verkoos Bad Habits boven Shivers als single voor de zomer. Shivers voelde meer aan als een track voor de herfst, en zo geschiedde.

6 (--) BON GEPAKT – Donnie & René Froger
Rapper Donnie is hot. Nadat hij eerder dit jaar een hit scoorde met Frans Duijts staan ze bij hem in de rij voor een samenwerking. Onlangs probeerde Gerard Joling het nog, maar zonder succes. Nu is een andere Topper aan de beurt, René Froger. Bon Gepakt lag eigenlijk al anderhalf jaar op de plank, maar Donnie & René vonden het niet zo’n gepast idee om het vrolijke nummer uit te brengen toen corona net onze levens begon te beheersen. Nu er allemaal weer wat meer lijkt te mogen, is het duet alsnog uitgebracht. In december staat René samen met de andere Toppers weer op het podium, hoewel niemand nu al echt zeker weet of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

9 (--) DON’T SHUT ME DOWN – ABBA
De immens populaire Zweedse band ABBA keert, na een afwezigheid van veertig jaar, terug op het muzikale wereldtoneel met een revolutionaire concertreeks die start op 27 mei 2022. Samen met een tienkoppige band treden de digitale versies van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid op in een speciaal hiervoor ontwikkelde concertzaal in Londen. Maar er is meer! Er zal ook een nieuw studio album verschijnen: Voyage. Het is de opvolger van The Visitors uit 1981 en de tracklist is inmiddels al bekend gemaakt. Onder de tracks bevinden zich uiteraard ook de 2 uitgebrachte singles van vorige week: I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down. Don’t Shut Me Down is een klassieke ABBA song zoals we die van hen mogen verwachten, met de nodige hitpotentie. Agnetha neemt de lead vocals voor haar rekening.

21 (--) GIRLS WANT GIRLS – Drake feat. Lil Baby
Vorige week verscheen het zesde studio album van Drake: Certified Lover Boy. Op het album staan 21 tracks, waaronder collabs met Jay-Z, Travis Scott, Ty Dolla $ign en Lil Baby. Met Lil Baby maakte hij het nummer Girls Want Girls, compleet met controversiële lyrics. Zo horen we de Canadese rapper verbazingwekkend toegeven dat hij lesbisch is. Waar Kanye West onlangs nog een record wist te vestigen met de streams van zijn laatste album Donda, neemt Drake dit stokje nu over. Certified Lover Boy noteerde wereldwijd meer dan 150 miljoen streams binnen één dag, waarvan bijna 12,5 miljoen voor Girls Want Girls, wat ook een record is. In 2018 was zijn vorige album Scorpion het meest gestreamde album van dat jaar.

23 (--) I STILL HAVE FAITH IN YOU – ABBA
De immens populaire Zweedse band ABBA keert, na een afwezigheid van veertig jaar, terug op het muzikale wereldtoneel met een revolutionaire concertreeks die start op 27 mei 2022. Samen met een tienkoppige band treden de digitale versies van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid op in een speciaal hiervoor ontwikkelde concertzaal in Londen. Maar er is meer! Er zal ook een nieuw studio album verschijnen: Voyage. Het is de opvolger van The Visitors uit 1981 en de tracklist is inmiddels al bekend gemaakt. Onder de tracks bevinden zich uiteraard ook de 2 uitgebrachte singles van vorige week: I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down. I Still Have Faith In You is een typische track voor in het najaar. In de video zien we beelden uit het rijke verleden van de band, met op het eind een impressie van de digitale versies van de bandleden, zoals die vermoedelijk bij de concertreeks te zien gaan zijn.

26 (--) HEAT WAVES – Glass Animals
De kans is groot dat er bij de naam Glass Animals nog geen belletje gaat rinkelen. De indierockband uit het Engelse Oxford is opgericht in 2010 en bestaat uit jeugdvrienden Dave Bayley, Drew MacFarlane, Edmund Irwin-Singer en Joe Seaward. Ze hebben inmiddels al een grote schare fans opgebouwd met ruim 22,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Vorig jaar kwam het derde studio album Dreamland uit, waarop ook hun grootste hit tot dusver Heat Waves gaat. Met enige vertraging staat dit nummer nu ook in Nederland in de belangstelling. Dit zou zomaar eens het Top 40 debuut voor de heren kunnen betekenen. Van het nummer is overigens ook een (kortere) versie uitgekomen met Ian Diorr.

28 (--) HET LEVEN IS TE KORT – Waylon
Als de eerste tonen van Het Leven Is Te Kort klinken, lijkt het heel even of we luisteren naar een nieuwe track van The Weeknd. Het is echter onze eigen Waylon, die na zijn eenmalige uitstapje in het Nederlands met Claudia de Breij (Mis Je Zo Graag uit 2016) nu met een eigen track komt in zijn moerstaal. De zanger uit Apeldoorn vond het best moeilijk om te schrijven in zijn eigen taal, maar hij heeft er naar eigen zeggen veel van opgestoken. Hij heeft hulp gekregen van onder meer Han Kooreneef, die in het verleden hits schreef voor onder anderen Marco Borsato en Within Temptation. Het Leven Is Te Kort is de voorloper van een volledig Nederlands album, dat later zal verschijnen.

29 (--) HOLD ON – Armin van Buuren & Davina Michelle
Armin van Buuren en Davina Michelle maakten deze week op social media bekend dat er vrijdag een samenwerking uit zal komen. Armin heeft in het verleden al veel samengewerkt met Nederlandse acts, maar Davina Michelle ontbrak nog in het rijtje. Davina mag terugkijken op een daverend optreden bij de Formule 1 in Zandvoort afgelopen weekend, waar ze met trots het Wilhelmus zong. Verder was ze deze week ook te zien op VTM in België, waar ze in het programma The Best Of met I Want You Back een hommage bracht aan de Vlaamse zangeres Natalia.

30 (--) GEEF JE HART NIET ZOMAAR WEG – Racoon
Als er een band is die het afgelopen jaar een slimme move heeft gemaakt, dan is het Racoon wel. De Zeeuwse band, die na Oceaan bijna zweerde nooit meer in het Nederlands te zingen, hebben met Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent en Hee Joh Jip toch maar mooi 3 aaneengesloten hits gescoord. Ze hopen nu op een vierde hit met Geef Je Hart Niet Zomaar Weg. In het najaar volgt een volledig Nederlandstalige album, waar natuurlijk ook de eerdergenoemde tracks op terug te vinden zijn. Het zal ook de kick-off betekenen van een theatertournee door het land.