Tipparade: 6ix9ine is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 6ix9ine Ava Max Douwe Bob Harry Styles Typhoon Freez Duncan Laurence Martin Garrix John Newman Katy Perry
6ix9ine

Deze vrijdag telt de Top 40 vier verversingen en dat biedt, met nog eens vier verdwenen tracks, ruimte voor acht binnenkomers.

Bovenin de Tipparade staan W&W en Lucas & Steve voor de derde keer op nummer 1 met Do It For You. Aan het begin van dit jaar was ook Trampoline van Shaed en Zayn een zelfde lot beschoren. Die track wist toen, na 12 weken, de oversteek naar de Top 40 ook niet te maken.

Een stuk sneller op weg naar de Top 40 is Slow Down van Maverick Sabre en Jorja Smith. De Vintage Culture & Slow Motion-remix is de snelste stijger en wint 16 plaatsen op nummer 10.

Deze week zien we in de Tipparade ook Ava Max bij de binnenkomers. Wereldwijd doen zowel Kings & Queens als Salt het goed waar in Nederland laatstgenoemde track aan een tweede leven is begonnen. Salt verdween begin januari na vier weken Tipparade uit de lijst. Met toen een 22e plek als beste resultaat volgt nu een terugkeer op nummer 21. Het is voor de 320e keer dat een nummer terug weet te keren in de Tipparade. In december gebeurde dat voor het laatst met Lucid Dreams, de track die na het overlijden van Juice Wrld opnieuw in de belangstelling kwam. Na 2010 hebben we nu inmiddels 17 terugkerende noteringen gezien.

Bekijk de volledige Tipparade hier.

12 (--) GOOBA- 6ix9ine
Daniel Hernandez ken je misschien nog van Fefe, de samenwerking met Nicki Minaj en Murda Beatz die bijna twee jaar geleden in de Tipparade stond. Aan het einde van 2018 werd hij opgepakt vanwege gewelddadigheid en wapenbezit. Eerder dit jaar werd hij vervroegd in vrijheid gesteld vanwege de coronacrisis. De rapper is namelijk astmapatiënt en volgens de rechter kon de vrijlating omdat hij zich voorbeeldig heeft gedragen in de gevangenis. De rapper kent inmiddels wereldwijd succes met Gooba en daarmee gaat hij ook een poging doen zijn Top 40-debuut te scoren.

21 (RE) SALT- Ava Max
Een echt nieuwe track is Salt niet. Het verscheen al in juli van 2018 maar werd in december van het afgelopen jaar officieel als single gemarkeerd. In de tussentijd werd het een top 10-hit in onder meer Oostenrijk, Finland, Duitsland, Noorwegen en Polen. In veel van die landen zijn ze nu aan de slag met Kings & Queens waar in ons land nu Salt langzaam terrein aan het winnen is. Begin januari verliet Salt de Tipparade na vier weken en nummer 22 als best bereikte positie. Deze week pakt ze de draad weer op met een terugkeer op nummer 21.

24 (--) WHAT A WONDERFUL WORLD- Douwe Bob
Hoewel er langzaam maar zeker wat beweging lijkt te komen in de mogelijkheden in de zomervakantie koos de vakantiewebsite Prijsvrij voor een campagne om iedereen vooral toch te laten dromen van een zorgeloze vakantie. De muziek bij die tv-commercial stond in 1968 en in 1988 in de Top 40. Opvallend genoeg was het ook in 1988 een hit dankzij een commercial; toen belandde het via de reclame van Heineken op nummer 2. De versie van Douwe Bob is inmiddels opgerekt tot een versie van 2 minuut 17, een stuk langer dan de versie in de commercial.

26 (--) WATERMELON SUGAR- Harry Styles
Op 13 december verscheen het tweede studioalbum van Harry Styles, Fine Line. Lights Up was al als eerste single verschenen voordat Watermelon Sugar werd uitgebracht als voorloper van het album. Inmiddels hebben we de track in Griekenland, Litouwen en Nieuw Zeeland al in de top 10 mogen verwelkomen maar in ons land bleek dat Adore You veel sneller werd opgepakt. Die track staat deze week voor de 23e week in de Top 40 als wordt teruggegrepen naar Watermelon Sugar.

27 (--) ALLES IS GEZEGEND- Typhoon met Freez
Typhoon was lange tijd afwezig van het muzikale podium. De zanger had te kampen met een burn-out en zocht zijn heil in rust en therapie. Eerder dit jaar keerde hij terug met Ogen Dicht en inmiddels is Alles Is Gezegend verschenen. Typhoon maakte de track met de eveneens uit Zwolle afkomstige Frees. De twee roepen iedereen op om, in deze crisistijd, toch vooral ook de zegeningen te blijven tellen. “Er komt een morgen en een periode waarin we wel weer samen kunnen zijn en dit gaan vieren”, zo vertelde Typhoon.

28 (--) SOMEONE ELSE- Duncan Laurence
Geen Eurovisiesongfestival in Rotterdam maar een goedmakertje met Eurovision: Euro Shine A Light. In dat programma is er een rol weggelegd voor de winnaar van het afgelopen jaar, Duncan Laurence. Arcade werd de meest succesvolle Nederlandse inzending in de Top 40 en ook opvolger Love Don’t Hate It kwam op nummer 6. Deze woensdag verschenen die hits, vergezeld van drie andere tracks, op de ep Worlds On Fire. Someone Else is de volgende single.  “Ik schreef het in LA met mijn goede vriend LELAND. Het gaat over het gevoel van het alleen zijn in de nacht en hoe het gevoel van een verloren liefde aan je kan vreten”, zo laat hij weten over het nummer.

29 (--) HIGHER GROUND- Martin Garrix feat. John Martin
Higher Ground is een verjaardagscadeautje van Martin Garrix. De Nederlander liet weten dat de track een reünie met John Martin is. Het was de bedoeling dat de twee het nummer zouden brengen op het podium van Tomorrowland maar vanwege de coronapandemie ging daar een dikke streep doorheen. Om de tijd te doden werkt de dj aan nieuw materiaal en doet hij een aantal bijzondere optredens. Zo draaide hij een onlineset vanaf zijn balkon en gaf hij een set op het achterdek van een boot. Deze vrijdag staat Martin Garrix voor de 100e achtereenvolgende week in de Top 40 en het heeft er alle schijn van dat deze track die reeks nog wel wat op zal gaan rekken.

30 (--) DAISIES- Katy Perry
Eerder deze week maakte Katy Perry via Amazon bekend dat haar zesde album op 14 augustus zal verschijnen. Voorlopig draagt dat album de werktitel #KP5. Die rekensom van vijf naar zes maak je kloppend door het album uit 2001, Katy Hudson, ook mee te tellen. Het album wordt de opvolger van Witness dat in 2017 verscheen maar niet heel veel succes bracht. Toch hoort Katy Perry bij de zes meest succesvolle zangeressen die ooit een plek in de Top 40 kregen. Daisies is de track waarmee ze op jacht gaat naar haar 27e Top 40-hit.