Snelle en Maan blijven de Top 40 aanvoeren

- Hitlijsten

 Snelle Maan Joel Corry Raye David Guetta P!nk Willow Sage Hart Majestic Boney M. Tom Grennan Doja Cat Sza Silk Sonic Miley Cyrus Chef'Special
Snelle en Maan blijven de Top 40 aanvoeren

De Nederlandse Top 40 telt deze week 3 binnenkomers, 9 zittenblijvers, 13 stijgers en 15 zakkers. Maar de top 3 is hetzelfde als vorige week en dus staan Snelle en Maan voor de zevende week op de eerste plaats.

Met een zevende week op nummer 1 nestelt Blijven Slapen zich bij de 15 Nederlandstalige hits, die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. De vorige Nederlandstalige nummer 1-hit die het langer vol wist te houden op de eerste plek was Duurt Te Lang van Davina Michelle. Die track wist in 2019 op 11 weken uit te komen. Achter Snelle en Maan staat dus opnieuw Peaches (van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon) op 2 en Goud (van Suzan en Freek) op nummer 3.

David Guetta gaat maar door
Bed van Joel Corry, Raye en David Guetta wint onder die top 3 een plekje en stijgt naar 4. Dat is vooral goed nieuws voor Guetta. Hij mag (ook dankzij Floating Through Space, met Sia) opnieuw 70 punten optellen bij zijn puntentotaal, waarmee hij nu op 14.536 Top 40-punten komt. Het verschil met recordhouder Rihanna – de meest succesvolle artiest aller tijden – slinkt nu tot 205 punten. Met dit tempo gaat David Guetta nog deze maand de meest succesvolle Top 40-artiest aller tijden worden.

5 x 5 = P!nk (en Willow Sage Hart)
Voor de vijfde week staat Cover Me In Sunshine van P!nk en Willow op nummer 5. Het is daarmee de 30e hit ooit die zo vaak op die plek staat. In de Top 40 zijn er slechts twee hits die nog vaker op nummer 5 stonden: Girl On Fire (6 keer) en La Danse De Zorba (7 keer). Die hits kwamen dan ook nog eens niet verder dan nummer 5 en dat hebben P!nk en Willow inmiddels al wel voor elkaar gekregen.

Rasputin raast de top 10 in
Rasputin van Boney M. kwam in 1978 in de Top 40 en stond toen twee weken op nummer 8. De nieuwe versie van Majestic weet dat te overtreffen en komt nu op nummer 7. Overigens is het nog lang niet de grootste Boney M.-hit: dat blijft met 606 Top 40-punten voorlopig Rivers Of Babylon, één van de vier nummer 1-hits van de Duitse groep.

Eerste top 10-hit voor Tom Grennan
Tom Grennan schiet deze week hard omhoog met Little Bit Of Love en scoort daarmee zijn eerste top 10-hit in Nederland. De Britse zanger uit Bedford stijgt 8 plekken, waardoor hij nu op 10 staat. Little Bit Of Love is met Kiss Me More van Doja Cat en Sza (op #30) de snelste stijger. In de UK staat Tom inmiddels op twee top 10-hits. Daar kwam Let’s Go Home Together (met Ella Henderson) tot nummer 10, terwijl zijn huidige hit in Nederland al op 7 piekte.

Geen recordreeks voor Silk Sonic
Vorige week zagen we Leave The Door Open van Silk Sonic voor de vierde week één plekje stijgen. Die track ging van 18 naar 17, naar 16, naar 15 en naar 14 en wellicht zat daar een record in. Niet dus, want Leave The Door Open gaat deze week naar 11. Ook Angels Like You bouwt aan een rij van week-na-week één plekje verder. Miley krabbelt van 25 naar 24, naar 23, naar 22, naar 21 en stijgt nu dus ook vier weken lang één plek. In de Top 40-historie zijn er vier hits die zelfs vijf weken lang één plek stegen. De meest recente was Used To Love van Martin Garrix en Dean Lewis.

Chef'Special naar 18
Voor de tweede keer in hun Top 40-loopbaan komt Chef’Special op nummer 18. Afraid Of The Dark komt van 25. In 2017 stond de groep met Try Again voor het eerst een week op nummer 18 en daarna kwamen ze met plek 19 voor Nicotine in de buurt. Afraid Of The Dark is de zesde Top 40-hit van de Cheffies. De track blijft Wasted Love van Ofenbach en Lagique voor. Dat nummer komt nu ook op gang en stijgt van 26 naar 20.

Binnenkomers
Your Power van Billie Eilish is op nummer 27 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Het is voor de 19-jarige Amerikaanse haar zevende Top 40-hit. You van Regard, Troye Sivan en Tate McRae valt binnen op 34 en Faded Love van Leony start op 39. Lees hier alles over de binnenkomers.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier!