Good Without van Mimi Webb is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Mimi Webb Doja Cat Sza Tieks Dan Harkna
Good Without van Mimi Webb is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

Twee ex-Alarmschijven zijn deze week nieuw in de Top 40, naast Kiss Me More van Doja Cat en Sza. Good Without van Mimi Webb komt net iets hoger de Lijst der Lijsten binnen, dan Sunshine van TIEKS en Dan Harkna.

31 (--) GOOD WITHOUT – Mimi Webb
In een interview liet Mimi Webb onlangs weten dat ze achteraf zou hebben gewild dat ze Good Without eerder had geschreven. Niet om al eerder een hit te scoren, maar met het schrijfproces verwerkte ze een relatie en de slechte afloop ervan. De totstandkoming van Good Without werkte dus min of meer therapeutisch voor de Britse Mimi, die eigenlijk trouwens Amelia Webb heet. Ze is twintig jaar oud en beschouwt Adele en Sam Smith als haar grote voorbeelden. Dankzij TikTok en de hulp van Charli D’Amelio, een van de populairste TikTokkers, brak Mimi onlangs door. Charli zette namelijk een vorig liedje van Mimi onder een paar van haar video’s. Qmusic koos Good Without als Alarmschijf.

38 (--) KISS ME MORE – Doja Cat ft. Sza
Als het refrein van Kiss Me More van Doja Cat en Sza je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Het is namelijk gebaseerd op een hit van veertig jaar geleden: Physical. Daarmee stond Olivia Newton-John eind 1981 elf weken in de Top 40 en kwam tot de vierde plek. Kiss Me More is na Say So uit 2020 de tweede hitnotering in Nederland voor de Amerikaanse zangeres en rapper Amala Dlamini, zoals Doja Cat in het dagelijks leven heet. De track is de voorloper op een nieuw album, dat Planet Her gaat heten en binnenkort moet verschijnen. In de videoclip bij Kiss Me More is een hoofdrol weggelegd voor acteur Alex Landi. Hem zou je vooral kunnen kennen van zijn rol als Dr. Nico Kim in Grey’s Anatomy.

40 (--) SUNSHINE – TIEKS ft. Dan Harkna
9 oktober 2015. Dat was de datum dat de Londense dj/producer Mark Tieku zijn track Sunshine voor het eerst uitbracht. Mede dankzij het feit dat het nummer onder een reclame van automerk Fiat zat werd het in Groot-Brittannië een bescheiden hitje. In andere landen scoorde de single van TIEKS, zoals Mark zich noemt, echter niet of nauwelijks. Dat Sunshine vijf en een half jaar later alsnog in de Top 40 opduikt, is te danken aan een volgende commercial. Online warenhuis Wehkamp gebruikt Sunshine namelijk sinds kort en daardoor is Sunshine eindelijk toch een hit in Nederland. Zanger is de Brit Dan Ankrah. Hij draait zijn achternaam om en noemt zich dus Dan Harkna. Qmusic koos Sunshine als Alarmschijf.

Foto: YouTube