Nieuws
Nederlandse Top 40

Tate McRae voor de 14e week op 1 in de Top 40

Tate McRae voor de 14e week op 1 in de Top 40
Tate McRae  Teddy Swims  Son Mieux  Ofenbach  Norma Jean Martine  David Guetta  Kim Petras  Loreen  Davina Michelle  Sera  YouNotUs 

Tate McRae gaat in 2024 gewoon verder met waar ze in 2023 mee bezig was: met Greedy de eerste plek van de Nederlandse Top 40 bezetten. Ze staat daar in de eerste week van het nieuwe jaar voor de 14e week.

Tate McRae evenaart de prestatie van Celine Dion die ook 14 weken op nummer 1 stond en de Canadese zangeres is met de meeste weken aan de top van de Nederlandse hitlijst. Dion had er wel drie hits voor nodig: Think Twice, Tell Him en My Heart Will Go On waar Tate McRae met deze ene hit de lijst voor 14 weken weet aan te voeren. Lose Control van Teddy Swims staat voor de tiende week op nummer 2 en daarmee wordt de recordperiode waarin de nummers 1 en 2 in dezelfde volgorde op de bovenste twee plekken staan opgerekt naar 10 weken. Tonight van Son Mieux completeert de top 3.

Ofenbach en Norma Jean Martine in de top 5
Ondertussen schuiven een aantal tracks dichterbij. Stick Season van Noah Kahan stapt van 5 naar 4 en Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine gaat van 6 naar 5. Daarmee zijn de Franse producers Dorian Lauduique en César de Rummel dichtbij de evenaring van hun hoogst behaalde positie ooit in de Top 40. Head Shoulders Knees & Toes stond vanaf 12 december 2020 drie weken lang op nummer 4.Toevallig was Norma Jean Martine ook op die hit te horen. Josh Tapen en Janik Riegert, die het Duitse Quarterhead vormen, waren bij de productie betrokken.

David Guetta blijft scoren
When We Were Young (The Logical Song) van David Guetta en Kim Petras kruipt iets lager van 8 naar 7. Als dat de piekpositie zal blijken, evenaart de hit de Guetta-rammers So Far Away (2017, met Martin Garrix, Jamie Scott en Romy), Say My Name (2018, met Bebe Rexha en J Balvin) en Let's Love (2020, met Sia). Die kwamen niet verder dan de zevende positie. 

Derde top 10-hit voor Loreen
Is It Love van Loreen stijgt deze week van 12 naar 10. Het is voor de Zweedse zangeres haar derde top 10-hit na de twee Eurovisiesongfestivalhits Euphoria (2012, #2) en Tattoo (2023, #1). In 2012 bracht ze, na haar winst in Azerbeidzjan met Euphoria, My Heart Is Refusing Me. Die hit kwam toen niet verder dan nummer 26. Na haar glorietocht met Tattoo lukt het nu dus wel om met de opvolger een top 10-hit te pakken.

Loreen is pas de vijfde winnaar van het Eurovisiesongfestival die met de volgende single (na de winst) meteen ook weer bij de 10 populairste nummers van ons land weet te komen. Teach In (na Ding-A-Dong met Goodbye Love in 1975), Brotherhood Of Man (na Save Your Kisses For Me met My Sweet Rosalie in 1976), Nicole (na Ein Bisschen Frieden met M’n Eigen Vrijheid in 1982) en Duncan Laurence (na Arcade met Love Don’t Hate Me in 2019) flikten dat eerder. Loreen is de derde zangeres uit Zweden die nu 3 Nederlandse top 10-hits te pakken heeft. Zara Larsson is de recordhouder met 6; Neneh Cherry schreef er tussen 1989 en 1996 totaal 4 op haar naam.

Davina Michelle stijgt het hardst
Davina Michelle kwam twee weken geleden binnen in de lijst met 17. Na een bescheiden stijging, vorige week, klimt haar nieuwste nu 9 plaatsen omhoog naar nummer 29. Daarmee is het de snelste stijger in de lijst. De Top 40 telt twee nieuwe hits met I Can’t Be The Only One van Sera en YouNotUs, op nummer 33, als hoogste binnenkomer. Lees hier alles over de nieuwkomers.

Bekijk de complete Top 40.

(05/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Cyril - Stumblin' In
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dua Lipa - Houdini
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Rondé - Undecided
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Frenna - Pretty Girls
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Antoon - Blindelings
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Son Mieux - Tonight