Snelle en Maan voor de zesde week op 1

- Hitlijsten

 Maan Snelle P!nk Willow Sage Hart Suzan & Freek David Guetta Boney M. Majestic Donnie Frans Duijts Lucas & Steve Blackstreet Ofenbach Lagique Jaap Reesema Imagine Dragons
Snelle en Maan voor de zesde week op 1

Blijven Slapen van Snelle en Maan is voor de zesde week onverslaanbaar in de Nederlandse Top 40. De top 3 blijft gelijk aan vorige week, maar de voorsprong op Peaches van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon (#2) en Goud van Suzan & Freek (#3) is groter geworden.

Maan en Snelle staan vanaf deze week in een bijzonder rijtje van Nederlandse artiesten. Zowel de zanger als ook zangeres staan nu in de top 10 van Nederlandse acts, die de meeste weken op 1 hebben gestaan in de Top 40. Snelle komt met 14 weken op nummer 9 en Maan op een gedeelde tiende plek. Maan is in die rij ‘pas’ de tweede zangeres na Davina Michelle, die in 2019 ook in dit rijtje kwam via Hoe Het Danst. Daarna groeide Davina door naar 18 weken, dankzij 17 Miljoen Mensen.

Al sinds 18 januari 2020 staat Snelle – zonder onderbreking – in de Top 40. Sinds het begin van de Top 40 zijn er nog slechts 13 acts die zo lang aan-een-stuk in de lijst wisten te verblijven. Deze week overtreft Snelle de 67 weken van zowel Pharrell Williams, als ook The Weeknd. Kijken we alleen naar de mannen, dan is Snelle nu opgeklommen tot plek 6 achter Bruno Mars, Martin Garrix, David Guetta, Ed Sheeran en Kygo.

Suzan & Freek achter 2 Unlimited
Suzan & Freek wisten vorige week al een plekje te krijgen bij de drie meest succesvolle Nederlandse duo’s in de Top 40, achter 2 Unlimited en 2 Brothers On The 4th Floor. Op basis van het aantal weken dat ze in de top 3 hebben gestaan, staan ze ook in de top 3. Maar dan echter achter 2 Unlimited en Mouth & MacNeal.

Cover Me In Sunshine in de top 4
P!nk en Willow Sage Hart stijgen van 5 naar 4 met Cover Me In Sunshine. Die track stond 4 keer op nummer 5 in de lijst en deze week weet het duo te klimmen naar plek 4. Het is voor P!nk de achtste Top 40-hit die in de top 4 komt. De laatste was inmiddels al bijna vier jaar geleden: What About Us wist toen op nummer 1 te komen. Achter What About Us wint ook Bed van Joel Corry, David Guetta en Raye een plekje. Guetta boekt deze week dubbel winst, want Floating Through Space (met Sia) gaat ook omhoog: van 9 naar 8.

Willow gaat Jordy voorbij
Jordy is nog steeds de jongste Top 40-artiest (Dur Dur D’Etre Bébé). Als we kijken naar het succes van Top 40-artiesten die jonger zijn dan 10 jaar dan heeft Willow (9) Jordy deze week wel weten in te halen. Boven Willow staan nu nog de Nederlandse Snappie (Kim Otten), de Duitse Schnappi (Joy Gruttmann) en Little Jimmy Osmond. De kans is groot dat Willow de jongste Top 40-artiest onder de 10 gaat worden want om Little Jimmy Osmond te overtreffen heeft ze nog 87 punten nodig. Dat moet ze dan wel binnen 4 weken tijd doen want wordt Willow zelf een tiener (op 2 juni). Maar dat lijkt, gezien de huidige notering, geen enkel probleem.

Boney M. schrijft geschiedenis
Na bijna 41 jaar afwezigheid scoort Boney M. weer een top 10-hit. Rasputin (met Majestic) schiet 8 plaatsen omhoog en komt terecht op 9. De Duitse groep stond in 1980 voor het laatst in de top 10 met I See A Boat On The River. Deze week keert de groep dankzij Majestic weer terug in de top 10. Tot deze week had de Sugarhill Gang de langste periode tussen twee top 10-hits. Die groep wist in 2009 na ruim 29 jaar afwezigheid terug te keren, via hun bijdrage op LaLa Song van Bob Sinclar.

Mijlpaal voor Donnie en Frans Duijts
Buiten de top 10 boeken enkele tracks wat winst. Follow You van Imagine Dragons gaat van 16 naar 13. Zo hoog heeft de band sinds eind november 2018 niet meer gestaan, toen Natural de zesde stek bereikte. Voor Donnie en Frans Duijts is de stijging van 25 naar 20 van Frans Duits helemaal een mijlpaal. Hoewel ze allebei al jaren optreden, is het hun eerste Top 40-hit en die heeft nu dus de top 20 bereikt. Lucas & Steve stonden al vaker in die top 20 en zijn daar nu weer dichtbij: No Diggity (met Blackstreet) wandelt van 24 naar 21. De overige nummers die aardig wat plekken omhoog gaan, zijn Afraid Of The Dark van Chef’Special (van 29 naar 25), Wasted Love van Ofenbach en Lagique (van 33 naar 26) en Alles Komt Goed van Jaap Reesema (van 32 naar 28).

Binnenkomers
Good Without van Mimi Webb is op nummer 31 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers in de Top 40. Ook Kiss Me More (van Doja Cat en Sza, #38) en Sunshine (van TIEKS en Dan Harkna, #40) zijn nieuw in de lijst. Lees hier alles over de nieuwkomers.

Check hier de complete Top 40 van deze week.