Nieuws
Streaming Top 40

Stay (Never Leave) maakt de snelste move omhoog

Stay (Never Leave) maakt de snelste move omhoog
Kris Kross Amsterdam  Sera  Conor Maynard 

Iñigo Quintero blijft heer en meester in de Streaming Top 40. Zonder traditionele promotie en publiciteit ging zijn pianoballade Si No Estás enkele weken geleden viral op TikTok en is inmiddels ook wereldwijd de meest gestreamde track op Spotify. Si No Estás staat voor de derde week nummer 1 in het volledige streamingplaatje van Nederland.

Greedy van Tate McRae en Prada van Cassö, Raye & D-Block Europe pakken net als vorige week respectievelijk het zilver en brons in de Streaming Top 40. In de top 10 is het verder relatief rustig. De exotische track Water van Tyla schuift een plaatsje omhoog naar nummer 4. De technomix van Vois Sur Ton Chemin bereikt een nieuwe piek. Bennet stijgt van 8 naar nummer 6 en ook Teddy Swims staat niet stil en stijgt net als vorige week een plaats omhoog, nu naar nummer 9 met Lose Control.

Tom Odell zal volgende week met Another Love de 80 weken aantikken. We zien zijn classic-song deze week stijgen van 19 naar 15. In de tweede week van februari van dit jaar vonden we de track voor het laatst in de top 15 van de Streaming Top 40. Met de komende allertijdenlijsten in het vooruitzicht zou Another Love nog wel eens meer gestreamd kunnen gaan worden, met misschien wel opnieuw een top 10 notering in de Streaming Top 40. De snelste stijger is deze week voor Kris Kross Amsterdam. Met hulp van Sera en Conor Maynard sprint Stay (Never Leave) met streamingsuperstip van 35 naar nummer 24. In de jonge carrière van Sera is Stay (Never Leave) nu haar hoogste streamingnotering.

We verwelkomen deze week drie binnenkomers en al deze eerste weeks zijn van eigen bodem. Sinds begin september hebben de mannen van Racoon met Nickel For Goodbye weer een Engelstalige troef in handen. De Zeeuwen hebben met Oceaan een Nederlandstalige klassieker op hun naam gezet die nog altijd kans maakt om alsnog in de Streaming Top 40 te komen. Oceaan heeft inmiddels in 10 jaar tijd bijna 80 miljoen streams op Spotify aangetikt. Met hun Nederlandstalige comebacksingle Het Is Al Laat Toch scoorden ze in april 2021 hun grootste streaminghit in de lijst (#9). Volgens Racoonzanger Bart van der Weide gaat het in Nickel For Goodbye over “hoe stinkend rijk en zielsgelukkig hij had kunnen zijn als hij een stuiver zou krijgen voor elke miskleun, onzekerheid of domme beslissing.” In de Streaming Top 40 is het voor Bart en de band in ieder geval een Nickel For Hello. Ze komen als hoogste binnen op nummer 33.

Zoë Tauren is lekker bezig aan het hitfront. Ze heeft inmiddels in korte tijd al drie keer de top 10 gehaald van de Streaming Top 40, waarbij Therapie (#4) haar eerste echte solohit werd. De 26-jarige zangeres, die in juli van dit jaar nog in het voorprogramma van Coldplay in de Johan Cruijff Arena stond, wil in haar nieuwste single Monster afrekenen met liefdespartners die niet eerlijk tegen je zijn. Het Monster dat in een relatie kruipt. De track is afgelopen vrijdag uitgekomen en op basis van enkel weekendstreams kruipt Monster voorzichtig de Streaming Top 40 binnen op nummer 38.

Een viertal Nederhoppers bijt de spits af in de Streaming Top 40. Afgelopen vrijdag verscheen Schakelen, de nieuwe track van rapper Djaga Djaga.  De rapper stond voor het eerst in de Streaming Top 40 met Ride Or Die, een track uit 2019 die hij in de gevangenis opnam. Voor zijn nieuwe track Schakelen schakelde hij de hulp in van bekende collega-rappers Lijpe (die nu zijn 38e (!) hit in de Streaming Top 40 scoort), Josylvio en Boef. De track is een voorproefje van het album Beschadigd, dat deze week uitkomt.

Tweeënvijftig weken geleden kwam Stiekem van Maan & Goldband zowel de Nederlandse als de Streaming Top 40 binnen. In de Nederlandse Top 40 is de track inmiddels uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige hit allertijden, met 32 weken in de lijst, waarvan 9 weken op nummer 2. In de Streaming Top 40 zijn ze stiekem nog succesvoller: 3 weken nummer 1 en deze week een plaatsje terug naar nummer 34. Wat een uithoudingsvermogen.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) SI NO ESTÁS- Iñigo Quintero

33 (--) NICKEL FOR GOODBYE- Racoon

38 (--) MONSTER- Zoë Tauran

40 (--) SCHAKELEN- Djaga Djaga & Lijpe & Josylvio & Boef

(02/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating